• تاریخ انتشار : 1401/08/17 - 14:34
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 319
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

جلسه آموزشی راه های پیشگیری از انواع مسمومیت و مقاومت آنتی بیوتیک

معاونت غذا و دارو جلسه آموزش انواع مسمومیت‌ و راهکار پیشگیری از مسومیت و پیشگیری از مقاومت آنتی بیوتیکی را باهدف افزایش آگاهی کارکنان بیمارستان فارابی برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، این جلسه آموزشی روز شنبه ۱4 آبان ۱۴۰1 توسط مدیریت نظارت و پایش فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو با حضور دکتر نفیسه السادات علیزاده داروساز بالینی برگزار شد.
در این جلسه دکتر علیزاده مطالبی برای آشنایی با مسمومیت ارائه کرد و گفت: به هر ماده ای که هنگام ورود به بدن (خوراکی، تنفسی، تزریقی) و یا تماس با پوست موجب اختلال در تندرستی و یا موجب مرگ شود سم می گویند.
وی ادامه داد: مسمومیت ممکن است به طور تصادفی یا در اثر بی احتیاطی و یا در مواردی به صورت تعمدی بوسیله مواد سمی ایجاد شود و تماس با سموم ممکن است به صورت ناگهانی با عوارض مشهود و سریع و یا تماس تدریجی همراه با بروز مسمومیت های تاخیری باشد.
دکتر علیزاده افزود: بطور کلی راه های ورود سم به بدن عبارتند از خوراکی، تنفسی، جذب پوستی، تزریقی و اغلب مسمومیت های خانگی از طریق خوراکی و یا تنفسی است.
داروسازی بالینی در این جلسه در خصوص انواع مسمومیت‌ها، مسمومیت در کودکان و پیشگیری از بروز مسمومیت دارویی در کودکان، مسمومیت‌های گوارشی، تنفسی، پوستی، تزریقی، مسمومیّت در اثر مواد نفتی، مسمومیّت با سموم آفت کش، مسمومیت در اثر مواد شیمیایی سوزاننده، روش‌های پیشگیری از آن و اقدامات اولیه در برخورد با فرد مسموم توضیحاتی ارائه داد.
علیزاده در ادامه دو نوع از مسمومیت بسیار مهم را مسمومیت دارویی و مسمومیت در کودکان عنوان کرد.
وی تاکید کرد: داروها یکی از خطرناک ترین عوامل مسمومیت زا در منازل می باشند، عدم توجه به میزان مصرف دارو، مصرف داروها در تاریکی، همراه با خواب آلودگی و مصرف خودسرانه داروها، همگی می تواند منجر به مسمومیت های دارویی شوند و شایعترین علت بروز مسمومیت در جهان، مصرف داروها بیش از مقادیر درمانی است.
در ادامه دکتر علیزاده درباره انواع داروهای آنتی میکروبیال صحبت کرده و به داروهای آنتی‌بیوتیک به‌عنوان دسته‌ای از این داروها اشاره کرد.
وی در ادامه درباره عوارض داروهای آنتی‌بیوتیک‌ و رعایت نکات مهم درباره زمان مصرف و نحوه مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها ارائه کرد.
دکتر علیزاده همچنین به موضوع مقاومت آنتی‌بیوتیکی اشاره و عوامل تأثیرگذار در بروز مقاومت را نام برد.
در پایان کلاس نکاتی درباره پیشگیری از مقاومت آنتی‌بیوتیکی و جلوگیری از ابتلا به عفونت ارائه شد و حاضرین در این وبینار آموزشی سوالات خود را در خصوص موارد مطرح شده عنوان کردند.

  • گروه خبری : معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 220149
سمیه رنجبر
تهیه کننده:

سمیه رنجبر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *