محتوای خبری معاونت فرهنگی

جلسه شورای تخصصی فرهنگی اجتماعی دانشگاه برگزار شد؛ ارائه گزارش دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی

هشتمین جلسه شورای تخصصی فرهنگی اجتماعی دانشگاه باحضور رئیس دانشگاه و گزارش رئیس دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی برگزار شد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشگاه، این جلسه روز شنبه 21 دی 98 در سالن شورای دفتر ریاست برگزار شد.
در ابتدا دکتر عبدالرحمان رستمیان، معاون فرهنگی دانشگاه ضمن خیر مقدم به حضار، جان باختن جمعی از هموطنان در سانحه هوایی هواپیمایی اوکراین را تسلیت گفت و سپس دکتر محمد جواد حسین زاده عطار، رئیس دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی نیز با تبریک و تسلیت شهادت سپهبد قاسم سلیمانی، جان باختن سرنشینان در سانحه هوایی را تسلیت گفت.
وی افزود: ما در دانشکده نو پا علوم تغذیه، کارکنان کافی برای فعالیت فرهنگی مناسب و مطلوب را نداریم. دانشکده علوم تغذیه، معاونت دانشجویی فرهنگی مستقل نداشته و برای انجام فعالیت های دانشجویی، فرهنگی و اجتماعی فقط یک کارشناس دارد اما باوجود این محدودیت ها برای انجام امور فرهنگی تلاش می کنیم.
دکتر حسین زاده ادامه داد: برای فعالیت های فرهنگی ما سعی کردیم از برنامه 4 ساله دانشگاه استفاده کنیم و راهبردهای آن را مدنظر قرار دهیم. سپس به این نتیجه رسیدیم که با توجه به شرایط در فرهنگ تخصصی مرتبط با تغذیه، بهتر می توانیم موفق باشیم تا فرهنگ عمومی. بنابراین ابتدا نقشه فرهنگی دانشکده را درعرصه ارائه خدمات تدوین کردیم و در راستای آن به فعالیت پرداختیم.
وی مهمترین راهبردهای دانشکده را بهبود مسئوليت پذيري، مشاركت همگاني  و همكاري بين بخشي براي سلامت، بهبود و ارتقاي وضعيت مؤلفه هاي اجتماعي مؤثر بر سلامت در جامعه تحت پوشش، اعتلا و گسترش معرفت ديني و تقويت فرهنگ غني ايراني و احياي هويت ايراني اسلامي عنوان کرد. سپس توضیحاتی را در مورد اقدامات انجام شده در خصوص هر یک از این راهبردها بیان کرد.
وی افزود: از مهم ترین آنها می توان به تبدیل وب سایت دانشکده به مرجع پاسخگویی به نیازهای غذایی و تغذیه ایی جامعه، آموزش همگانی مردم از طریق صدا و سیما، شرکت اساتید و کارشناسان در برنامه های رادیو سلامت و نیز مشارکت با شهرداری برای ارائه مشاوره های تغذیه ای و ترویج فرهنگ تغذیه سالم عنوان کرد.
رئیس دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی برگزاری مناسبت های ملی و مذهبی، اردوهای تفریح و برگزاری زنگ نشاط و سلامت را از دیگر برنامه های این دانشکده بیان کرد.
دکتر حسین زاده در پایان این گزارش چهار انتظار دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی را حضور حداقل یک نفر عضو هیات علمی دانشکده در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی، معرفی بخش فرهنگ و سواد تغذیه دانشکده از طریق معاونت فرهنگی، حمایت از تفکیک پست معاونت دانشجویی فرهنگی در دانشکده و حمایت ویژه از سایت دانشکده در توسعه فرهنگ و سواد تغذیه جامعه اعلام کرد.
دکتر رستمیان نیز ضمن درخواست همکاری دانشکده در امور مربوط به خودمراقبتی، قول مساعدت در زمینه تهیه پیام های کوتاه تغذیه ای برای نمایش به عموم در مانیتورهای دانشگاه و حضور اساتید و کارشناسان دانشکده در اردوهای جهادی برای ارتقاء وب سایت دانشکده را داد.
حجت الاسلام والمسلمین سید مجید سید قریشی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه نیز مخاطبان نخست امور فرهنگی را دانشجویان و کارکنان دانشگاه دانست و درخواست کرد، فعالیت های فرهنگی با محوریت آن گروهها انجام پذیرد همچنین پیشنهاد کرد در طول هفته ساعتی به عنوان ساعت فرهنگی در نظر گرفته شود تا در این ساعت کلاسی برگزار نشود و فرصتی برای فعالیت های فرهنگی باشد تا دانشجویان علاقه مند بتوانند در این ساعت در برنامه ها شرکت کنند.
دکتر محمدحسین پورغریب هم ضمن اعلام اینکه دانشکده می تواند از محیط های ساختمان معاونت دانشجویی فرهنگی و نیز فرهنگ سرای خوابگاه کوی دانشگاه بصورت اختصاصی برای کارهای فرهنگی و تربیت بدنی استفاده کند پیشنهاد کرد، دانشجویان مستعد و علاقه مند برای نظارت، بازرسی و مشاوره در امر تغذیه دانشجویان مشارکت و همکاری کنند.
تعریف محورهای فرهنگی توسط معاونت فرهنگی، قرارگرفتن دغدغه های شورا در دستور جلسه اتاق فکر فرهنگی، استفاده از اساتید بازنشسته و داوطلب در قلب هسته های علمی، توجه به پیشگیری فرهنگی به جای درمان فرهنگی، ارائه آموزش های فرهنگی لازم در قالب آموزش های توجیهی بدو خدمت و مسئولیت پذیری اجتماعی اعضای هیئت علمی از دیگر نکات مد نظر اعضای جلسه پس از ارائه گزارش فعالیت های فرهنگی دانشکده بود.
در ادامه دکتر خورشید وسکویی مدیر دفتر مشاور امور بانوان دانشگاه به ارائه توضیحاتی در مورد بخشنامه های عفاف و حجاب پرداخت و گفت: دو آئین نامه عفاف و حجاب به دانشگاه ابلاغ شده است، یکی «دستور العمل برنامه های دوران سازمانی ده گانه ترویج و گسترش فرهنگ حجاب و عفاف در دستگاه های اجرایی ابلاغی ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی وزارت کشور» و دیگری «برنامه های بیست گانه  شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص  حجاب و عفاف- مصوبه427» که هردو برای ما لازم الااجرست و همپوشانی هایی هم با هم دارد.
مدیر دفتر مشاور بانوان دانشگاه سپس به تشریح بندهای مختلف این آئین نامه ها پرداخت و واحد های پیشنهادی خود را برای اجرای هر بند معرفی کرد.
دکتر پارساپور مدیر روابط عمومی دانشگاه در این خصوص گفت: وظایف نهادهای فرهنگی فراتر از آئین نامه نویسی است. اینکه وضعیت عفاف و حجاب دانشگاه مطلوب نیست و باید بهبود یابد شکی نیست ولی این که چه کار کنیم مهم است. نهادهای فرهنگی وظیفه دارند راهکارهای اجرایی مبتنی بر شواهد ارائه کنند.
دکتر محمد حسین عباسی مسئول بسیج دانشجویی نیز یکی از راهکارها را اجرای دقیق پوشش حرفه ای عنوان کرد و افزود: پوشش حرفه ای یک دانشگاه اسلامی باید بر مبنای موازین شرعی باشد و نمی تواند مغایر حجاب اسلامی باشد. درصورت ابلاغ، همه مکلف به اجرا خواهند بود.
در این جلسه ضمن تاکید بر ابلاغ آئین نامه حجاب و عفاف قرار شد راهکارهای اجرایی در جلسه شورای انطباق مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.
خبر: علی فصیحی
عکس: حسین میری

 

کلمات کلیدی
سید محمد حسین  میری طامه
تهیه کننده:

سید محمد حسین میری طامه