• تاریخ انتشار : 1401/10/10 - 16:30
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 843
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

مراسم یادبود دکتر عباس شیبانی برگزار شد

دکتر قناعتی: ساده زیستی و دقت بر حلال و حرام زندگی، از دکتر عباس شیبانی سیره ای جاودانه ساخت

نوزدهمین رئیس دانشگاه تهران در سال 1361 تا 1362، پنج دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی، سه دوره عضویت در شورای شهر تهران، وزیر کشاورزی و عضویت در شورای انقلاب فرهنگی، بخشی از کارنامه درخشان مرحوم دکتر عباس شیبانی است که به تعبیر مقام معظم رهبری "مرد ایمان و عمل" بود.

مراسم ختم دکتر عباس شیبانی در مسجد دانشگاه تهران

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، نوزدهمین رئیس دانشگاه تهران در سال 1361 تا 1362، پنج دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی، سه دوره عضویت در شورای شهر تهران، وزیر کشاورزی و عضویت در شورای انقلاب فرهنگی، بخشی از کارنامه درخشان دکتر عباس شیبانی است که به تعبیر مقام معظم رهبری "مرد ایمان و عمل" بود.
دکتر عباس شیبانی نامی است که با روزهای مهمی در تاریخ این کشور گره خورده؛ او روزهای بیشماری را در کسوت پزشک و نمایندگی مردم گذرانده و در همه این دوران تنها به "مردم" فکر کرده است. وی متولد ۲۰ آبان ۱۳۱۰ بود و در یکم دی ماه ۱۴۰۱ دار فانی را وداع گفت.
مراسم یادبود ایشان، 10 دی ماه 1401 در مسجد دانشگاه تهران با حضور آزاده شیبانی یادگار استاد فقید، روسای دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران و همچنین برخی از شخصیت های کشوری و سیاسی برگزار شد.
در این مراسم دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرحوم دکتر عباس شیبانی را مصداق آیه (من الْمؤْمنین رجالٌ صدقوا ما عاهدوا اللّه - برخی از آن مؤمنان، بزرگ مردانی هستند که به عهد و پیمانی که با خدا بستند کاملا وفا کردند) دانست و گفت: ایشان بر عهد خود ماند و به آنچه بر عهده داشت به درستی عمل کرد.
وی ساده زیستی و توجه بر حلال و حرام را از ویژگی های بارز ایشان خواند و افزود: ایشان دقت زیادی بر حلال و حرام داشتند به گونه ای که در مجلس از غذای خانگی تناول می کردند و به جز حقوق، از هیچ دریافتی اضافه ای استفاده نمی کردند.
دکتر قناعتی، دنیا را محل گذار دانست و تاکید کرد: باید از منش و مرام افرادی چون دکتر شیبانی درس بیاموزیم و آن را سرلوحه فعالیت های خود قرار دهیم.
وی در ادامه، قسمتی از وصیت نامه استاد فقید را که در آن به حفظ جمهوری اسلامی سفارش شده است، قرائت کرد.
رئیس دانشگاه افزود: خداوند به ما توفیق دهد که سبک و سیاق ایشان را بیاموزیم و از این طریق توانمند و با تقوا شویم که بسیار در مورد ایشان صادق است.

الهام گیری مدیران از سیره زندگی دکتر شیبانی
دکتر سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران نیز در این مراسم ضمن تسلیت درگذشت دکتر شیبانی گفت: این مراسم به پاس خدمات ارزشمند رئیس اسبق دانشگاه تهران برگزار شده چرا که حیات پربرکت اجتماعی این انسان فرهیخته به نوعی با وقایع و رخدادهای دانشگاه تهران گره خورده است.
وی با اشاره به طولانی شدن دوره تحصیل استاد فقید (17 سال) به دلیل بازداشت های مکرر در زندان ستم شاهی، گفت: دکتر شیبانی به عنوان یک فرد دانشگاهی اصیل، باعث افتخار است و بخشی از تاریخ دانشگاه به نقش آفرینی ایشان در جایگاه دانشجو، استاد و رئیس دانشگاه پیوند خورده است.
دکتر مقیمی، افزود: ایشان درس آموخته های فراوانی دارد و در مدت کوتاهی که ریاست دانشگاه را بر عهده داشت، خدمات شایانی را ارائه کرد. قطعا ویژگی شخصیتی و اثرگذاری ایشان بر اطرافیان، سرفصلی است که می تواند منشاء مطالعات زیادی قرار گیرد.
رئیس دانشگاه تهران، ساده زیستی ایشان به عنوان یک کارگزار حکومتی را بی بدیل دانست و یادآور شد: متاسفانه نتوانستیم این الگو را به خوبی به جامعه معرفی کنیم. برگزاری این جلسات موجب می شود تا رفتار این انسان فرهیخته معرفی شود و قطعا آنچه اعتماد عمومی را جلب می کند، این است که کارگزاران جمهوری اسلامی همانند مردم زندگی کنند و از شخصیت افرادی همچون ایشان الهام بگیرند.

نمونه ای از ساده زیستی، پاک دستی و قناعت
سپس مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، یاد و خاطره دکتر عباس شیبانی را گرامی داشت و گفت: ایشان شخصیتی کم نظیر و نمونه ای از اخلاص، عمل و پایبند واقعی به اسلام بودند.
وی به همزمانی دوران دانشجویی خود در دانشکده هنرهای زیبا در سال 1341 با تحصیل دکتر شیبانی در دانشکده پزشکی اشاره کرد و گفت: در برنامه ای که به پاس بزرگداشت سه شهید در دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شده بود، دکتر شیبانی در آن سخنرانی مختصر و پر صلابتی داشت به نحوی که پس از پایان سخنرانی به زندان منتقل شد.
وی به برگزاری اولین جلسه شورای انقلاب در منزل دکتر شیبانی اشاره کرد و گفت: در زندگی نامه ایشان آمده که مسئولیت های فراوانی داشتند و من افتخار دارم که با دعوت ایشان به عنوان مسئول دانشکده هنرهای زیبا در دوره ای مشغول به خدمت شدم.
رئیس شورای شهر تهران، حضور دکتر شیبانی در شورای شهر را فرصتی مغتنم و پر برکت خواند و گفت: ایشان نمونه ای از ساده زیستی، پاک دستی و قناعت بود و چه خوب بود اگر همه اساتید، مدیران و نمایندگان این سعادت را داشتند که همانند او ساده و پاک زندگی کنند و پاک از دنیا بروند.

دکتر شیبانی؛ الگوی سلامت معنوی
دکتر علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی، نیز تحصیل دکتر عباس شیبانی در دانشکده پزشکی را موجب انتخاب این دانشکده برای تحصیل عنوان کرد و گفت: از دوران دانش آموزی به ایشان علاقه داشتم و دلم می خواست در دانشکده ای که ایشان بوده، تحصیل کنم.
وی به مبارزات استاد فقید اشاره کرد و گفت: ایشان نمونه ای از الگوی سلامت معنوی و برای جامعه پزشکی و کشور باعث افتخار بودند.
دکتر مرندی، صداقت و دلسوزی را از ویژگی های ایشان دانست و تاکید کرد: دکتر شیبانی بسیار مردمی، مقید و وقت شناس بود و صریح سخن می گفت.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 224091
نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان

تصاویر

وصیت نامه مرحوم دکتر شیبانی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *