دفاع از پایان نامه سهیلا سعیدی دانشجوی دکترای مدیریت اطلاعات سلامت و انفورماتیک پزشکی دانشکده علوم پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سهیلا سعیدی دانشجوی دکترای مدیریت اطلاعات سلامت و انفورماتیک پزشکی دانشکده علوم پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران از پایان نامه خود دفاع کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ دانشکده علوم پیراپزشکی، سهیلا سعیدی دانشجوی مقطع دکترای رشته فناوری اطلاعات سلامت و پزشکی این دانشکده از پایان نامه خود به عنوان "طراحی و ایجاد بازی توانبخشی گفت آری متنی برای موبایل جهت کودکان مبتلا به اختلالات تکلم" دفاع کرد.
اختلالات صدای گفتار یکی از شایع ترین اختلالات ارتباطی در کودکان می باشد که باید به موقع تشخیص داده شوند و در دوران کودکی مورد درمان قرار گیرند تا از پیامدهای منفی روانی شغلی و سواد آموزی در بزرگسالی پیشگیری شود.
یکی از فناوریهایی که میتواند در زمینه درمان این اختلال از کمک کننده باشد استفاده از بازیهای جدی است از مطالعه حاضر ایجاد یک بازی دیجیتال جهت کودکان ۳ تا ۶ سال مبتلا به اختلالات صدای گفتار بود.
مطالعات توسعه ای در چهار مرحله اصلی؛ تعیین نیازهای اطلاعاتی، طراحی بازی، توسعه بازی دیجیتال و ارزیابی کاربردپذیری بازی طراحی شده، انجام شد.
بازی طراحی شده شامل ۴ مرحله؛ آموزش صداها، هجاها، کلمات و جملات و دو مینی گیم همراه با مکانیسم تشویق و تمام مراحل بود.
بازی جدی طراحی شده برای کودکان دارای اختلالات صدای گفتار نتایج رضایت بخشی در ارزیابی کاربردپذیری به دست آورد. بنابراین بازی مبتنی بر تلفن همراه به آسانی میتواند برای این گروه از کودکان به کار گرفته شود و جلسات درمانی سرگرم کننده ای را تحت نظر والدین در منزل فراهم آورد. در حال حاضر نیز این بازی جدی برای کودکان مبتلا به این اختلال در کلیه مرکز توانبخشی مرتبط، قابل استفاده می باشد.
دکتر مرجان قاضی سعیدی و دکتر محمد صادق سیف پناهی اساتید راهنما و دکتر حمید بورقی استاد مشاور این پژوهش بودند.
نظر دهید