دومین کارگاه استادان همیار دانشگاه علوم پزشکی تهران
اسوه شدن با رعایت اصول اخلاقی میسر می شود
دومین کارگاه استادان همیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، به منظور الگوسازی و تببین نقش اساتید در هدایت و تعالی دانشجویان در عرصه های مختلف علمی، اجتماعی و فرهنگی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، منتورنیگ را مقوله مهمی دانست که در برنامه های آموزشی مراکز پیشرفته جهان نیز وجود دارد و گفت: در گذشته منتورها بر روی شاگردان خود اثرگذار بودند به طوری که حتی پس از درگذشت منتور، شاگردان راه او را به عنوان الگوی مجسم ادامه می دادند.
دکتر قناعتی،رسول اکرم (ص) را بهترین منتور عالم توصیف کرد که اثرات ایشان تا آخر زمان ادامه دارد و گفت: خداوند در آیه 21 سوره مبارک احزاب « لقد کان لکم فی رسول اللّه أسوةٌ حسنةٌ» می فرمایند رسول خدا اسوه و سرمشق خوبی برای شماست. بنابراین اسوه شدن میسر نمی شود مگر با رعایت اصول اخلاقی.
رئیس دانشگاه با تاکید بر اینکه باید اول خودمان عامل به اصول منتورینگ حقیقی باشیم افزود: امام صادق (ع) می فرمایند مردم را با غیر زبان خود به سوی ما دعوت کنید. در نتیجه برای اینکه شاگردان با سواد، اخلاق مدار، توانمند، مردم دوست، عادل و عدالت جو و پاسخگو به مشکلات مردم تربیت کنیم که به ارتقا سیستم و پیشرفت کشور کمک کنند؛ باید اول خودمان عامل به این اصول باشیم.
دکتر قناعتی لازمه تاثیرگذاری بر دیگران را اصلاح نگرش فردی دانست و گفت: صرفا با کلام نمی توان تاثیرگذار بود، اگر حرف و رفتار متناقض باشد به خوبی تشخیص داده می شود. مردم، اخلاص و پاکی، دروغ و نیرنگ و ریا را به خوبی حس می کنند. بنابراین اولین قدم تاثیرگذاری علمی و اخلاقی برای استادان دانشگاه که رسالت بزرگ معلمی را انتخاب کرده اند، این است که خودشان عامل باشند.
رئیس دانشگاه با اشاره به عوامل بیرونی و درونی الگوسازی علمی و اخلاقی گفت: رقابت ها و مسائل مالی از جمله عوامل بیرونی است که باعث می شود افراد هنگام مواجهه با سختی ها، راه خود را تغییر دهند. از این رو، نقش عوامل درونی بسیار بااهمیت است و تقویت توانمندی های درونی سبب می شود که حتی در ناملایمات زندگی در مسیر درست حرکت کنیم و تسلیم شرایط نشویم.
دکتر قناعتی با اشاره به ایام دهه فجر، امام خمینی(ره) را نمونه منتور موفق دانست و گفت: ایشان در طول حیات خود، برای آنچه درست تشخیص می دادند؛ ایستادگی می کردند و این ویژگی می تواند الگوی خوبی برایمان باشد.
رئیس دانشگاه، با تاکید براینکه کمک کنیم برنامه همیار که به خوبی آغاز شده با جدیت ادامه پیدا کند افزود: دانشجویان، فرزندان ما، آینده سازان کشور و اثرگذار در نظام سلامت هستند. باتوجه به اینکه هر ماه 60 میلیون نفر به نظام سلامت مراجعه می کنند؛ اگر افراد اخلاق مدار و توانمند تربیت شوند، می توانند به عنوان الگو در جامعه اثر بگذارند و تغییرات مثبتی را ایجاد کنند.
رئیس دانشگاه، توجه به پرورش درست دانشجویان را یک وظیفه اخلاقی، انسانی و ملی دانست و گفت: رویکرد خدمت گرایانه، وجه مشترکی است که همه افراد با هر گرایشی به آن اعتقاد دارند و اگر وظیفه خود را در قبال دانشجویان به درستی انجام دهیم و نسبت به مسائل خانوادگی، اجتماعی، مالی و تحصیلی دانشجویان حساس باشیم، به پیشرفت کشور کمک کرده ایم.
دکتر قناعتی در پایان سخنان خود از دکتر زینالو در برگزاری این کارگاه قدردانی کرد و گفت: انسان در طول حیات خود نیازمند الگو است و باید الگوهای خوبی را تربیت کنیم که به فکر خدمت به مردم باشند.
نظر دهید