سومین جلسه کارگاه مجازی فن آوری‌های نوین پزشکی با موضوع اینترنت اشیا برگزار شد

در سومین جلسه کارگاه مجازی فن آوری‌های نوین پزشکی بر جریان عظیم و آزاد اطلاعات، از بین رفتن فضا و مکان، تسهیل ارتباطات و شبیه شدن فرهنگ‌ها به عنوان مزایای اینترنت‌اشیا تأکید شد.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دفتر امور ایثارگران، به همت مرکز تحقیقات آسیب‌دیدگان جنگ، سومین جلسه کارگاه مجازی با موضوع "فناوری‌های نوین پزشکی و مهندس پزشکی" با محوریت کاربردهای اینترنت‌اشیا در حوزه پزشکی و سلامت برگزار شد.

در این کارگاه که جمعه 11 آذر 1401 با حضور تعدادی از اعضای هیئت‌علمی و کارکنان دانشگاه برگزار شد، دکتر مجید اسلامی، هیئت‌علمی دانشگاه اصفهان و دانشجوی پست دکترای مرکز تحقیقات آسیب‌دیدگان جنگ، پس از بیان خلاصه ای از مبحث جلسه گذشته و مقایسه مبنای توسعه در گذشته نسبت به توسعه در دهه‌های اخیر، به ایجاد مشاغل جدید متأثر از توسعه اینترنت‌اشیا اشاره کرد و گفت: در آینده بسیاری از مشاغل ناشی از توسعه اینترنت‌اشیا و ایجاد مشاغل جدید در سه سطح ارشد و مدیریت، سطح نظارت و کنترل گسترش پیدا خواهد کرد، از مهارت های مهم در عصر جدید اینترنت‌اشیا،  می توان به هوش تجاری، امنیت اطلاعات، توسعه نرم افزارهای تلفن همراه و مهندسی سخت افزار اشاره کرد. وی ادامه داد: جریان عظیم و آزاد اطلاعات، از بین رفتن فضا و مکان، تسهیل ارتباطات و شبیه شدن فرهنگ‌ها از مزایای اینترنت‌اشیا است که باعث ایجاد فرصت‌هایی اعم از صرفه جویی در زمان و هزینه، افزایش احساس امنیت و تسهیل شیوه‌های زندگی می شود.

دکتر اسلامی کاربردهای اینترنت‌اشیا در بهداشت، پزشکی و سلامت را با ذکر مثال‌هایی از طریق پخش کلیپ‌ این‌گونه برشمرد: اینترنت اشیا در حوزه آموزش همگانی از راه دور برای بیماران و افراد نیازمند به کمک، جمع آوری، جستجوی سریع و درک داده های پزشکی با کمترین خطا، بررسی وضعیت و مراقبت از راه دور بیماران، بهبود عملکرد دستگاه‌های پزشکی، هوشمندسازی تجهیزا‌‌ت‌پزشکی مثل ویلچرهای هوشمند، تشخیص و درمان بیماری ها با استفاده از تراشه‌های کار گذاشته‌شده در بدن بیماران، ردیابی بیماران سرگردان، نظارت بر ساخت دارو،  نظارت و مدیریت بر مصرف دارو در بیمار کاربرد دارد.

دکتر اسلامی از کاربردهای دیگر اینترنت‌اشیا در سایر موارد مثل آموزش و هوشمندسازی شهرها توضیحاتی داد و به این نکته اشاره کرد: در بحث آموزش از راه دور در سلامت و پزشکی برای ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی و درمانی، بیماران و مراقبین آنها بسیار مفید است؛ همچنین با هوشمندسازی شهرها موضوع جمع آوری و دفع زباله‌ها مطرح می شود و جمع آوری و اینترنت‌اشیا در دفع زباله‌های بیمارستانی می تواند بسیار کمک کننده باشد.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه رقابت اینترنت‌اشیا را این‌گونه تشریح کرد: در حال حاضر اینترنت‌اشیا با مقیاس پذیری، استاندارد و فناوری، قابلیت همکاری، اکتشاف، پیچیدگی نرم‌افزار، حجم داده و تفسیر، منبع تغذیه، تعامل اطلاعات کوتاه برد، ارتباطات بی سیم و تحمل خطا در حال رقابت است.

در پایان جلسه دکتر اسلامی به سؤالات حاضرین در جلسه پاسخ داد.

این وبینار روزهای جمعه هر هفته ساعت 20 از طریق لینک اینجا به‌صورت رایگان برای عموم قابل‌دسترس است.

حمیده شفاعی

حمیده شفاعی