با حضور معاون تحقیقات و فناوری، سومین جلسه شورای پژوهشی در سال 97 برگزار شد
با حضور معاون تحقیقات و فناوری، سومین جلسه شورای پژوهشی در سال 97 بهمنظور بررسی طرحها و اولویتهای پژوهشی دانشگاه تشکیل شد.
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری، آخرین شورای پژوهشی در سال ۹۷ سهشنبه دوم بهمن برگزار شد و درواقع تلفیقی از دو جلسه رنکینگ بود.
در این جلسه 378 طرح پژوهشی از مراکز تحقیقاتی و دانشکدهها بررسی و طرحهای واجد شرایط مصوب شدند.
همچنین تعداد بسیار زیادی از انواع گرنتهای پژوهشی ابلاغشده در شورا مطرح شدند.
در ادامه، تفویض اختیار عقد قرارداد پژوهشی به دانشکدههای داروسازی و بهداشت مورد تصویب قرار گرفت و برای اولین بار یک گرنت برای سرآمدان در این شورا مصوب شد.
دکتر شکوفه نیک فر، مدیر امور تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: در پی سیاستگذاری ارائه تفویض اختیار رتبهبندی و مدیریت هزینه و بودجهها به مراکز غیرمستقل، کیفیت طرحهای ارائهشده در این شورا کاملاً مشهود بود.
وی افزود: یکی از برنامههای آتی معاونت تحقیقات و فناوری، برگزاری کارگاههای تخلف در انتشارات برای تمامی اعضای هیئتعلمی است تا با مصادیق تخلف در انتشارات آشنا شوند؛ چراکه بسیاری از تخلفات براثر ناآگاهی و بیاطلاعی است.
برای جلوگیری از تخلفات پژوهشی در انتشارات، مسئله آموزش اخلاق در پژوهش را جدی بگیرید
دکتر احسان شمسی، دبیر کمیته اخلاق کشور با تأکید بر اهمیت مسئله تخلفات پژوهشی در انتشارات تصریح کرد: کار کمیته اخلاق فقط دیدن جنبههای اخلاقی یک تحقیق نیست؛ کمیته اخلاق امروز بهعنوان مجرایی برای ثبت و شناسنامهدار شدن تحقیق عمل میکند.
امروز هر طرح پژوهشی و پایاننامهای که تعریف شود، در پورتال کمیته اخلاق نمایه میشود و به سمتی میرویم که عدم عبور از این پروسه استاندارد در تحقیقات علوم پزشکی غیرممکن خواهد شد و بهتبع آن قانون کپیرایت نیز رعایت میشود.
امروز مهمترین کار اساتید و پژوهشگران این است که آموزش اخلاق در پژوهش برای دانشجویان را خیلی جدی بگیرند. با توجه به آمار و ارقام، دانشگاه باید در بحث آموزش اخلاق در پژوهش بیشتر کار کند و در وهله دوم نظارت جدی بر فرایندهای پژوهشی انجام شود. مسلماً هیچ پژوهشی که این مراحل استاندارد را تا انتها طی کند دچار مشکل نخواهد شد.
خبرنگار: سیده فاطمه جوادی
ارسال به دوستان