• تاریخ انتشار : 1401/06/06 - 19:04
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 483
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

برگزاری نشست شورای راهبردی مرکز مشترک تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه علوم پزشکی دزفول

دکتر قناعتی در نشست شورای راهبردی مرکز مشترک تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: باید با فراهم کردن بستر مناسب اطلاع رسانی اثر گذاری تغییر اقلیم بر پدیده های اجتماعی، سلامت، فرزندآوری، اقتصاد، رشد و توسعه را بیان کنیم

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده بهداشت، یکشنبه 6 شهریور 1401، نشست شورای راهبردی مرکز مشترک تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه علوم پزشکی دزفول با حضور دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر علیرضا خسروپناه رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول، دکتر کاظم ندافی رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر محمداسماعیل مطلق  رئیس دبیرخانه شورای‌ عالی سلامت و امنیت غذایی،  محمد جواد محمدی‌زاده رئیس اسبق سازمان حفاظت محیط زیست ایران، دکتر علیرضا مصداقی نیا استاد پیشکسوت دانشکده بهداشت، دکتر عباس استادتقی زاده مدیر دپارتمان حوادث و بلایا دانشکده و سایر اعضا شورای راهبردی برگزار شد.
دکتر قناعتی با ابراز خرسندی از تشکیل این مرکز گفت: خوشحالم که مساله تغییر اقلیم که یکی از مسایل مهم و مورد توجه دانشگاه است به آن پرداخته شده است. هدف از علم و دانشگاه اقدامات عملی و تحقیقاتی است که بتواند مشکلات مربوط به سلامت مردم را به صورت کاربردی و مفید بررسی و برطرف کند. در دانشگاه باید کارها به صورت واقعی و قابل لمس انجام شود.
رئیس دانشگاه افزود: متاسفانه در کشور در بسیاری از مواقع با اصل غافلگیری مواجه می شویم در حالی که بسیاری از شرایط قابل پیشگیری است.
وی گفت: یکی از ابعاد بی عدالتی در سلامت این است که امکانات بهداشتی و درمانی و دسترسی به آن در استان هایی مثل تهران متمرکز باشد و وظیفه ما به عنوان معلم و استاد این است که سیاستمداران و تصمیم گیران را از شرایط آگاه کنیم. باید نقاط هدف را پیدا کرد و در آن زمینه ها فعالیت مناسب و اثرگذار  داشت.
بخشی از مسایل به تصمیم گیران و بخشی از مسایل به افراد جامعه بر می گردد و با توجه به اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران یک دانشگاه اجتماعی است باید با کمک سازمان های دیگر مثل صدا و سیما در زمینه آموزش و افزایش تاب آوری مردم  وارد شویم.
دکتر قناعتی گفت: باید با فراهم کردن بستر مناسب اطلاع رسانی اثر گذاری تغییر اقلیم  بر پدیده های اجتماعی، سلامت، فرزندآوری، اقتصاد، رشد و توسعه را بیان کنیم. امیدوارم این همکاری مبارک در دانشگاه و همه کارهای بین بخشی اتفاق بیافتد تا بتوانیم با قدرت بیشتری در زمینه عدالت آموزشی و نشر دانش بکوشیم.

در ابتدای نشست دکتر ندافی در خصوص ضرورت و چگونگی تشکیل این مرکز توضحاتی ارائه کرد و گفت: با توجه به شرایط تغییر اقلیم در کشور و آثاری که این پدیده بر سلامت جامعه، امنیت غذایی، کمیت و کیفیت آب، بیماری های واگیر و بسیاری از مسایل دارد و آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد، تاسیس این مرکز با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران که یک دانشگاه پیشرو در این زمینه است و دانشگاه علوم پزشکی دزفول که یک دانشگاه استانی و پیش قدم است اتفاق بسیار خوبی است.

وی گفت: الان که ما در این نشست حضور داریم بعضی از استان های ما  متاثر از سیلاب اخیر دچار مشکلات کیفیت آب هستند و بعضی دیگر مثل همدان نیز دچار  کم آبی. امیدوارم که نتایج حاصل از این نشست ها بتواند در آینده ای نزدیک برای مردم کشور ما مفید و قابل لمس باشد.

سپس دکتر خسرو پناه با تشکر از حضور اعضا گفت: برای تشکیل این مرکز مهمترین مولفه ای که وجود دارد، این است که بتواند محصول و یا راهکارهایی برای امر اجتناب ناپذیر تغییر اقلیم داشته باشیم و آسیب و خطرات ناشی از آن که برای سلامت منطقه وجود دارد را بررسی و کاهش دهیم.

استان خوزستان با توجه به اینکه در منطقه ای با بارش های مناسب است اما دچار ریزگردها، تنش آبی و تغییر بافت گیاهی هستیم که البته در مناطقی از کشور نیز شاهد این مساله هستیم.

وی افزود: امیدوارم با حمایت ها از تشکیل این مرکز و تصویب سریعتر آن در شورای گسترش بتوانیم به صورت عملیاتی راهکارهایی برای کاهش اثرات تغییر اقلیم در بخش سلامت داشته باشیم.

در ادامه محمدی زاده در خصوص تشکیل این مرکز گفت: صمیمانه از دو دانشگاه برای اهتمام در این زمینه تشکر می کنم. تغییر اقلیم به عنوان یک چالش مهم مدنظر است که و آثار این تغییرات بسیار عمقی و جدی است که بعضا از آن ها غافل هستیم. وی افزود باید با توجه ظرفیت های موجود این مرکز فعالیت های ملی، منطقه ای و بین المللی داشته باشد. در ادامه وی پیشنهادهایی برای برنامه راهبردی و عملیاتی این مرکز و چشم انداز فعالیت های آن ارائه کرد.

در ادامه دکتر مطلق گفت: با توجه به اینکه ایران در منطقه تغییر اقلیم قرار گرفته و مقام وزارت تاکید بر ارائه سند جامع تغییر اقلیم و اثرات آن بر سلامت با همکاری فرهنگستان علوم پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی دارد، تاسیس این مرکز می تواند اثرات مثبتی بر سلامت مردم داشته باشد و امیدوارم که این سند با حضور رئیس جمهور هرچه زودتر به تصویب نهایی برسد.

سپس دکتر مصداقی نیا نیز با ابراز رضایت از تشکیل این مرکز گفت: یکی از شعارهای دانشگاه های بزرگ دنیا که در ماموریت هایشان اعلام می کنند توجه به محیط زیست است. دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشگاه شناخته شده ای است و اولین مرکز تحقیقات محیط زیست را در سال 1387 با شروع در یک فضای کوچک و تاسیس پژوهشکده محیط زیست در سال 1389 برای اولین بار در ایران در این دانشگاه رقم خورد. امیدوارم تاسیس چنین مرکز مهمی با وجود اساتید برجسته بتواند مسایل مرتبط با محیط زیست و تغییر اقلیم را بررسی و ارائه راهکار داشته باشد. 

در ادامه دکتر مصطفی هادیی از پژوهشکده محیط زیست و دکتر آقاباباییان از دانشگاه علوم پزشکی دزفول پیش نویسی از برنامه های راهبردی مرکز ارائه کردند و حاضران نظرات و پیشنهادات خود را بیان کردند. همچنین مقرر شد، در زمان یک هفته افراد نظرات نهایی و جمع بندی خود را در خصوص این برنامه اعلام کنند.

در پایان احکام اعضای شورای راهبردی مرکز تغییر اقلیم توسط دکتر ندافی و دکتر خسروپناه به افراد اعطا شد.

توضیح اینکه دکتر محمد صادق حسنود عضو هیات علمی و رییس مرکر تحقیقات آلودگی هوا پژوهشکده محیط زیست، دکتر شیدا ملک افضلی کارشناس و سرپرست هماهنگی دبیرخانه شورای‌ عالی سلامت و امنیت غذایی، دکتر امین پاداش رئیس انجمن محیط زیست و ایمنی و پژوهشگر دانشگاه تربیت مدرس، دکتر مهدیه توکلی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول، دکتر محمدامین بهمنش معاون آموزش و تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی دزفول، دکتر عزیز کسانی عضو هئیت علمی و مدیر تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی دزفول، دکتر کیومرث الله بخشی عضو هیات علمی دپارتمان سلامت در حوادث و بلایا دانشکده بهداشت و سیما گرشاسبی کارشناس این دپارتمان در این نشست حضور داشتند.

  • گروه خبری : دانشکده بهداشت
  • کد خبر : 217155
نسیبه  جلالوند
تهیه کننده:

نسیبه جلالوند

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *