• تاریخ انتشار : 1400/08/26 - 14:28
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 363
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نه به جدایی مادر از نوزاد

مراسم جشن بزرگداشت روز جهانی نوزاد نارس در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار شد

با حضور رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، مدیر گروه کودکان دانشگاه و روسای بخش‌های NICU و نوزادان و زنان و زایمان این مرکز جشنواره مجازی نکوداشت روز جهانی نوزاد زودرس (preterm) با شعار «نه به جدایی مادر از نوزاد» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) مراسم گرامیداشت روز جهانی نوزاد نارس چهارشنبه 26 آبان 1400 با حضور دکتر سید علی دهقان منشادی رئیس مجتمع، دکتر سید رضا رئیس کرمی مدیر گروه کودکان، دکتر حسین دلیلی رئیس بخش NICU و نوزادان، دکتر صدیقه حنطوش زاده رئیس بخش زنان و زایمان و آمنه آبرون سرپرستار بخش NICU، جمعی از پزشکان و پرستاران حوزه نوزادان و مادران نوزادان نارس این مرکز به‌صورت حضوری و مجازی در سالن شورای ریاست این مرکز برگزار شد.

دکتر دهقان در این مراسم از کودکان به‌عنوان هدیه‌های الهی یادکرد و افزود: باید بابت تمامی نعمات و هدایایی که خداوند متعال به ما عطا می‌کند همیشه شکرگزار باشیم و فرزندان هم یکی از این نعمات الهی هستند. از همان لحظه که خانواده متوجه حضور نوزادی در زندگی‌شان می‌شوند تمامی مسائلشان تحت‌الشعاع حضور آن کودک قرار می‌گیرد. چنانچه در این مسیر با چالش نارس بودن نوزادشان مواجه شوند تشویش و اضطراب زیادی برای آن‌ها ایجاد می‌شود. من از همه همکاران خوبم که در این مسیر پرخطر با تمام سعی‌شان در کمک به والدین و نوزادان تلاش می‌کنند تشکر می‌کنم و امیدوارم با همین علاقه، عشق و توان راهشان را ادامه دهند و مطمئن باشند که خداوند همراهشان است. بعلاوه خوشحالم از دیدن کودکانی که مراحل رشد خود را به‌خوبی طی کرده‌اند و آرزوی آینده بسیار روشن برای این فرزندان کشور و والدینشان دارم.

رئیس بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان این مرکز با اشاره به علت نام‌گذاری 17 نوامبر به‌عنوان روز نوزاد نارس توضیح داد: این ایده اولین بار سال 2008 توسط European parent organization  مطرح شد که هدف آن افزایش آگاهی و هشدار به عموم مردم درباره نوزادان زودرس (preterm) است تا همراه با حمایت‌های دولت و جامعه به درمان و مراقبت‌های لازم این نوزادان کمک کند. حدود 10 درصد نوزادان در جهان به‌صورت نارس متولد می‌شوند که بسیار قابل‌توجه است و نیاز به مراقبت‌های بسیار دقیق و موشکافانه‌ای دارند که آینده آنان را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

وی در ادامه در خصوص نشان جهانی نوزاد نارس و شعار سال 2021 افزود: در این نشان از تصویر 11 جوراب استفاده‌شده و یک جوراب آن از بقیه کوچک‌تر و به رنگ بنفش است که معرف نوزاد نارس و بیانگر این است که از هر 10 نوزاد در جهان یک نوزاد نارس متولد می‌شود. شعار امسال روز جهانی نوزاد نارس «نه به جدایی مادر از نوزاد» است. شایسته و بایسته است همه بکوشیم شرایط مناسبی برای در کنار هم بودن مادر و نوزاد در ساعات اولیه تولد محیا شود. این‌که مادر از نوزاد نارس باید جدا شود تصور غلطی است. این نوزادان در مسیر رشد خود چه در مراقبت تکاملی و چه در مراقبت جسمی نیاز دارند از ابتدای تولد در کنار والدین خود قرار گیرند.

دکتر رئیس کرمی با اشاره به تعبیر بین‌المللی از نوزادان نارس گفت: به بیانی دیگر به این نوزادان، نوزادان عجول هم می‌گویند که دوست دارند زودتر به دنیا بیایند. بخش‌های نوزادان و اتاق عمل زایمان بیمارستان‌ها اغلب محیطی شاد و کار کردن با کودکان بسیار لذت‌بخش است. شرایط از 30 یا 40 سال پیش به‌مراتب بهتر شده؛ در آن زمان اگر می‌توانستیم نوزادی دو و نیم تا سه کیلو را حفظ کنیم خدا را شکر می‌کردیم و خوشحال می‌شدیم. ولی الآن باوجود NICU مجهز و همکاران مجرب از متخصصان زنان و زایمان گرفته تا همکاران اتاق عمل و NICU و سایر اعضای تیم درمانی، نوزادان بالای 25 هفته را می‌توانیم حفظ کنیم. امروز دیگر تنها به حفظ نوزاد نارس فکر نمی‌کنیم بلکه تلاش می‌شود تا با کمک متخصصان رشد و تکامل و کاردرمانی کمک کنیم تا این نوزادان در ادامه مسیر رشد خود نیز سالم بمانند و با عوارض کمتری روبه‌رو شوند که بسیار ارزشمند است.

دکتر حنطوش زاده نیز با قدردانی از گروه نوزادان مجتمع گفت: همکاران گروه نوزادان قلبی صاف و مهربان همچون نوزادان دارند و با عشق زیادی کار می‌کنند و توانسته‌اند این مرام را به همه اعضای تیمشان منتقل کنند. آنچه امروز شاهدش هستیم ماحصل دقت، همت و غیرت این عزیزان است. امیدوارم همه ما شایسته خدمتگزاری به بیماران باشیم.

در ادامه برخی از والدین نیز از تجربه تولد نوزاد نارس خود و احساساتشان از همراهی کادر درمانی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) سخن گفتند در این میان دکتر مهتاب ربانی متخصص گوش و حلق و بینی این مرکز به تجربه خود به‌عنوان مادر فرزندی نارس که در هفته 28 بارداری متولد شد، اشاره کرد و گفت: شرایط بسیار سختی بود که درکش برای کسی که تجربه‌اش را نداشته، بسیار سخت است. من آن زمان رزیدنت مجتمع بودم و هرگز نمی‌دانستم که در طبقه دوم ساختمان ولی‌عصر (عج) چه فداکاری‌هایی برای نجات زندگی مادران و نوزادان نارس آنان در حال انجام است. بخش مراقبت‌های ویژه مجتمع ازنظر کیفیت مراقبت‌های درمانی و همکارانش به خاطر دلسوزی و صعه صدرشان بی‌نظیر هستند.

وی در ادامه راز نجات خود از این چالش را داشتن امید عنوان کرد و گفت: امید داشتن، سختی‌ها را قابل‌تحمل می‌کند و به انسان توانایی رهایی از مشکلات را می‌دهد.

خبرنگار: نجمه باهو 

  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امام خمینی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 200601
شهره  بیات
تهیه کننده:

شهره بیات

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *