• تاریخ انتشار : 1401/10/25 - 12:02
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 372
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

سی و سومین جلسه تیم رهبری و مدیریت مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال ۱۴۰۱

دکتر سید حسن اینانلو: برای رشد و توسعه پیوند کلیه مجتمع باید تمامی نقاط کمی و کیفی اصلاحی را هدف قرار دهیم

در جلسه این هفته تیم رهبری و مدیریت مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) مهم‌ترین چالش‌های پرداختی، آماری و محتوایی بخش پیوند کلیه این مرکز بررسی و بر لزوم تسریع گام‌های عملیاتی در تکمیل موارد اصلاحی منطبق با سنجه‌های اعتباربخشی هر حوزه تاکید شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، سی و سومین جلسه تیم رهبری و مدیریت این مرکز ‌شنبه 24 دی‌ماه ۱۴۰۱ با حضور دکتر سید حسن اینانلو رئیس مجتمع، معاونان پشتیبانی، درمان و امور دانشگاهی، روسای بیمارستان‌ها و سایر اعضا در سالن شورای ریاست برگزار شد.

رئیس مجتمع یکی از اهداف این نشست را هم‌اندیشی در خصوص چالش‌های پرداخت جزء حرفه‌ای پیوند کلیه عنوان کرد و گفت: این یک موضوع کشوری است و تمامی بیمارستان‌هایی که پیوند کلیه انجام می‌دهند به‌نوعی درگیر آن هستند. سابقاً حق‌الزحمه پیوند کلیه هم مانند سایر پیوندهای اعضا از سوی هیئت‌امنای ارزی پرداخت می‌شد و برای توزیع میان پزشکان و سایر اعضای تیم پیوند، در اختیار رئیس بخش قرار می‌گرفت؛ چند سالی است که روند پرداخت در پیوند کلیه وارد پلکان شده و مستقیم به اعضای تیم پرداخت نمی‌شود که اعتراضاتی نیز به دنبال داشت. بر این اساس با مجوز وزارت بهداشت و مصوبه دانشگاه، نحوه پرداخت حق‌الزحمه حق حرفه‌ای پیوند برای تیم پزشکی و سایر اعضا تعیین و به مراکز پیوند کلیه دانشگاه (مجتمع بیمارستانی امام خمینی، سینا و شریعتی) ابلاغ شد.

دکتر اینانلو با بیان این نکته که افزایش آمار پیوند نیاز به بررسی موشکافانه‌ای در ابعاد مختلف دارد افزود: تنها با افزایش تخت‌های پیوند کلیه نمی‌توان بر آمار آن افزود. یکی از معضلات مهم ما در بحث پیوند کلیه تعداد اندک متخصص مربوطه است که با بیمارستان سینا مشترک بوده و نمی‌تواند عمل‌های هم‌زمان انجام دهد. مسائل مربوط به کوردیناتوری نفرولوژی و کیفیت نتایج پیوند هم بسیار مهم‌اند. کمیت اعمال پیوند تا حد زیادی به کیفیت نتایج اقدامات ما وابسته است. در خصوص مسائل لجستیک هم تلاشمان را می‌کنیم تا اصلاحات موردنظر انجام شود. باید هم‌زمان تمام نقاط اصلاحی را هدف قرار دهیم تا به نتایج بهتری دست‌یابیم. نتایج خوب افزایش آمار پیوند کلیه و حمایت مسئولان را در پی خواهد داشت.

رئیس مجتمع در بحث اعتباربخشی گفت: با توجه به محدودیت زمانی مهم‌ترین اقدامات اصلاحی به تفکیک هر حوزه بر اساس اولویت‌های اعتباربخشی به روسای بخش‌ها و مسئولان واحدها اعلام و مراحل پیشرفت آن پیگیری و گزارش خواهد شد.

دکتر اینانلو موضوع انتقال ایمن بیماران را یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های تیم ریاست مجتمع خواند و گفت: راه‌اندازی تیم دیسپچ اقدامی بسیار بزرگ و ارزشمند است که از دوره‌های گذشته برای آن تلاش‌هایی شده ولی ما مصمم هستیم این رویداد مهم به‌سرعت در مجتمع اتفاق بیفتد.

معاون پشتیبانی مجتمع با اشاره به پیشینه نحوه پرداخت‌های مربوط به پیوند کلیه در کشور توضیح داد: تا پیش از سال 1393 که مبنای پرداخت‌ها کتاب کالیفرنیا بود حق‌الزحمه پیوند به‌صورت گلوبال و از طریق هیئت‌امنا و وزارت بهداشت پرداخت می‌شد و مبالغ پرداختی هیئت‌امنا مستقیماً در اختیار رئیس بخش قرار می‌گرفت؛ اما از سال 93 که کتاب ارزش‌های نسبی خدمات، اساس پرداخت‌ها شد پیوند کلیه از پرداخت عملکردی خارج شد و در قالب پرداخت غیر عملکردی قرار گرفت. نقش معاونت درمان در تدوین یک دستورالعمل واحد در مراکز پیوند کلیه بسیار مهم است.

دکتر سورکی در ادامه افزود: ما به دلیل هزینه‌های بالای دارو در بحث پیوندها زیان ده هستیم. مسائل مربوط به پیوند باید ساختاری حل شود. ایجاد انگیزه‌های مالی برای اعضای تیم پیوند کلیه در شکل‌گیری و گسترش آن ضروری است. این ارتباط در عملکرد بخش پیوند کبد به‌خوبی مشهود است.

دکتر خاتمی رئیس بخش پیوند کلیه مجتمع در خصوص نحوه پرداخت‌ها گفت: آنچه در پیوند کلیه برای پزشکان تیم مهم است حفظ اعتبار مجتمع با توجه به مرجعیت کشوری آن در رشته‌های مختلف تخصصی و فوق تخصصی است. برای پزشکی که نیمه‌های شب برای عمل جراحی پیوند بر بالین بیمارش حاضر می‌شود خیلی تفاوتی نمی‌کند کمی بیشتر یا کمتر پول بگیرد. بعلاوه تیم پرستاری اساس پیوند کلیه است و نمی‌توان از نقش آن در گسترش فعالیت‌های این حوزه غافل شد. آنچه از قبل در پرداخت حق حرفه‌ای پیوند کلیه ساری و جاری بود این بود که در یک محیط دوستانه کاری، رئیس بخش پیوند با هماهنگی تیم جراحی بخشی از درآمد حاصل را به تیم پرستاری و اتاق عمل اختصاص می‌داد و در پایان هم بخشی را برای خرید وسایل و تجهیزات موردنیاز بخش ذخیره می‌کرد. ازاین‌پس هم باید با همفکری همکاران جراح، ضریب جزء حرفه‌ای عادلانه و منصفانه تعیین شود تا برای سایر افراد غیرپزشک تیم پیوند هم رضایت‌بخش باشد. ساماندهی پرداخت‌های مربوط به تیم پرستاری و اتاق عمل بسیاری از مشکلات را حل خواهد کرد.

وی در بحث آمار پیوند کلیه در مجتمع افزود: برای پیوند کلیه استانداردهایی وجود دارد که میزان رعایت آن‌ها در مراکز مختلف متفاوت است. اغلب پیوندهای ما از جسد است و در این نوع پیوند تقریباً با سایر مراکز برابریم.

دکتر نوروزی با تاکید بر قانونمندی و وحدت رویه در نحوه پرداخت‌های جزء حرفه‌ای پیوند کلیه در هر سه بیمارستان دانشگاه گفت: پزشکان ما اغلب در مراکز پیوند کلیه مشترک هستند و تفاوت در نحوه پرداخت‌ها، ابهاماتی را ایجاد خواهد کرد. در این مسیر هرچه امور قانونمندتر بوده و از حالت سلیقگی خارج شود بهتر است. من هم موافقم که عدد پرداختی در پیوند خیلی برای پزشکان تفاوتی ندارد ولی هر تصمیمی که قرار است گرفته شود باید با مشورت اعضا باشد. موضوع دیگر مربوط به بحث‌های محتوایی پیوند کلیه است؛ باید گفت آمار پیوند ما نسبت به سابقه ا‌ی که داریم رقابت خوبی با مراکز مهم پیوند کلیه در تهران ندارد. بررسی ریشه‌ای دلایل موثر در آن می‌تواند به توسعه بخش پیوند کمک کند. از طرفی به اعتقاد من بخش پیوند یک بخش مشترک چند گروهی است و اداره آن بهتر است به‌صورت مشترک انجام شود. دخالت سایر گروه‌ها در سیاست‌گذاری‌های بخش مهم و اثربخش است.

دکتر گنجعلیخان بر لزوم تعریف تخت پیوند در تعرفه گذاری خدمات تاکید کرد و گفت: تعرفه تخت پیوند عددی بین تعرفه تخت ایزوله و تخت ICU است که امیدواریم در تعرفه گذاری خدمات سال 1402 تعیین و تعریف شود. همچنین ارز ترجیحی داروی پیوند باید در بیمه بیمار ثبت شود تا بیمارستان بابت آن متضرر نشود.

معاون امور دانشگاهی در این جلسه به برخی نکات مربوط به آموزش فراگیران در پیوند کلیه و عمل‌های هاروست پرداخت و خواسته‌های دستیاران مجتمع را در این خصوص منتقل کرد.

در پایان دکتر محمدنژاد و آقای رجبی به برخی از بازخوردهای ارزیابان اعتباربخشی دانشگاه در بازدید از بخش‌های مختلف مجتمع اشاره و بر تسریع گام‌های اجرایی در بهبود نقاط اصلاحی موردنظر تاکید شد.

دکتر سید حسن اینانلو رئیس مجتمع، دکتر محمدعلی سورکی معاون پشتیبانی، دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، دکتر محمدرضا صالحی معاون امور دانشگاهی، دکتر علیرضا کاظمینی رئیس بیمارستان امام خمینی (ره)، دکتر سید روح‌الله میری رئیس انستیتو کانسر، دکتر زهرا پناهی رئیس بیمارستان ولی‌عصر (عج)،  دکتر سید علی مؤمنی مدیر پژوهش و فناوری، دکتر علی گنجعلیخان مدیر درمان، دکتر مریم پرنیان مدیر نظارت بر درمان، امیر رجبی رئیس دفتر ریاست و مسئول بهبود کیفیت از اعضای تیم رهبری و دکتر محمدرضا خاتمی رئیس بخش پیوند کلیه، دکتر محمدرضا نوروزی هیئت‌علمی گروه اورولوژی و دکتر اسمعیل محمدنژاد سرپرست واحد CSSD مجتمع و مهدی کلینیک به‌عنوان مهمانان ویژه جلسه این هفته حضور داشتند.

  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امام خمینی
  • کد خبر : 224773
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *