• تاریخ انتشار : 1396/05/28 - 17:05
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2412
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

در اختتامیه سفر سه روزه هیات دانشگاه سلیمانیه صورت گرفت

بحث و تبادل نظر درخصوص تعیین مدل تعامل با دانشگاه سلیمانیه

در آخرین روز حضور هیات دانشگاه سلیمانیه در دانشکده پرستاری و مامایی، بر اجرای مستقل دوره کارشناسی مامایی توسط شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در سلیمانیه تاکید شد.

گالری عکس 
به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی، در سومین روز از حضور رییس دانشکده پرستاری دانشگاه سلیمانیه و همراهانش در دانشکده پرستاری و مامایی، صبح روز پنج شنبه ۲۵ مردادماه مراسم اختتامیه با حضور دکتر علی عرب خردمند، معاون بین الملل دانشگاه و دکتر هادیان معاون پژوهشی پردیس بین الملل دانشگاه و مسئول شاخه دانشگاه علوم پزشکی تهران در سلیمانیه، هیات رییسه، مدیران گروه های آموزشی و اعضای هیات علمی گروه بهداشت باروری، بارداری و زایمان برگزار شد.
در ابتدای مراسم، پرویز وفا، کارشناس روابط بین الملل دانشکده، گزارشی اجمالی از سفر هیات اعزامی دانشکده پرستاری و مامایی تهران به سلیمانیه و سفر رییس دانشکده پرستاری دانشگاه سلیمانیه و هیات همراهش به ایران ارائه داد.
دکتر علی عرب خردمند، معاون بین الملل دانشگاه ضمن خوشامدگویی به رئیس دانشکده پرستاری سلیمانیه کردستان عراق و همراهانش، این دیدار را گامی مثبت دانست و اظهار امیدواری کرد که این دیدار نقطه آغازی برای همکاریهای بیشتر دو دانشگاه باشد.
دکتر علیرضا نیکبخت نصرآبادی، معاون بین الملل دانشکده نیز بازدید سه روزه هیات دانشگاه سلیمانیه را فرصتی مغتنم برای کسب تجربیات و شکل گیری ایده های مشترک دانست و افزود: امیدوارم این دیدار بابی برای تعاملات و همکاری های بیشتر در آینده باشد.

اعلام آمادگی دانشکده پرستاری و مامایی برای راه اندازی رشته مامایی در سلیمانیه کردستان عراق 
دکتر محمدعلی چراغی، رییس دانشکده نیز ضمن قدردانی از حمایت های دکتر خردمند، معاون بین الملل دانشگاه و دکتر هادیان، مسئول شاخه دانشگاه علوم پزشکی تهران در سلیمانیه؛ از زحمات دکتر نیکبخت نصرآبادی، معاون بین الملل، دکتر زیبا تقی زاده، معاون پژوهشی، دکتر ناهید دهقان نیری، معاون آموزشی، مدیران گروه های آموزشی، معاون اداری و مالی و سایر همکارانش در طول مدت حضور میهمانان در دانشکده و بازدید از مراکز آموزشی و درمانی دانشگاه قدردانی کرد.
دکتر چراغی با تاکید دوباره بر عملکرد دانشکده پرستاری و مامایی بر مبنای منطق رادار به توضیح معنای رادار RADAR پرداخت: R ابتدای "Results" به معنای نتیجه و خروجی نهایی مورد انتظار است، A  در ابتدای "Approach" به معنای رویکرد D "Deployment " معنای جاری سازی ،  A "Assessment  " به معنای ارزیابی و RRefinement " به معنای اصلاح است.
وی با اشاره به سه اصل کلیدی دانشکده تحت عنوان باورمندی، قصدمندی و عمل مندی اظهار داشت: ما در دانشکده منطبق بر منطق رادار سعی خواهیم کرد که برنامه ی مامایی را در سلیمانیه برگزار کنیم.
دکتر چراغی همچنین خواستار ارایه شاخص های مدل رادار از سوی دکتر عطیه محمد کریم برای راه اندازی رشته مامایی شد.
وی در مورد مدل برگزاری دوره کارشناسی مامایی تصریح کرد: طی گفتگوهای قبلی مدل مستقل، اجرای مستقل دوره کارشناسی مامایی توسط شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در سلیمانیه، یک امر مشترک بین دو گروه ایران و سلیمانیه است که به نقطه نظرات هر دو دانشکده نزدیک تر است.
رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تصمیم گیری درخصوص تعیین مدل تعامل با دانشگاه سلیمانیه را نیازمند مذاکرات دوجانبه و تمهیدات لازم در دو دانشگاه و در رتبه های بالاتر تصمیم گیری دانست و ضمن اعلام آمادگی برای حضور در دانشگاه سلیمانیه و ارایه برنامه عملیاتی مشخص در مورد مدل مستقل یا مشترک، ابراز امیدواری کرد که این مدل از مهرماه سال جاری در سلیمانیه اجرایی شود.  
 
راه اندازی رشته مامایی، اجرای دوره های کوتاه مدت و دسترسی به کتابخانه دیجیتال دانشگاه، سه حیطه مورد درخواست دانشگاه سلیمانیه 
دکتر عطیه کریم محمد، رییس دانشکده پرستاری سلیمانیه کردستان عراق نیز در اختتامیه دوره سه روزه حضورش در دانشکده پرستاری و مامایی تهران از هیات رییسه و مدیران گروه های آموزشی و اعضای گروه مامایی و به طور ویژه تیم همراه در بازدیدهای بیمارستانی تشکر کرد.
وی از راه اندازی کارشناسی مامایی، اجرای دوره های کوتاه مدت و تبادل دانشجو در مقطع دکتری و دسترسی به کتابخانه دیجیتال دانشگاه به عنوان سه جنبه مورد نظر از همکاری مشترک نام برد.
دکتر کریم محمد گفت: خوشبختانه زمینه ی همکاری های مشترک در زمینه تبادل دانشجو، اجرای دوره های آموزشی کوتاه مدت و مقطع دکتری وجود دارد و برای اجرای دوره های کوتاه مدت و همچنین دکتری که باید در مورد الگوهای انجام این کار صحبت شود.
ریس دانشکده پرستاری سلیمانیه تصمیم گیری درخصوص راه اندازی کارشناسی مامایی را منوط به برنامه ی مشخص عملیاتی و مطابقت با معیارهای دانشگاه سلیمانیه برای راه اندازی رشته دانست.
دکتر عطیه از وجود معیارهای لازم مطابق جدول اعتباربخشی برای راه اندازی رشته مامایی سخن گفت و از تلاشش برای راه اندازی مامایی در سپتامبر 2018 سخن گفت.  
 
تاکید دکتر خردمند بر اجرای مستقل دوره کارشناسی مامایی توسط شعبه دانشگاه علم پزشکی تهران در سلیمانیه  
دکتر خردمند، معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: بر اساس آنچه که درحال حاضر در دانشگاه علوم پزشکی تهران اجرا می شود و با توجه به تجهیزات و امکانات و اساتیدی که داریم، می دانیم که می خواهیم چه کار کنیم. می توان این الگو را آنجا هم به کار برد.
وی ضمن تاکید بر اجرای مستقل دوره گفت: در صورت تمرکز دانشگاه سلیمانیه بر مدل اجرای برنامه به صورت مشترک، برنامه مشترک Joint program هم می تواند مدل خوبی باشد.
دکتر خردمند در پاسخ به سوال دکتر عطیه درخصوص اعزام دانشجو به دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: دانشجو باید اقدام کند و درخواست دقیق و روشن را برای ما بفرستد و بر اساس آن اقدام خواهد شد.
 
امکان اجرای برنامه به صورت مشترک الگوی Joint program  
دکتر هادیان، مسئول شاخه دانشگاه علوم پزشکی تهران در سلیمانیه خطاب به دکتر عطیه کریم محمد گفت: این جا بدون شک، خانه دوم شما است و طبق توافقی که سال پیش بین روسای دو دانشگاه امضا شد؛ این دانشگاهها یک سری تعهدات و همکاری های مشترکی دارند که باید انجام شود که قطعا هم از طرف دولت کردستان و هم از طرف ایران حمایت خواهد شد.
وی ادامه داد: برای اجرای برنامه به صورت مشترک الگوی Joint program مشکلی نیست و می توان رشته مامایی را زیر چتر دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران راه اندازی و اجرایی کرد.
دکتر هادیان گفت: هر دو طرف ایرانی و سلیمانیه دنبال راهی هستند که از این ارتباط بین المللی موقعیت برنده – برنده داشته باشند. برنامه فقط منحصر به چند سال کوتاه مدت نیست؛ بلکه برای مدت بسیار طولانی است.
وی خاطرنشان کرد: قطعا در همکاری های مشترک بین المللی هر دو طرف سود می برند و این همکاری برای دانشگاه شما هم کمک کننده هست. ما تمایل داریم که برای مدت طولانی و در هر شرایطی با شما همکاری کنیم.
دکتر هادیان درخصوص استفاده از کتابخانه دیجیتال دانشگاه، با اشاره به قوانین دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: نه تنها در ایران بلکه در خیلی از کشورهای جهان این روال وجود دارد که وقتی دانشجویان می توانند از کتابخانه استفاده کنند که وابستگی (Affiliation) دانشگاه مورد نظر را هم داشته باشند. البته امکان دسترسی به مقالات برای دانشگاه سلیمانیه با پرداخت حداقل هزینه های لازم، امکان پذیر خواهد بود.

خبرنگار: شیما سادات عطری
عکس:حسین اکبریان 

بازدید هیئت میهمان دانشگاه سلیمانیه کردستان عراق با همراهی مسئولین دانشکده پرستاری و مامایی تهران از بیمارستان های محب یاس و بهارلو
 نشست مشترک هیات میهمان از دانشکده پرستاری سلیمانیه کردستان عراق و مسئولین دانشکده پرستاری و مامایی تهران
دومین روز حضور هیات میهمان از دانشگاه سلیمانیه در دانشکده پرستاری و مامایی تهران

  • گروه خبری : دانشکده پرستاری مامایی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 70226
شیما سادات  عطری
تهیه کننده:

شیما سادات عطری