محتوای خبری معاونت غذا و دارو

به همت معاونت غذا و دارو:

کارگاه اصول کار با دستگاه PCR برگزار شد

در راستای راه اندازی بخش مولکولی و آشنایی کارشناسان با مباحث تکثیر DNA و طرز کار و مکانیسم دستگاه Real time PCR ،کارگاهی با عنوان آشنایی با دستگاه PCR و اصول کار برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، در راستای راه اندازی بخش مولکولی و آشنایی کارشناسان با مباحث تکثیر DNA و طرز کار و مکانیسم دستگاه Real time PCR   ،کارگاهی با عنوان آشنایی با دستگاه PCR و اصول کار با دستگاه  در آذر ماه امسال با حضور کارشناسان دانشگاه های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران در سالن همایش ساختمان جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی تهران توسط جناب آقای دکتر فرشید یگانه (عضو هیئت علمی بخش ایمونولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی) برگزار شد.
دکتر فرشید یگانه (عضو هیئت علمی بخش ایمونولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی) در خصوص مباحث این کارگاه شامل: آموزش اصول واکنش PCR و  REAL TIME PCR و روند انجام واکنش در دستگاه ترموسایکلر و کار با دستگاه Real time PCR  model BMS  صحبت کرد.
وی افزود: واکنش زنجيره اي پليمراز يا به اختصار PCR به طور روزمره در اکثر آزمایشگاه های تشخیصی و تحقیقاتی استفاده می شود و در موارد بسیاری مانند شناسایی و جداسازی ژن ها، تشخیص تقلبات غذایی، تشخیص نوع گوشت، تشخیص محصولات  تراریخته (GMO) ،کلونینگ، طبقه‌بندی و شناسایی موجودات زنده، تشخیص بیماری‌های ژنتیکی و حتی پرونده‌های جنایی و تعیین هویت کاربرد دارد.
دکتر یگانه تصریح کرد: تکنیک Real time PCR با اندازه گیری تکثیر DNA به کمی نمودن داده های روش های مولکولی کمک شایانی می کند.
گفتنی است: سرفصل های ارائه شده در این کارگاه شامل آشنایی با اصول PCR، انواع مختلف و کاربردهاي PCR، اصول تکثیر DNA در محیط In vitro، متدولوژی بررسی تکثیر DNA و بررسی کمیت DNA با استفاده از روشReal time PCR   بوده که مفصلا مورد بحث قرار گرفت. سپس کار با دستگاه Real time PCR   بصورت عملی توسط دکتر یگانه آموزش داده شد.

کلمات کلیدی
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر