• تاریخ انتشار : 1403/08/02 - 13:08
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 122
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هفته سواد رسانه و اطلاعات

پیام معاون بهداشت علوم پزشکی تهران به مناسبت هفته سواد رسانه و اطلاعات

دکتر علیرضا اولیائی منش، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت هفته سواد رسانه و اطلاعات پیامی را ارسال کرد.

دکتر علیرضا اولیائی منش، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت هفته سواد رسانه و اطلاعات پیامی را ارسال کرد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، متن پیام معاون بهداشت به مناسبت هفته سواد رسانه و اطلاعات به شرح ذیل است:

تجربه کرونا ما را به این یقین رساند که «سواد رسانه و اطلاعات»، از مهارت‌های مهم و کلیدی زندگی در عصر حاضر است. ما شاهد بودیم که شایعات می‌توانند جان انسان‌ها را بگیرند، چرا که به سرعت در فضای مجازی دست به دست می‌شوند و تشخیص آنها از حقایق کار بسیار دشواری است.

سواد رسانه‌ای شامل عملکردی است که به افراد امکان می‌دهد به رسانه‌ها دسترسی پیدا کنند، ارزیابی انتقادی کنند و رسانه‌ها را ایجاد یا دستکاری کنند. سواد رسانه‌ای به یک رسانه محدود نمی‌شود بلکه مجموعه‌ای از شایستگی‌ها است که برای کار، زندگی و شهروندی ضروری است. سواد سلامت نیز مبتنی بر مفاهیم سلامت و سواد رسانه‌ای است که به توانایی فرد در جستجو، درک و ارزیابی اطلاعات سلامت از منابع الکترونیکی و اتخاذ تصمیمات بهداشتی آگاهانه برای رسیدگی به یک مشکل بهداشتی در فعالیت‌های روزمره بستگی دارد. سواد اطلاعاتی و رسانه‌ای، مردم را قادر می‌سازد تا به عنوان کاربران اطلاعات و رسانه‌ها، آگاهانه قضاوت کنند و همچنین به ایجاد کننده و تولیدکنندگان ماهر اطلاعات و پیام‌های رسانه‌ای تبدیل شوند.

اکنون به یقین می‌دانیم که آنچه ما را در برابر شایعات و اطلاعات نادرست به ویژه در شرایط حاد و بحرانی، ایمن می‌سازد «سواد رسانه و اطلاعات» است. سواد رسانه‌ یکی از سوادهای دوازده‌گانه مطرح شده توسط یونسکو و از پدیده‌های جدید در عصر ارتباطات به شمار می‌رود که مبتنی بر داشتن مهارت خاص در دسترسی، تحلیل، ارزیابی و انتقال اطلاعات و پیام‌های رسانه‌های چاپی و غیرچاپی، و بهره‌مندی مناسب و موثر از رسانه‌ها و پیام‌رسان‌های شبکه‌های اجتماعی و دیجیتال است تا از پیامدهای منفی و زیانبار انتشار اطلاعات و داده‌ها در دنیای کنونی و در فضای مجازی بکاهد. هدف سواد رسانه اینست که مردم بیاموزند در مواجهه با پیام‌ها و اطلاعات به ویژه اطلاعات فضای مجازی، از حالت انفعالی و مصرف کنندۀ صرف خارج شده و با تفکر انتقادی و ارزیابی صحیح، اینفودمی را از حقایق تشخیص دهند.

امروز با آغاز «هفته جهانی سواد رسانه و اطلاعات» با شعار «مرزهای نوین دیجیتال در دنیای اطلاعات» قدردان تلاش‌های همکارانم در تمام سطوح شبکه و مشارکت ارزشمند داوطلبان و سفیران سلامت خانواده، دانش آموز، دانشجو، طلبه، ورزشکار، بازنشسته و غیره در مسیر تولید و انتشار اخبار و اطلاعات صحیح، معتبر و موثق، و تشخیص اطلاعات درست از نادرست هستم و امیدوارم با همدلی و همراهی در خصوص  پیشگیری از عواقب ناخوشایند انتشار اطلاعات نادرست مرتبط با سلامت در جامعه کوشا و موفق باشند.

دکتر علیرضا اولیایی منش

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • گروه خبری : معاونت بهداشت
  • کد خبر : 282134
اسماعیل  استاجی
تهیه کننده:

اسماعیل استاجی