• تاریخ انتشار : 1398/11/30 - 10:28
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 573
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه

برگزاری بیست و سومین مراسم جشن ازدواج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران

به همت ستاد ازدواج دانشجویی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، با حضور رئیس دانشگاه و مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، مراسم جشن ازدواج دانشجویی 50 زوج دانشجوی دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، بیست و سومین مراسم جشن دانشجویی دانشگاه علوم پزشک تهران از ساعت ۱۵ روز شنبه ۲۶ بهمن ۹۸ در تالار ابن‌ سینای دانشکده پزشکی آغاز شد.

ازدواج دانشجویی از بهترین و مستحکم‌ ترین انواع ازدواج است
در ابتدای مراسم و پس از تلاوت کلام‌ الله مجید و سرود ملی، حجت‌ الاسلام‌ والمسلمین میر مجید سیدقریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ضمن تبریک روز ولادت باسعادت حضرت فاطمه زهرا سلام‌ الله علیها و گرامیداشت تقارن این روز مبارک با جشن ازدواج زوج‌ های دانشجوی دانشگاه، گفت: به همه زوج‌ های جوان دانشگاه این روز عزیز و این پیوند مبارک را شادباش می‌ گویم و از خدای مهربان برای همه شما زندگی شادکامانه و عاقبت‌ به‌ خیری مسئلت می‌ کنم.
وی با اشاره به نام‌ گذاری روز ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام‌ الله علیها با روز گرامیداشت مقام زن و مادر، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، روز ولادت باسعادت حضرت فاطمه سلام‌ الله علیها به‌ عنوان روز زن و مادر معرفی شد که این نام‌ گذاری، شأن و جایگاه بانوان را در نظام اسلامی به‌ خوبی مشخص می‌ کند زیرا یکی از معیارهای شناخت هر ملتی، توجه به نمادها و الگوهای آن جامعه است.
مسئول نهاد با اشاره به ازدواج بیش از ۷۰۰ هزار نفر در طول ۲۳ مرحله از برگزاری طرح ازدواج دانشجویی گفت: علیرغم نظرات بعضی از افراد، ازدواج دانشجویی از بهترین و مستحکم‌ ترین انواع ازدواج است و بنا بر آمار رسمی از سازمان‌ های قانونی، نرخ طلاق در این شکل از ازدواج، بین یک‌ سوم تا یک‌ چهارم میانگین نرخ طلاق در کشور است.
وی با اشاره به اینکه افزایش سن ازدواج، مشکلات عدیده‌ ای را برای جامعه ایجاد کرده است؛ گفت: انسان موجودی چندبعدی است که برای تعالی و رشد، نیازمند توجه به همه ابعاد وجودی خود است و ازدواج در ابتدای دوران جوانی، علاوه بر برقراری آرامش روحی و روانی برای افراد، باعث قوی شدن پیوند بین زوجین و ایجاد یک درک عمیق متقابل می‌ شود.
حجت‌ الاسلام‌ والمسلمین سیدقریشی با اشاره به اینکه نیاز داریم تا یک بازنگری کلی در رویکرد جامعه به ازدواج داشته باشیم؛ گفت: می‌ توان با تسهیل شرایط ازدواج بین جوان‌ ها و ایجاد یک بازه زمانی برای شروع زندگی مشترک در خانه مشترک، جوانان را به ازدواج ترغیب کرد و در این راه می‌ توان از کمک خیرین محترم برای ایجاد و ساخت خوابگاه‌ های متأهلی استفاده کرد.
وی با اشاره به برنامه‌ های نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ ها برای زوج‌ های دانشجو گفت: علاوه بر این مراسم، یک دوره سه‌ روزه برای زوج‌ های دانشجو در مشهد مقدس تدارک شده است که زوج‌ ها علاوه بر استفاده از فضای معنوی زیارت حضرت علی بن موسی‌ الرضا علیه‌ السلام، در کارگاه‌ های آموزشی با حضور سرشناس‌ ترین روانشناسان شرکت می‌ کنند و به عقیده ما، یکی از دلایل پائین بودن نرخ جدایی در ازدواج دانشجویی، اول، نظر ویژه حضرت رضا علیه‌ السلام به زندگی این زوج‌ ها و دوم مطالب مفید ارائه‌ شده در این دوره‌ های آموزشی است.
مسئول نهاد در خاتمه سخنان خود پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی، خطاب به زوج‌ های دانشجو را قرائت کرد که متن پیام حضرت آیت‌ الله خامنه‌ ای به شرح زیر است:


بسم‌ الله الرّحمن الرّحیم‌
همسری شما جوانان عزیز را که پیوند دل‌ ها و جسم‌ ها و سرنوشت‌ ها است صمیمانه به همه‌ ی شما فرزندان عزیزم تبریک میگویم. توصیه می‌ کنم به همسران خود مهر بورزید، به آنان وفادار باشید و خویشتن را در سرنوشت یکدیگر شریک بدانید. از گره افتادن در رشته‌ ‌ ی زندگی مشترک بر حذر باشید و گره‌ های کوچک و بی‌ اهمیت را نادیده بگیرید. خداوند به شما خوشبختی و شادکامی و اعتلاء روحی عطا فرماید و کانون زندگی‌ تان را با فرزندانی تندرست و صالح، گرمی و روشنی ببخشد. ان‌ شاءالله‌
سید علی خامنه‌ ای

قدر این روزها را بدانید و زندگی دانشجویی‌ تان را با هیچ‌ کس مقایسه نکنید
در ادامه مراسم دکتر عباسعلی کریمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با تبریک ولادت حضرت فاطمه سلام‌ الله علیها به زوج‌ های جوان، با یادآوری خاطره ازدواج دوران دانشجویی خود گفت: من دانشجوی سال پنجم پزشکی بودم که ازدواج کردم و امروز جراح قلب و استاد تمام دانشگاه تهران هستم. تمامی سال‌ هایی که در دانشگاه هستم، به‌ جز پنج سال اولی که در خوابگاه امیرآباد زندگی مجردی داشتم مابقی مراحل تحصیلی و مدارج دانشگاهی را پس ازدواج دانشجویی طی کردم و اکنون صاحب چهار فرزند هستم که ازدواج‌ کرده‌ اند؛ بنابراین امروز می‌ توانم از تجربه خود برایتان بگویم و توصیه‌ هایی برای شما داشته باشم که در آینده به فرزندانتان منتقل کنید.
دکتر کریمی با بیان اینکه من از شما ایدئولوژیک‌تر بودم و مراسم ازدواج نداشتم افزود: این را برای دلگرمی شما می‌ گویم. در دوران دانشجویی درآمدی نداشتم جز همان سیصد تومان وام دانشجویی که دانشگاه پرداخت می‌ کرد؛ اما با اعتمادبه‌ نفسی که از توکل به خدا نشئت می‌ گرفت و اعتقادی که به تشکیل خانواده داشتم ازدواج کردم و خدا هم کمک کرد و کم‌ کم زندگی‌ مان شکل گرفت و از خوابگاه دانشجویی، خوابگاه متأهلی و درس خواندن بیشتر و دوران اینترنی، این سیصد تومان، به حقوق ۵۰۰ و ۸۰۰ تومان رسید. دوره کوتاهی از دانشگاه بیرون آمدم و سپس برای گذراندن دوره رزیدنتی دوباره به دانشگاه بازگشتم و فرزندانم یکی پس از دیگری در همین دوران به دنیا آمدند. فرزند اولم در دوران دانشجویی، دومین فرزندم در دوره اینترنی، سومین فرزندم در دوره رزیدنتی و چهارمین فرزندم در دوره استادیاری متولد شدند؛ بنابراین می‌ توان ساده گرفت و ساده شروع کرد ولی با تلاش به موفقیت و رفاه رسید.
رئیس دانشگاه با تأکید بر اینکه قدر این روزها را بدانید و زندگی دانشجویی‌ تان را با هیچ‌ کس مقایسه نکنید افزود: اکنون به‌ عنوان جراح قلب و استاد تمام دانشگاه زندگی مرفهی دارم ولی لذتی که در دوران دانشجویی با همه سختی‌ های آن از زندگی بردم بیش از امروز است. لذا اولین توصیه‌ ام این است که قدر این روزها را بدانید و دوم اینکه خودتان را به هیچ‌ کس مقایسه نکنید حتی با خواهر و برادر دیگرتان چراکه دوران دانشجویی فرهنگ خاص خود را دارد. من در آن دوران زندگی کردم و لذت بردم و اکنون حسرت روزهای زندگی در خوابگاه امیرآباد و خوابگاه متأهلین را می‌ خورم.
وی با اشاره به اقدامات دانشگاه به‌ منظور بهبود وضعیت خوابگاه‌ ها، افزود: دو سال و نیم پیش که رئیس دانشگاه شدم از معاون دانشجویی خواستم از خوابگاه امیرآباد بازدید کنیم. به اتاقی که ۴۵ سال پیش، اولین شب دانشجویی را در آن گذارندم رفتم و البته با دیدن وضعیت آن بسیار ناراحت شدم. به همین دلیل تصمیم گرفتم برای بهبود شرایط خوابگاه‌ ها تلاش کنیم و در این مدت هم تا جایی که می‌ توانستیم وضعیت خوابگاه‌ ها را سامان دادیم. خوابگاه جدیدی با ظرفیت ۳۰۰ نفر برای پسران ساختیم که طی هفته‌ های آینده قابل‌ استفاده خواهد بود. برای دختران نیز خوابگاه جدیدی در حال ساخت که امیدوارم به‌ زودی آماده بهره‌ برداری شود. افزون بر این سالن مطالعه در خوابگاه امیرآباد و آشپزخانه صنعتی نیز در حال ساخت است.
دکتر کریمی با بیان اینکه یکی از کمبودهای حوزه دانشجویی، خوابگاه متأهلین است افزود: وصف شرایط خوابگاه متأهلین نگفتنی است. می‌ دانم که خوابگاه‌ های موجود در شان دانشجویان این دانشگاه نیست امیدوارم در این مدت باقی‌ مانده خوابگاه متأهلین را هم ساماندهی و به ظرفیت دانشگاه اضافه کنیم.
رئیس دانشگاه با اشاره به کمک ۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومانی دانشگاه به صندوق رفاه دانشجویی گفت: با کمک این صندوق دانشجویان PhD و رزیدنت‌ ها می‌ توانند از وام ۵۰ میلیون تومانی برای اجاره‌ بهای مسکن استفاده کنند. امیدوارم در آینده بتوانیم اقدامات بیشتری در این زمینه انجام دهیم.
دکتر کریمی در پایان سخنان خود خطاب به زوج‌ های دانشجو گفت: به‌ عنوان یک پدر به شما عزیزان که مانند فرزندانم هستید توصیه می‌ کنم، قدر این ازدواج مبارک را بدانید. با صبر همدیگر و نداشته‌ها و گرفتاری‌ های دوران دانشجویی را تحمل‌ کنید. قطعاً همه شما در آینده به جایگاه خوبی می‌ رسید. خوشحالم از اینکه ۴۰ سال پیش زندگی دانشجویی داشتم و امروز هم افتخارم می‌ کنم که همچنان روحیه دانشجویی دارم و تا روزی که در دانشگاه هستم سعی می‌ کنم این روحیه را حفظ کنم.
رئیس دانشگاه در پایان سخنان خود به هر زوج دانشجو، کارت هدیه یک‌ میلیون تومانی اهدا کرد.

فرصت ازدواج دانشجویی، یک فرصت طلایی برای اجتناب و دور زدن رسوم زائد مربوط به ازدواج است
در بخش بعدی برنامه حجت‌ الاسلام‌ والمسلمین شهاب مرادی ضمن تبریک روز ولادت حضرت زهرا سلام‌ الله علیها، گفت: واقعاً از صحبت‌ های دکتر کریمی لذت بردم و از نگاه و نظرشان تشکر می‌ کنم؛ همچنین از حجت‌ الاسلام‌ والمسلمین سیدقریشی و همکارانشان برای تدارک این مراسم قدردانی می‌ کنم.
وی با اشاره به روز ولادت حضرت زهرا سلام‌ الله علیها گفت: وجود مبارک حضرت خدیجه سلام‌ الله علیها، برخلاف آنچه گفته می‌ شود، نه سن زیادی داشتند و نه پیش از پیامبر با فرد دیگری ازدواج کرده بودند و همین بانوی مکرم، ثروتمندترین فرد قریش، مکه و مناطق مجاور بودند که ثروت خود را صرف پشتیبانی از اسلام کردند.
وی ارتکاب به خطاهای راهبردی را باعث ایجاد اختلاف و جدایی بین زوج‌ ها معرفی کرد و گفت: ازدواج دیرهنگام خطر نازایی و سقط‌ جنین ناخواسته را بالا می‌ برد و آمارهای مربوط به این موارد واقعاً نگران‌ کننده است.
وی با تأکید بر اهمیت فرزند آوری به‌ عنوان ثمره ازدواج، گفت: در بیانان چند سال اخیر مقام معظم رهبری، مکرر تأکید و توصیه ایشان را به فرزند آوری و افزایش نسل می‌ شنویم اما خودروساز ما هنوز خودرویی تولید نکرده که ظرفیت خانواده پرجمعیت را داشته باشد و عملاً این توصیه را نادیده گرفته است.
حجت‌ الاسلام مرادی بر لزوم آموزش « منش پزشکی» به دانشجویان تأکید کرد و گفت: باید یک تفاوت بین طبیب و پزشکی که دانشگاه علوم پزشکی تهران فارغ‌ التحصیل شده با سایرین وجود داشته باشد، زیرا برای این فضا و این امکانات از جیب مردم هزینه شده است و انتظار این است که شما طبیب این مردم باشید.
وی افزود: اگر به دانشجو احترام بگذاریم و اسباب آسایش او را فراهم کنیم، او در آینده همین احترام را به مراجعین و بیماران خود بازمی‌ گرداند؛ پس تا می‌ توانیم باید به دانشجو کرامت بدهیم.
وی با انتقاد از هزینه‌ های غیرضروری برای ازدواج گفت: در جهیزیه بعضی افراد وسایلی هست که حتی یک‌ بار هم استفاده نشده و سال‌ ها بدون مصرف باقی‌ مانده است درحالی‌ که برای خرید همین وسایل پس‌ انداز و حاصل زحمت سی‌ ساله یک پدر زحمتکش هزینه شده است.
وی در خاتمه گفت: فرصت ازدواج دانشجویی، یک فرصت طلایی است که شما بتوانید این رسوم « احمقانه» را دور بزنید و تأکید می‌ کنم که این رسوم احمقانه است زیرا به بیان امام علی علیه‌ السلام « لا حمْق اعْظم من الْفخْر» یعنی حماقتى بزرگ‌ تر از فخرفروشى به دیگران نیست.
اجرای این برنامه توسط فرشید فهیم، مجری صداوسیما انجام شد و برگزاری مسابقه بین سه زوج دانشجو، اجرای استندآپ کمدی توسط سیاوش قاسمی و علی کاظمی و پخش چندین نماهنگ در مورد ازدواج، از بخش‌ های دیگر این برنامه بود.

  • گروه خبری : دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه
  • کد خبر : 150772
میر حامد  حسینی
تهیه کننده:

میر حامد حسینی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *