استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان نماینده منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در کمیته راهبری برنامه جهانی پیشگیری از شکستگی ثانویه انتخاب شد
با بررسی سوابق، دانش و تجربه و با حکمی از رئیس بنیاد بین المللی پوکی استخوان دکتر باقر لاریجانی استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران به نمایندگی از منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) به عنوان عضو کمیته راهبری پیشگیری از شکستگی ثانویه(Capture the Fracture®) انتخاب شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، اعضای کمیته راهبری برنامه جهانی پیشگیری از شکستگی ثانویه متشکل از صاحبنظران جهانی در حوزه پوکی استخوان به منظور برنامهریزی و راهبری موثرتر در خصوص اولویت بندی، اجرا و ارزیابی برنامه جهانی پیشگیری از شکستگی های ثانویه با همدیگر همکاری خواهند کرد. دکتر باقر لاریجانی به نمایندگی از منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در این کمیته حضور خواهد داشت.
خدمات یکپارچه ی شکستگی(FLS) به عنوان مدلی برای یکپارچه سازی خدمات مورد نیاز برای پیشگیری از شکستگی ثانویه از سوی بنیاد بین المللی استئوپروز ارائه شده است. در این مدل که با هدف شناسایی بیماران در معرض خطر شکستگی ثانویه و ارائه خدمات مورد نیاز برای پیشگیری از این عارضه معرفی شده است با تکیه بر ارزیابی جامع و پیگیری مناسب بیماران، اطمینان حاصل می شود که بیماران از طریق هماهنگی و مراقبت بهتر، درمان مناسب را آغاز میکنند.
در سال ۲۰۱۳ ، انجمن بین المللی پوکی استخوان ترویج برنامه های خدمات یکپارچه ی شکستگی را آغاز کرد و تاکنون در سراسر جهان تعداد 835 کلینیک در ۵4 کشور راه اندازی و در حال ارائه خدمات هستند.
کشور ایران نیز همسو با دنیا در استقرار نظام پیشگیری از شکستگی های ثانویه ناشی از پوکی استخوان، با راه اندازی کلینیک های پیشگیری از شکستگی ثانویه در ایران در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا پیشرو بوده است.
معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور با همکاری پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، پروتکل بالینی ارائه خدمات پیشگیری از شکستگی ثانویه در ایران را تدوین و نرم افزار تحت وب برای مدیریت ان کلینیک های توسعه داده است
این برنامه در حال حاضر در 4 بیمارستان کشور با موفقیت در حال اجراست.
در این برنامه منطبق با استانداردهای جهانی مجموعه ای از خدمات تشخیصی و درمانی نظیر بیماریابی، ارزیابی مبتنی بر شواهد و طبقه بندی خطر، شناسایی علل، ثانویه پوکی استخوان، ارائه درمان متناسب با شرایط بیمار و بهبود پایبندی بلند مدت به درمان پرداخته میشود. این نظام خدمتی، از یک تیم متعهد مشتمل بر مجموعه ای از ذینفعان با محوریت یک هماهنگ کننده اختصاصی به عنوان رابط میان بیمار و تیم درمانی ، متخصص ارتوپدی، خدمات پوکی استخوان و پیشگیری از سقوط، و پزشک ارائه دهنده خدمات اولیه سلامت تشکیل میشود.
مطالعات متعددی در سطح دنیا در خصوص اثربخشی برنامه های پیشگیری از شکستگی ثانویه انجام شده است که همگی بر اثربخش بودن ارائه این خدمات دلالت دارند.
کمیته راهبری جدید CTF متشکل از اساتید صاحب نظر جهانی در زمینه پیشگیری از شکستگی ثانویه و نظام ثبت شکستگی ها است که نماینده هر شش منطقه IOF (آفریقا، آسیا و اقیانوسیه، اروپا، آمریکای لاتین، خاورمیانه و آمریکای شمالی) هستند.
نظر دهید