• تاریخ انتشار : 1401/09/09 - 12:01
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 341
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

دوازدهمین جلسه کمیته مرگ‌ومیر و عوارض مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 1401

دکتر امیرحسین اورندی: به‌عنوان متولیان امر درمان وظیفه خود می‌دانیم تا پای جان از جان بیمارانمان صیانت کنیم

با حضور معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در جلسه کمیته مورتالیتی این مرکز، عوامل احتمالی و خطاهای فردی و سیستمی اثرگذار بر مرگ بیمار موردمطالعه، تحلیل و بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، دوازدهمین جلسه کمیته مرگ‌ومیر و عوارض مجتمع دو‌شنبه 7 آذر ۱۴۰۱ با حضور دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، دکتر کسری کروندیان و دکتر بهنام بهبودی دو دبیر علمی این کمیته، دکتر زهرا پناهی رئیس بیمارستان ولیعصر (عج)، دکتر محمدتقی بیگ محمدی رئیس ICU های مجتمع و نماینده گروه بیهوشی، دکتر مصطفی محمدی رئیس ICU بیمارستان امام خمینی و نماینده معاونت امور دانشگاهی، دکتر مسعود رمضانی رئیس ICU ولیعصر، دکتر فرامرز کریمیان سرپرست بخش جراحی 5، دکتر مریم دلدار رئیس بخش زنان و زایمان، دکتر فهیمه قطبی زاده معاون درمان بخش زنان، دکتر شهاب رفیعیان عضو هیئت‌علمی گروه جراحی توراکس و رئیس اتاق عمل‌های ساختمان ولیعصر، دکتر فریناز موسوی عضو هیئت‌علمی گروه پزشکی قانونی، دکتر اسمعیل محمدنژاد سوپروایزر کنترل عفونت، نیکو رمکی کارشناس ایمنی بیمار و  دبیر اجرایی کمیته و جمعی از  اساتید گروه‌های جراحی، زنان، رادیولوژی و بیهوشی و سایر اعضا با هدف بررسی دقیق‌تر و تحلیل علل ریشه‌ای (Root cause analysis- RCA) مرگ زن جوانی که با درد شدید شکمی به این مرکز مراجعه کرده بود در سالن شورای ریاست برگزار شد.

در این نشست که با تشریح پرونده بیمار از بدو ورود به مجتمع و اقدامات درمانی صورت گرفته آغاز شد؛ معاون درمان مجتمع تاکید کرد: حضور رزیدنت جراحی تمامی گروه‌ها در کنار رزیدنت بیهوشی برای رصد صفر تا صد شرایط بالینی بیمار در اتاق عمل و ریکاوری برای مدیریت درمان بحران‌های احتمالی الزامی است. این موضوع به‌ویژه در بیماران بدحال از حساسیت بالایی برخوردار است. همه ما باید به وظایفمان در قبال بیمار به‌درستی عمل کنیم.

دکتر اورندی از دستیاران خواست تا تمامی چالش‌هایی که در مسیر درمان بیماران دارند را با معاونت درمان مجتمع مطرح و پیگیری کنند و در ادامه افزود: به‌عنوان متولیان درمان مجتمع وظیفه خود می‌دانیم هر چه در توانمان هست برای حفظ جان بیماران به‌کارگیریم. خوشحالم که دکتر دلدار و تیم زنان و زایمان با دید باز و سعه‌صدر مشکلات موجود را منعکس می‌کنند و در رفع آن می‌کوشند.

معاون درمان مجتمع بر ثبت دقیق مستندات پرونده‌های پزشکی تاکید کرد و گفت: عدم توجه به این مهم تیم درمانگر و سیستم درمانی را در مراجع قانونی با چالش‌های جدی مواجه می‌کند.

دکتر کروندیان با تاکید بر اهمیت پره آپ دقیق در بدو ورود بیمار گفت: کسانی که مسئول درمان بیمار هستند باید از ابتدای پروسه جراحی تا پایان ریکاوری و انتقال به بخش، بیمار را به‌دقت تحت نظر بگیرند. مسئول بیمار پزشک معالج است و تبعات قانونی کوتاهی رزیدنت‌ها در درمان بیمار متوجه اوست. طبیعتاً در مورد این بیمار مدیریت زمان در تصمیم‌گیری و اقدام فوری اهمیت زیادی داشت. فراگیران باید بدانند ثبت اقدامات، مشاهدات و یافته‌ها در حد توانشان و هم‌زمان با روند درمان بیمار بسیار مهم است و مواردی را که نمی‌دانند نباید بدون مشورت با استاد خود در پرونده  ثبت کنند.

دکتر حاجبی عضو هیئت‌علمی گروه جراحی عمومی استناد محض به نتایج آزمایشات CBC را برای تشخیص خونریزی ناشی از جراحی کافی ندانست و افزود: وقتی یک بیمار هشیار با فشار نرمال پس از جراحی با افت فشار مواجه می‌شود خونریزی اولین تشخیص محتمل است که باید به آن توجه کرد. فراگیران باید در چنین مواقعی حتما موارد را به اتند خود انتقال دهند. به نظر من این بیمار قبل از هیسترکتومی، اندیکاسیون لاپاراتومی داشت تا ببینیم چه اتفاقی رخ‌داده است.

دکتر رفیعیان با توضیح در خصوص ساختار اتاق عمل‌های ساختمان ولیعصر و ازدحام عمل‌های جراحی الکتیو گروه‌های مختلف زنان، جراحی ترمیمی، ENT و برخی اعمال جراحی حیاتی بخش اورژانس گفت: من انتظار دارم اساتید گروه‌ها همکاری بیشتری در انجام عمل‌های اورژانسی گروه خود داشته باشند. بعلاوه توسعه و تجهیز اتاق عمل اورژانس زایمان ولیعصر می‌تواند فشار مربوط به اعمال اورژانسی بخش زنان را تا حد قابل‌توجهی کاهش دهد.

دکتر قطبی زاده بر لزوم برگزاری کارگاه مدیریت درمان سپسیس در بیماران زنان برای رزیدنت‌های مجتمع تاکید کرد و گفت: همکاران باید به شرایط بحرانی آگاه و حساس شوند. چون هر تاخیری در انجام یک اقدام موثر درمانی، مخاطرات جبران‌ناپذیری برای بیمار را در پی خواهد داشت.

دکتر مسعود رمضانی در این خصوص گفت: برای تزریق نوراپی نفرین نیازی به CV Line گذاری نیست و در افت شدید فشارخون ناشی از اعمال جراحی باید بلافاصله شروع شود. به‌محض ورود بیمار به ICU شالدون گذاری انجام شد ولی بیمار از مایع عقب بود. با توجه به عدم افت هموگلوبین، فوت بیمار می‌تواند ناشی از شوک سپتیک باشد.

دکتر مه رو رضایی‌نژاد پزشک معالج بیمار با تبیین علت مراجعه و علائم بالینی بیمار در اولین ویزیت گفت: این بیمار را با تشخیص کیست هموراژیک پرفوره پس از مشاوره بیهوشی لاپاراسکوپی کردیم. این بیمار متریت بود و در مشاهدات ما اگرچه کمی ترشحات چرکی اطراف رحم دیده می‌شد که با نرمال سالین شستشو کردیم، اثری از آبسه تخمدان نبود و با توجه به اینکه بالین بیمار ill و توکسیک نبود در ابتدا اندیکاسیون توتال هیسترکتومی ابدومینال (TAH-BSO) وجود نداشت. ولی در ادامه با توجه به وخامت حال بیمار در ریکاوری که منجر به انتقال وی به ICU شد و طرح موضوع در جلسه مورنینگ گروه زنان تصمیم به هیسترکتومی بیمار گرفتیم.

در ادامه دکتر شیردل دستیار گروه زنان و از اعضای تیم درمانگر بیمار یادشده با اشاره به مشکل افت فشار بیمار پس از لاپاراسکوپی در خصوص علل احتمالی، مشاوره‌های قلب و بیهوشی و سایر اقدامات مراقبتی و درمانی انجام‌شده برای حفظ بیمار توضیحاتی داد.

همچنین در این جلسه رزیدنت رادیولوژی نیز از مشاهدات خود در حین سونوگرافی بیمار مبنی بر وجود مایع آزاد متوسط در لگن همراه با درد شدید و خونریزی واژینال بیمار حین سونو مطالبی را بیان و به گزارش گرافی خود در پرونده بیمار اشاره کرد.

دکتر موسوی در خصوص اخذ رضایت آگاهانه در جراحی هیسترکتومی هنگامی‌که خانواده بیمار همکاری لازم را ندارند و جان بیمار درخطر است یادآور شد: بنا به تشخیص پزشک معالج چه به‌صورت اورژانسی و چه برحسب ضرورت جراحی هیسترکتومی نیاز به اخذ رضایت همسر بیمار نیست.

نیکو رمکی مسئول ایمنی بیمار مجتمع نیز در تریاژ بیماران به این نکته اشاره کرد که: بیماران با درد شکم طبق دستورالعمل سطح‌بندی در سطح 2 قرار می‌گیرند و این موضوع در فالوآپ بیمار اثرگذار است.

 

 

  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امام خمینی
  • کد خبر : 222550
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *