• تاریخ انتشار : 1399/11/01 - 07:53
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 769
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

دفاع از پایان نامه سهیلا جوکار دانشجوی کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی دانشکده پیراپزشکی

سهیلا جوکار دانشجوی کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی این دانشکده از پایان‌نامه خود با عنوان طراحی و ایجاد سامانه الکترونیک ثبت و پیگیری شیرخوار پرخطر، دفاع کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پیراپزشکی، سهیلا جوکار دانشجوی کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی این دانشکده از پایان‌نامه خود با عنوان طراحی و ایجاد سامانه الکترونیک ثبت و پیگیری شیرخوار پرخطر، دفاع کرد.

رشد تعداد شیرخواران پرخطر در کشور های در حال توسعه ای چون ایران،  به عنوان یک تراژدی جهانی مطرح است، این دست از نوزادان که به واسطه تولد پرخطر، در آستانه نقص و ناخوشی قرار دارند، بدلیل سرعت بالای تکامل مغز در دو سال ابتدای زندگی، قادر به تجربه یک زندگی کاملا باکیفیت و عادی در ابتدای کودکی هستند مشروط به این که، تا سه سالگی تحت پیگیری باشند.

بر اساس یافته های این پژوهش، طراحی و ایجاد سامانه ثبت و پیگیری شیرخوار پرخطر، صورت گرفت. این سامانه با قابلیت استفاده هم برای پزشک و هم برای والد، دارای بخش های متفاوتی از جمله ثبت پرونده جدید، مشاهده ویزیت ها، ارزیابی نورولوژیک، ارزیابی تکامل، ارزیابی آنتروپومتری، مروری بر سوابق بستری و جراحی های انجام شده، ارسال یادآور و پیامک تعاملی، داشبورد و گزارشگیری، بارگذاری مطالب آموزشی، تکمیل پرسشنامه ASQ توسط والد و ... بود.

این سامانه، با ثبت اطلاعات فردی شیرخوار و مادر، دسترسی به خلاصه پرونده نوزاد در زمان بستری در بخش مراقبت های ویژه و ثبت اطلاعات هر ویزیت، امکان پیگیری سلامت شیرخوار را تا 3 سالگی فراهم کرده و با آموزش والدین، سعی در بهبود کیفیت زندگی این شیرخواران دارد.

دکتر شراره رستم نیاکان و دکتر مامک شریعت، اساتید راهنمای این پژوهش بودند. دکتر مرجان قاضی سعیدی و دکتر حسین دلیلی داوری آن را بر عهده داشتند.

  • گروه خبری : دانشکده علوم پیراپزشکی
  • کد خبر : 169331
الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *