• تاریخ انتشار : 1401/12/02 - 07:57
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 206
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

انجام تست فیت به مناسبت هفته پویش ملی مبارزه با سرطان

آزمایش خون مخفی در مدفوع (تست فیت) به مناسبت هفته پویش ملی مبارزه با سرطان برای کارکنان شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری انجام شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، پایش سلامت کارکنان شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری با استفاده از کیت تست FOB برای آزمایش خون مخفی در مدفوع ( تست فیت) به مناسبت هفته پویش ملی مبارزه با سرطان انجام شد.
پولیپ و سرطان کولون گاهى خونریزى می کنند که سبب ایجاد خون در مدفو ع می شود اما این خون آنقدر کم است و با چشم دیده نمی شود و باید با انجام آزمایش تشخیص داده شود.
با آزمایش خون مخفى در مدفوع می توان مقادیر ناچیز و نادیدنى خون را در مدفوع شناسایى کرد که به آن تست خون مخفی  در مدفوعFOBT  گفته می شود.
تست خون مخفی در مدفوع  FIT یا IFOBT  یک سنجش سریع( کمتر5 دقیقه) یک مرحله ای جهت تشخیص کیفی خون پنهان در مدفوع انسانی به روش ایمونولوژیک است.
 علائم مشکوک در سرطان روده بزرگ
خونریزی دستگاه گوارش تحتانی طی یک ماه اخیر
کاهش بیش از ده درصد وزن بدن طی شش ماه اخیر
یبوست  (با یا بدون اسهال درد شکم واحساس پربودن مقعد پس از اجابت مزاج) طی یک ماه اخیر
بررسی سوابق فردی: سابقه فردی سرطان روده بزرگ ، سابقه آدنوم روده بزرگ، سابقه بیماری التهابی روده بزرگ (بیماری کرون یا کولیت اولسروز)
بررسی سوابق خانوادگی:سابقه خانوادگی (سرطان روده بزرگ در افراد درجه یک خانواده پدر ،مادر ،برادر ،خواهر یا فرزندان )
سابقه خانوادگی سرطان روده بزرگ در افراد درجه دو خانواده (عمه ، عمو، خاله دایی مادر بزرگ و پدربزرگ ) در سن زیر 50 سال

وجود خون یا بقایای آن در مدفوع می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های گوارشی مانند سرطان روده بزرگ و راست روده یا مشکلات دیگری مانند پولیپ، کولیت و... باشد. براساس تحقیقات، آزمایشات غربالگری تشخیص خون مخفی در مدفوع (FOB) مرگ‌و‌میر ناشی از سرطان روده بزرگ را 60 درصد کاهش می‌دهد.
از آنجا که سرطان روده بزرگ (کولورکتال) در کشور در حال افزایش بوده و سومین سرطان شایع در کشور است و با توجه به دارا بودن قابلیت تشخیص زود هنگام این بیماری، توصیه می‌شود، تمامی افراد بالای ۵۰ سال با انجام آزمایش خون مخفی در مدفوع (تست فیت) در خصوص بررسی اولیه از نظر خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ اقدام و با توجه به سوابق فردی و خانوادگی، نشانه‌های مشکوک و نتیجه آزمایش تست فیت برای انجام کولونوسکوپی و بررسی تخصصی‌تر به پزشک مراجعه کنند. بنابراین می‌توان با اصلاح در شیوه زندگی احتمال پولیپ یا سرطان روده بزرگ را کاهش داده و با انجام اقدامات غربالگری و تشخیص زودهنگام، پولیپ یا سرطان را در مراحل اولیه شناسایی و به‌موقع درمان کرد.

در این برنامه هدف شناسایی و ثبت افراد مشکوک یا مبتلا به سرطان روده ی بزرگ و ارائه خدمات مناسب و  ساماندهی درمان و مراقبت بیماران است. عدم تشخیص بهنگام بیماری و درمان مناسب در مبتلایان بار سنگینی را بر خانواده و جامعه تحمیل می کند. در صورتی که با انجام این آزمایش ساده در سنین 50 تا 69 سال و شناسایی بیماران در مراحل اولیه بیماری از عوارض جدی بیماری پیشگیری می شود.

 

این آزمایش در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه های سلامت تحت پوشش شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری برای گروه سنی 50 تا 69 سال به صورت رایگان انجام می شود.


  • گروه خبری : شبکه بهداشت و درمان ری
  • کد خبر : 226579
کلمات کلیدی
حسین حاجی رضایی
تهیه کننده:

حسین حاجی رضایی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *