کسب رتبه اول مراکز تحقیقاتی برای چهاردهمین سال پیاپی؛ حرکت در جهت خلق ارزش از مجرای پژوهش در 40 سال آینده
در آستانه روز پژوهش، دکتر لاریجانی با اشاره به دستاوردها پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در طی 25 سال که از تاسیس آن می گذرد، گفت: این پژوهشگاه با هدف پاسخگویی به نیازهای کشور در حوزه علوم غدد و متابولیسم و پیشگیری، رویکردی جامع در پژوهش های این حوزه، در طی این سال ها به عنوان یکی از همکاران اصلی پژوهش های ملی در این حوزه نقش آفرینی کرده است.
دکتر باقر لاریجانی رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به پیشرفتهای کشور در حوزه پژوهش و نوآوری در دهههای پس از انقلاب اسلامی گفت: این دستاورد مهم حاصل تلاشهای بیشائبه اساتید، پژوهشگران و مدیران عرصه علم است.
دکتر لاریجانی با تقدیر از تلاشهای متولیان توسعه علمی کشور اظهار داشت: این اساتید باوجود اعمال تحریمهای گسترده، بیهیچ چشمداشتی در جهت تحقق چشم اندازهای بلند کشور از هیچ کوششی فروگذار نکرده و زیرساختهای عظیم تولید علم را در اقصی نقاط این مرزوبوم برای نسلهای آتی فراهم کرده اند.
وی به فعالیتهای پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در توسعه علمی کشور اشاره کرد و گفت: پژوهشگاه بهعنوان یکی از نهادهای معتبر و اثرگذار در عرصه پژوهشهای سلامت، ازجمله بسترهایی است که رویش و بالندگی خود را مرهون انسانهایی والامقام و دانشمندانی گرانبها میداند.
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه فعالیت این نهاد در سال 1372 در قالب مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم آغاز شده است گفت: در سال 1391 با رویکرد چند رشتهای و دیدگاه علوم پایه تا بالین در قالب سه پژوهشکده فعال در حوزه علوم پایه، بالینی و جمعیتی در حوزه غدد و متابولیسم گسترش یافت.
وی با تأکید بر وجود رویکردی جامع به پژوهشهای حوزه علوم غدد و متابولیسم در پژوهشگاه، ادامه داد: با بهرهبرداری از زیرساختهای پژوهشی مانند کلینیکهای تخصصی و بسترهای نرمافزاری و آزمایشگاههای تحقیقاتی تخصصی و همچنین با همکاری با شبکههای بینالمللی در راستای گسترش فعالیتهای پژوهشی از پایه تا بالین در سطح ملی و بینالمللی فعالیت مینماییم.
دکتر لاریجانی انجام مطالعات پایه ازجمله سلول درمانی، ژنتیک، پزشکی شخصی، مدلسازی مولکولی و ... در تشخیص و درمان بیماریهای غدد و متابولیسم را ازجمله فعالیتهای پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم ذکر کرد و گفت: مطالعات جمعیتی در حوزه بیماریهای غیرواگیر در سطح ملی و استانی و همچنین مطالعات بالینی در حوزه بیماریهای غدد و متابولیسم و مطالعات ارزشیابی و هزینه اثربخشی ابزارهای تشخیصی ازجمله دیگر فعالیتهای پژوهشی است که در این پژوهشگاه صورت میگیرد.
وی به فعالیتهای بینالمللی پژوهشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: پژوهشگاه از سال 1385 بهعنوان مرکز همکار با سازمان بهداشت جهانی انتخابشده و در سطح بینالمللی نیز از طریق مشارکت با کنسرسیومها و نهادهای بینالمللی مانند IOF، CSA، IWGDF، EWMA و سایر دانشگاهها و مراکز علمی جهان فعالیتهای مشترکی را انجام و از همکاری متخصصین ایرانی غیر مقیم در برنامههای متعدد آموزشی و پژوهشی بهرهبرداری میکند.
دکتر لاریجانی بابیان اینکه پژوهشگاه با بهرهمندی از حضور 30 عضو هیئتعلمی از داخل و خارج مجموعه و همچنین کارشناسان برجسته در حوزههای مختلف به فعالیت میپردازد، گفت: در طی 5 سال گذشته موفق به انتشار 686 مقاله در نشریات معتبر ملی و بینالمللی شده است. همچنین علاوه بر فعالیت 2 مجله فارسی و انگلیسی، در این بازه زمانی بیش از هزار طرح پژوهشی اجرا شده یا در دست اجرا است.
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران از ثبت تعداد زیادی اختراع و پژوهش محصول محور در این پژوهشگاه سخن گفت و عنوان کرد: در عرصه تربیت نیروی انسانی متخصص نیز دستاوردهای بزرگی ازجمله تربیت بیش از 130 نیرو در مقاطع دکترای تخصصی، فوق تخصص، پسادکترا و ... حاصل شده است.
وی کسب رتبه اول مراکز تحقیقاتی طی 14 سال متوالی و دریافت بیش از 20 جایزه ملی و بینالمللی را ازجمله افتخارات پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم برشمرد و گفت: همه این دستاوردها حاصل نهادینه بودن روحیه کار گروهی و تعهد و تعلق سازمانی در میان همکاران فعال در پژوهشگاه است.
دکتر لاریجانی از رویکرد ملی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم و هدف این پژوهشگاه برای پاسخ به نیازهای اصلی کشور در حوزه بیماریهای غدد و متابولیسم سخن گفت و عنوان کرد: تاکنون مطالعات ملی زیادی یا در پژوهشگاه صورت گرفته یا بهصورت همکار در این مطالعات مشارکت داشتهایم.
وی به راهاندازی سامانه VISIT، بهعنوان یک اقدام ملی در این پژوهشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: تمامی اطلاعات مرتبط با بیماریهای غیر واگیر به تفکیک استان در این سامانه در دسترس است و دادههای مرتبط نیز منتشر و در اختیار مسئولان استانهای کشور قرار گرفته است. بدون شک این دادهها میتواند کمک زیادی در تصمیمگیریهای ملی و استانی برای کنترل بیماریهای غیرواگیر داشته باشد.
دکتر لاریجانی گفت: آنچه تا امروز در طی بیش از ربع قرن حضور پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم در عرصه پژوهشهای علوم زیست پزشکی حاصل گردیده در مقابل افقی که پیش روی ماست، مانند قطرهای در برابر یک دریای بیکران است.
وی با عنوان اینکه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مأموریتهای مهم و بنیادینی را برای همه نهادها و دستگاهها ازجمله سازمانهای پژوهشی و دانشمحور تبیین نموده است، گفت: پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم جهتگیری اصلی خود را در افق چهلساله آتی، ارتقای پاسخگویی پژوهش در مقابل نیازهای جامعه، اتکا به توان پژوهشگران جوان در کنار بهرهمندی از تجربیات پیشکسوتان، حرکت در جهت خلق ارزش از مجرای پژوهش و تلاش جهت نیل به مرجعیت علمی در منطقه و جهان قرار داده است.
دکتر لاریجانی باور به تواناییهای داخلی و امید داشتن به آیندهای روشن در سایه تلاش و کوشش را ضامن تحقق اهداف بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ذکر کرد و گفت: امیدوارم که در سایه همت بلند و عزمی همگانی شاهد اعتلای روزافزون ایران اسلامی در عرصههای مختلف ملی، منطقهای و جهانی باشیم.
ارسال به دوستان