• تاریخ انتشار : 1403/10/09 - 10:31
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 383
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

مراسم 173 سال تجربه و 90 سال افتخارآفرینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بیمارستان سینا

دارالفنون، بیمارستان سینا و دانشگاه علوم پزشکی تهران، شجره طیبه‌ای برای پیشرفت علمی و هویت ملی ایران

مراسم باشکوه گرامیداشت 173 سالگی تأسیس دارالفنون و 153 سال خدمت‌رسانی بیمارستان سینا، به عنوان نهادهای بنیادین علمی و پزشکی کشور، روز شنبه 8 دی 1403 با حضور مقامات، اساتید، پزشکان، پرستاران و خیرین سلامت برگزار شد. به مناسبت 90 سالگی دانشگاه از زمان تصویب قانون تاسیس دانشگاه تهران مراسم ویژه دیگری 13 تا 15 بهمن 1403 برگزار خواهد شد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیمارستان سینا به‌عنوان قدیمی‌ترین بیمارستان مدرن ایران، نقشی بی‌بدیل در تاریخ پزشکی و سلامت کشور ایفا کرده است. این بیمارستان که همواره در خط مقدم ارائه خدمات بهداشتی و درمانی بوده، امروز در کنار بزرگداشت 173 سالگی تأسیس دارالفنون، میزبان چهره‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی برجسته کشور بود. در این مراسم، دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به همراه جمعی از اساتید و متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران، به بررسی دستاوردهای تاریخی و برنامه‌های آینده این نهادها پرداختند.
دکتر محمدرضا ظفرقندی، با بیان اینکه راه اندازی اصولا کار دشواری است، افزود: انسان های بزرگ می توانند به فکر آینده باشند و بخش ها و مراکز جدید را برای پیشرفت و توسعه کشور راه اندازی کنند. در کارهای جدیدی که راه اندازی شده، بزرگی و آینده نگری وجود دارد.
وی تاکید کرد: در راه اندازی مراکزی همچون دارالفنون، دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان سینا به قدرت علم در پیشرفت کشور توجه شده و امروز نیز ثابت شده که قدرت کشورها مربوط به امور نظامی و تسلیحات نیست بلکه قدرتمندی کشورها را علم مشخص می کند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: هدف دارالفنون در زمان افتتاح، این بود که علمی که به درد مردم می خورد و مفید است برای مردم گسترش یابد که آن زمان شامل علوم پزشکی، مهندسی و نظامی بود و امیرکبیر به این حوزه ها ورود کرد تا علمی که به درد مشکلات مردم می خورد و رنج آنها را کم می کند، توسعه یابد. طول صدارت امیرکبیر، سه سال بیشتر نبود اما دارالفنون را راه انداخت و نشان داد پیشرفت کشور، از مسیر علم می گذرد.
دکتر ظفرقندی از دیگر وجوه مشترک بیمارستان سینا، دانشگاه علوم پزشکی تهران و دارالفنون را تقویت تعلق و هویت ملی با ساختار ایرانی دانست و گفت: بیمارستان سینا بر اساس هویت تاریخی طبی و ملی ایجاد شده و توسعه یافته است. باید ارزش های مشترک را پاس بداریم؛ باید به نیروهای انسانی رسیدگی کنیم و به علاوه بر ادای احترام به بزرگان، به بیماران نیز احترام بگذاریم.
وی ادامه داد: راه اندازی بیمارستان سینا و نیز بخش های جدید از جمله بخش های جراحی این بیمارستان که توسط پروفسور عدل راه اندازی شد و همچنین مرکز جامع MS که اخیرا توسط دکتر صحراییان، راه اندازی شده، ماندگار است و باعث ماندگاری نیروهای علمی شود. اگر قدر بزرگان و علم را ندانیم و توسعه کشور را بر اساس علم ندانیم، تعلق ملی تقویت نمی شود و افراد به راحتی کشور را ترک می کنند.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه باید با مشکلات مبارزه و آنها را حل کنیم، گفت: نباید مشکلات را ترک و صورت مساله را پاک کنیم. نیرویی که در کشور می ماند و نیروی انسانی برای حل مشکلات، تربیت می کند کار بسیار ارزشمندی انجام می دهد.
دکتر ظفرقندی خاطرنشان کرد: دارالفنون، دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان سینا تا ابد در تاریخ ایران ماندگار هستند چون نیروهای تربیت شده در این مراکز، در کل کشور می درخشند و خدمات ارائه می کنند و علم مردم محور را گسترش می دهند که مصداق «کلمه طیبه» است که همیشه ثمره و میوه می دهد.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره بزرگانی که در بیمارستان سینا و دانشگاه علوم پزشکی تهران، تلاش و خدمت کرده اند، گفت: برخی بزرگان ما جوانی و برخی دیگر عمرشان را در این بیمارستان گذاشته اند که آثار این بزرگان امروز برای ما به یادگار مانده و ما وظیفه داریم بزرگان خودمان را تکریم کنیم.
وزیر بهداشت با اشاره به پویش حمایت طلبی برای توسعه بیمارستان سینا، گفت: برای این توسعه سه راه در پیش داریم؛ یکی کمک های دولتی، دیگری مشارکت خیرین و سوم نیز نشان دار کردن مالیات برای هزینه کرد در حوزه سلامت و این بیمارستان است.
دکتر ظفرقندی به حضور خود در همایش تقدیر از خیرین سلامت کاشان در سال گذشته اشاره و عنوان کرد: پارسال مراسمی برای پیشکسوتان پزشکی و سلامت کاشان برگزار و از بنده هم دعوت کردند که جمعیت بسیار زیادی برای تقدیر از بزرگان سلامت کاشان جمع بودند. خیلی از این بزرگان در بیمارستان سینا آموزش دیده بودند و یک پزشک 100 ساله خاطراتی از دوره دستیاری در بیمارستان سینا و پروفسور عدل می گفت بنابراین پراکندگی نیروهای تربیت شده این مراکز در کل کشور، بذری نیکوست که در کشور پاشیده شده است.
وی یکی از مشخصه های بیمارستان سینا را موقعیت جغرافیایی آن و ارائه خدمات به اقشار ضعیف عنوان کرد و افزود: برخی اقداماتی که در بیمارستان سینا تهران انجام می شود در رتبه های اول دنیا قرار دارد. لازمه حرکت در مرزهای علمی دنیا و پیشرفت های علمی بیشتر در حوزه پزشکی دنیا، گسترش و حفظ روابط بین المللی با همه کشورها در حوزه علم است چراکه با حصار کشیدن، پیشرفت نمی کنیم بلکه حوزه علم، نیازمند تعامل متقابل است.
وزیر بهداشت همچنین در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران با اشاره به تاکید بر توسعه گردشگری سلامت در قانون برنامه هفتم توسعه، گفت: پیش نیاز های توسعه گردشگری سلامت، تقویت بیمارستانها و گسترش ارتباطات بین المللی است. سطح علمی پزشکی کشور بالاست که می تواند از تمام کشورهای منطقه، بیماران را پذیرش و به بهترین وجه، درمان کند.
وی ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از مردم کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای همسایه از خدمات درمانی کشورمان استفاده می کنند و سطح بالای پزشکی ایران برای مردم کشورهای منطقه، شناخته شده است اما برای رقابت و پیشرفت به تقویت بیمارستانها و روابط بین المللی نیاز داریم.
دکتر ظفرقندی در خصوص نظارت های بیمارستانی، گفت: از سالهای قبل در هر بیمارستان، کمیته کنترل عفونت های بیمارستانی وجود داشته که باید ضوابط و استانداردها کاملا رصد و کنترل شود که یکی از برنامه های وزارت بهداشت، نظارت بر این کمیته هاست که بتوانیم با گسترش تجهیزات و امکانات مورد نیاز، بر کمیته های عفونت بیمارستانی نظارت بیشتری داشته باشیم.

تأکید بر اهمیت نقش خیرین سلامت
دکتر رئیس کرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، در سخنرانی خود بر اهمیت کمک‌های خیرین سلامت تأکید کرد و گفت: «کمک‌های خیرین باید با حفظ کرامت افراد و به‌صورت ناشناس صورت گیرد، اما زمانی که این کمک‌ها جنبه اجتماعی پیدا می‌کند، شفاف‌سازی ضرورت می‌یابد. این امر نه تنها اعتماد عمومی را تقویت می‌کند، بلکه دیگران را نیز به مشارکت در امور خیر تشویق می‌کند. چنین اقداماتی می‌تواند الگویی موفق برای ایجاد همبستگی اجتماعی و گسترش فرهنگ نیکوکاری در جامعه باشد.»

برنامه‌های ویژه به مناسبت 90 سال افتخارآفرینی
وی همچنین به اجرای برنامه‌های ویژه دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت 90 سال افتخارآفرینی این نهاد اشاره کرد و افزود: «این مراسم با هدف تقویت روحیه همبستگی ملی، ایجاد انگیزه در نسل جوان و یادآوری تاریخ پرافتخار دانشگاه برگزار می‌شود. امیدواریم این حرکت‌ها نه تنها به تقویت روحیه همکاری و همبستگی در جامعه منجر شود، بلکه نسل آینده را برای ساختن ایرانی پیشرفته‌تر و موفق‌تر آماده کند.»

در ادامه، دکتر محمد تقی طالبیان، رئیس بیمارستان سینا به بررسی تاریخچه و دستاوردهای این بیمارستان و تلاش‌های بزرگانی اشاره کرد که در راه‌اندازی بخش‌های نوین پزشکی در  بیمارستان سینا نقش داشته اند.
وی با بیان اینکه بیمارستان سینا به عنوان پیشگام در بسیاری از عرصه‌های پزشکی از جمله جراحی، بیهوشی، اورولوژی و پیوند اعضا شناخته می‌شود از برنامه‌های توسعه آینده، از جمله ساخت بخش‌های جدید، به‌روزرسانی تجهیزات و افزایش ظرفیت‌های درمانی، سخن گفت.
رئیس بیمارستان سینا  همچنین به اهمیت همکاری با خیرین و حمایت از پروژه‌های توسعه‌ای اشاره کرد که می تواند در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی بهتر به بیماران نقش عمده ای داشته باشد.
در ابتدای این مراسم دکتر حمید رضا نمازی، رئیس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران تاریخچه دارالفنون، دانشگاه و بیمارستان سینا را تشریح کرد.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,مراسم ها و همایش ها,173 سالگی دانشگاه
  • کد خبر : 287375
زهرا  حری
تهیه کننده:

زهرا حری