دوازدهمین جلسه کارگاه مجازی فناوریهای نوین پزشکی با عنوان "سلامت از راه دور" برگزار شد
دکتر حاجیعلیعسگری: واقعیت مجازی ابزاری مقرون بهصرفه برای مطالعه و تکرار تعاملات در یک محیط کنترل شده ارائه میدهد و از آن میتوان بهعنوان مداخله درمانی استفاده کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دفتر امور ایثارگران، دفتر امور ایثارگران به همت مرکز تحقیقات آسیب دیدگان جنگ جلسه دوازدهم کارگاه مجازی فناوریهای نوین پزشکی با عنوان "سلامت از راه دور" برگزار کرد.
در این کارگاه که سه شنبه 18بهمن 1401 با حضور تعدادی از اعضای هیئتعلمی و کارکنان دانشگاه برگزار شد، دکتر فاطمه حاجیعلیعسگری هیئتعلمی گروه سلامت الکترونیک دانشکده پزشکی پس از بیان مقدمهای به مبحث واقعیت مجازی و فناوریهای مرتبط با آن پرداخت.
دکتر حاجیعلیعسگری سواد رسانهای را نوعی تکنیک عملی و مهارت بسیار ویژه درعصر حاضر تعریف کرد که به فرد این توانایی را میدهد تا تحلیل مناسبی از مطالب منتشر شده در انواع شبکههای رسانهای را داشته باشد و افزود: تنها با سواد رسانه میتوان مهارت خوبی در تحلیل رسانه کسب کرد در غیر اینصورت فرد دچار مسمومیتهای ذهنی و فکری میشود و قدرت تشخیص درست و نادرست را از دست میدهد و تحت تأثیر شایعات کذب، دچار هیجانات زودگذر شده و تصمیمات بینهایت سطحی را میگیرد. مثل زمان وقوع حادثه و یا شیوع اپیدمی بیماری، نوع موضع و برخورد مردم با واقعه تأثیر بسیار زیادی در پیامدها و حتی مرگو میر ناشی از آن دارد.
وی سپس واقعیت مجازی را یک فناوری نوین شبیه سازی شده رایانهای تعریف کرد که فرد میتواند با استفاده از دستگاههای الکترونیکی مخصوص مانند عینک و دستکش مجهز به سنسور در یک محیط مصنوعی سه بعدی با آن تعامل داشته باشد تعریف کرد و به تشریح مبانی واقعیت مجازی از جمله صوت و صدا، ردیابی سر و چشم، میدان دید و نرخ فریم پرداخت و تأکید کرد: واقعیت مجازی ابزاری مقرون بهصرفه برای مطالعه و تکرار تعاملات در یک محیط کنترل شده ارائه میدهد و از آن میتوان بهعنوان مداخله درمانی استفاده کرد؛ بهطور مثال در درمان اختلال اضطرابی فوبیا.
دکتر حاجیعلیعسگری با تعریف واقعیت افزوده (AR) بهعنوان فناوری که یک محیط مجازی را از طریق دستگاههای مختلف به دنیای واقعی ما اضافه کند و در ادامه به واقعیت ترکیبی (MR) که ترکیبی از واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR) است و واقعیت گسترده که هر سه (AR)، (VR) و (MR) را در برگیرد، را تشریح کرد.
وی همچنین تقسیم بندی واقعیت مجازی را در ابعاد مختلف توضیح داد و سپس جوانب منفی و مثبت استفاده از واقعیت مجازی اشاره کرد و از ویژگیهای قدرتمند سازی واقعیت مجازی را درک عمیق نسبت به موضوع، تجربه یادگیری نسبی، یادگیری همراه با عمل، آموزش تصویری، بهبود خلاقیت و واکنش احساسی را برشمرد و با پخش کلیپی از نحوه آموزش دانشجویان پزشکی در محیط مجازی آن را مثال زد و در پایان جلسه به سوالات حاضرین پاسخ داد.
نظر دهید