گفتگو با رئیس اداره پیوند و بیماری های خاص معاونت درمان دانشگاه درباره دوره آموزش تخصصی مدیریتی فراهم آوری اعضای پیوندی

دکتر محمد حسن شعبانی در گفتگویی از اهداف برگزاری دوره آموزش تخصصی مدیریتی فراهم آوری اعضای پیوندی سخن گفت.

در جریان برگزاری اولین دوره تخصصی مدیریتی فراهم آوری اعضا در دانشگاه علوم پزشکی تهران با دکتر محمدحسن شعبانی مدیر اداره پیوند و بیماری های خاص معاونت درمان و مدیر اجرایی این دوره آموزشی پنج روزه گفتگویی کردیم. شرح این گفتگو در زیر آمده است:

پیشنهاد طرح اجرای این برنامه آموزشی با چه ارگانی بوده است؟
با توجه به آمار مرگ مغزی هایی که قابلیت اهدای عضو دارند و نیازمندان به پیوند اعضا که در لیست انتظارند، وزارت بهداشت برآن شد، تا با انجمن اهدای عضو ایرانیان به عنوان مسئول آموزش به واحدهای فراهم آوری اعضا در تمامی دانشگاه های علوم پزشکی کشور تفاهم نامه ای را منعقد کند.

اهداف و محورهای این دوره آموزشی چیست؟
این دوره آموزشی به مدت پنج روز و با هدف توانمند سازی تمامی افراد مرتبط با فراهم آوری اعضا یعنی، شناسایی کنندگان مرگ مغزی، کوردیناتورها، بازرسین، تیم جدا کننده عضو، پرستاران شاغل در بخش های ویژه و اورژانس، متخصصین طب اورژانس و بیهوشی، مددکاران اجتماعی و روانشناسان برگزار شده است.

چند واحد فراهم آوری اعضا در دانشگاه داریم؟
در حال حاضر سه واحد فراهم آوری اعضا در بیمارستان های امام خمینی(ره)، شریعتی و سینا داریم.

در خصوص هماهنگی و اجرای این برنامه در دانشگاه توضیح دهید.
این برنامه با هماهنگی وزارت بهداشت، مسئولیت آموزش انجمن اهدای عضو ایرانیان، حمایت رئیس دانشگاه، پشتیبانی معاون درمان دانشگاه و اعضای تیم مدیریت اجرایی معاونت درمان در این دوره آموزشی، دکتر جلال سعیدپور مشاور معاون درمان، دکتر بهنام شباب مدیرتعالی بالینی و امور بیمارستان ها، دکتر محمد حسن شعبانی رئیس پیوند و بیماری های خاص، فاطمه خزایی کارشناس مسئول بیماری های خاص، محبوبه تنهاجو کارشناس پیوند و نجمه باهو مسئول روابط عمومی معاونت درمان برگزار شد.

خبرنگار: نجمه باهو

نجمه باهو