سمینار "بررسی ارتباط پیروی از الگوی غذایی مدیترانه ای و خطر سرطان پانکراس"
سمینار "بررسی ارتباط پیروی از الگوی غذایی مدیترانه ای و خطر سرطان پانکراس" با سخنرانی محرم جلال زاده دانشجوی ارشد علوم تغذیه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، سمینار "بررسی ارتباط پیروی از الگوی غذایی مدیترانه ای و خطر سرطان پانکراس" با سخنرانی محرم جلال زاده دانشجوی ارشد علوم تغذیه، 10 اردیبهشت 1402 در سالن شورای دانشکده با حضور استادان و دانشجویان برگزار شد.
هدف از این سمینار بررسی ارتباط بین پیروی از الگوی غذایی مدیترانه ای و خطر ابتلا به سرطان پانکراس می باشد. براساس این مطالعه با وجود پیشرفت هایی که در درمان و کنترل سرطان پانکراس طی سال های اخیر بدست آمده است، سرطان پانکراس همچنان یکی از کشنده ترین بدخیمی ها محسوب می شود. در سال های گذشته میزان بروز و شیوع این سرطان به خاطر سبک زندگی افراد افزایش پیدا کرده است. در علت شناسی سرطان پانکراس مصرف الکل، اضافه وزن و چاقی، استعمال دخانیات ، سبک غذایی ناسالم و دیابت از جمله فاکتور خطر محسوب می گردند. برخی از مطالعات نشان داده اند که الگوی غذایی مدیترانه ای که با مصرف بیشتر غذاهای دریایی و چربی های سالم همراه است، می تواند با تاثیری که از طریق تقسیم سلولی می گذارد از بروز این سرطان جلوگیری کند. مثلا اسیدهای چرب PUFA به خصوص امگا3 که مغزیجات و روغن های سالم وجود دارد می تواند از طریق اثر گذاری روی مسیر های سلولی و تحریک ROS و فعال سازی مسیر caspase-8 و فعال سازی اوتوفاژی سلول از رشد بیش از حد سلول های تومور جلوگیری می کند.
استاد راهنمای این سمینار دکتر لیلا آزادبخت عضو هیات علمی گروه تغذیه جامعه و داوری آن به عهده دکتر هستی انصار عضو هیات علمی گروه تغذیه سلولی مولکولی بود.
نظر دهید