• تاریخ انتشار : 1400/02/08 - 15:49
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 736
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

آغاز واکسیناسیون کووید-19 برای بیماران خاص در بیمارستان فارابی

دکتر حمید ریاضی: برای مقابله با کرونا در کنار تزریق واکسن باید همچنان شیوه نامه های بهداشتی را رعایت کرد

روابط عمومی بیمارستان فارابی همزمان با آغاز واکسیناسیون کووید-19 برای بیماران خاص، گفت و گویی را با معاون درمان این بیمارستان ترتیب داده که در آن به برنامه های این مرکز در راستای تزریق واکسن به این بیماران اشاره شده است.

دکتر حمید ریاضی، معاون درمان بیمارستان فارابی
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، به بهانه شروع واکسیناسیون بیماران خاص در برابر کووید-19 در این بیمارستان گفت و گویی با دکتر حمید ریاضی، معاون درمان بیمارستان فارابی انجام شد. وی در ابتدای این گفت و گو به واکسیناسیون کادر درمان و کارکنان این بیمارستان اشاره کرد و گفت:  اولین محموله واکسن کووید-۱۹  اوایل اسفند ۹۹ به بیمارستان فارابی تحویل و از این تاریخ واکسیناسیون در این بیمارستان آغاز شد. در ابتدای کار طبق جدول اولویت بندی که دانشگاه علوم پزشکی تهران به ما ابلاغ کرده بود گروه اورژانس و ICU بیمارستان  تحت واکسیناسیون قرار گرفتند. همانگونه که می‌دانید اورژانس بیمارستان فارابی جامعه ای وسیع شامل تمام دستیاران سال یک، تعدادی از دستیاران سال دو و سه به اتفاق فلوها، پرستاران، نیروهای خدمات، منشی ها و سایر افرادی که در درمانگاه اورژانس این مرکز در حال خدمات رسانی هستند، می باشد. به این لیست باید اساتید و اتندهای آنکال این درمانگاه را نیز اضافه کرد که سعی کردیم در همان نوبت اول تمام این افراد تحت پوشش قرار بگیرند. البته در اسفند و ابتدای شروع واکسیناسیون سرعت کار کمی آرام بود اما از شروع سال جدید و تعطیلات نوروز سرعت بیشتری به خود گرفت. خوشبختانه توانستیم در این مدت کادر پزشکی، پرستاری و کارکنان بیهوشی که بیشترین مواجهه را با بیماران مبتلا به کرونا داشتند را به سرعت واکسینه کرده و پس از این گروه ها به سراغ واحدهای اداری و پشتیبانی رفته و تلاش کردیم تا پایان فروردین ۱۴۰۰  تزریق دوز اول واکسن را به پایان برسانیم.
دکتر ریاضی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۸۵ درصد از کادر درمان و کارکنان بیمارستان فارابی واکسینه شده اند ادامه داد: درباره کارکنانی که هنوز برای تزریق واکسن مراجعه نکرده‌اند باید بگویم که واکسن مورد نیاز آنها موجود است اما این افراد به علت های مختلف مانند علل پزشکی، بیماری‌های زمینه‌ای یا سایر موارد هنوز برای واکسیناسیون حضور پیدا نکرده اند. ما تمام کارکنان را تشویق می‌کنیم تا درصورتی که منع پزشکی برای دریافت واکسن دارند حتماً برای تزریق آن مراجعه کنند. حتی افرادی که دچار مشکل یا بیماری هستند نیز می توانند پس از مشورت با پزشک خود و حصول اطمینان از نبودن مشکلی برای دریافت واکسن به سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان در واحد واکسیناسیون مراجعه کنند. زیرا آن طور که به نظر می آید در حال حاضر تنها راه مبارزه با کرونا تزریق واکسن و رعایت شیوه نامه های بهداشتی است. در اینجا باید از مسئولان محترم دانشگاه علوم پزشکی تهران به ویژه معاون درمان جناب آقای دکتر علامه و 
مدیر تعالی بالینی و امور بیمارستان ها، جناب آقای دکتر گنجعلی خان که همکاری بسیار خوبی با بیمارستان فارابی داشتند تشکر و قدردانی کنیم. زیرا با توجه به اینکه بیمارستان فارابی یک بیمارستان تک تخصصی بوده، ممکن است اینگونه به نظر بیاید که بیمار خاص کرونا در این بیمارستان وجود ندارد اما واقعیت این است که تعداد بیماران و مراجعه کنندگان به بیمارستان فارابی بسیار زیاد است. بیش از ۱۵۰۰ مراجعه کننده در روز به درمانگاه هایی که فضای آنها محدود است مراجعه کرده و معمولاً شاهد تراکم بالای بیماران در واحدهای مختلف بیمارستان هستیم. به همین علت در موج های اول و دوم کرونا تعداد زیادی از پزشکان و پرستاران ما به این بیماری مبتلا شدند. 
معاون درمان بیمارستان فارابی با اشاره به شروع واکسیناسیون کووید-19 برای بیماران خاص این بیمارستان افزود: درباره آغاز تزریق واکسن به بیماران خاص باید به این موضوع اشاره کنیم که از پنجشنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ اولین محموله واکسن کووید-۱۹ به همت دانشگاه علوم پزشکی تهران برای تزریق به بیماران خاص بیمارستان فارابی به ما تحویل داده شد و پس از آن به سرعت برنامه‌ریزی‌ها و هماهنگی های مربوطه انجام شد. از آنجایی که بیمارستان فارابی دارای بخش آنکولوژی چشم است، بیمارانی با مشکلات تومورهای چشمی و بیمارانی که تحت براکی تراپی داخل چشم و سیستمیک قرار می گیرند به این بخش مراجعه می‌کنند. این بیماران در برابر ویروس کرونا بسیار آسیب پذیر هستند. در کنار آنان  بیمارانی را داریم که تحت درمان ایمونوتراپی، التهاب های داخل چشمی و سرطان های اربیت هستند که این افراد نیز در گروه های بعدی در معرض خطر ابتلا به کووید-۱۹ قرار می گیرند. به همین دلیل بیمارانی که با این شرایط در بیمارستان فارابی تحت درمان قرار گرفته اند را شناسایی و برای دریافت واکسن فراخواندیم. به لطف خدا از ۶ اردیبهشت سال جاری  واکسیناسیون اولین گروه بیماران بیمارستان فارابی آغاز شد. در حال حاضر بیماران خاص و بیمارانی که وزارت بهداشت بر اساس دستورالعمل های ابلاغی آنان را در اولویت بندی دریافت واکسن قرار داده در حال واکسینه شدن هستند.
وی در پایان خطر ابتلا به کووید-19 را بسیار جدی دانست و اظهار داشت: به نظر می آید کرونا بسیار جدی تر از چیزی است که در ابتدای همه گیری تصور می شد. در حال حاضر نیز در موج چهارم این بیماری قرار داریم به همین خاطر از همه هموطنان می خواهیم تا حتما شیوه نامه های بهداشتی را به دقت رعایت کنند. زیرا واکسن به تنهایی برای مقابله با کرونا کافی نیست بلکه برای مقابله با این ویروس در کنار تزریق واکسن باید همچنان شیوه نامه های بهداشتی را رعایت کرد. به هیچ عنوان نباید تصور افراد جامعه این گونه باشد که چون واکسیناسیون انجام شده پس می توانیم استفاده از ماسک را متوقف کنیم. مجدداً توصیه می‌کنم علاوه بر واکسیناسیون رعایت شیوه نامه های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی باید ادامه داشته باشد.
  • گروه خبری : بیمارستان فارابی
  • کد خبر : 172655
سید عباس  قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *