برگزاری جلسه آموزشی تغذیه سالمندان در چهاردانگه
کارشناس تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت چهاردانگه گفت: در سالمندان بیماریهای قلبی، سرطان، افزایش چربی، خون افزایش فشارخون بیش از سایر گروههای سنی دیده میشود و این بیماریها با تغذیه درست و فعالیت بدنی کافی تا حدود زیادی قابل پیشبینی است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، شهرزاد پیرشاه، کارشناس تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت چهاردانگه در خصوص این جلسه آموزشی گفت: این جلسه سهشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۲ با موضوع تغذیه در سالمندان برای داوطلبین سلامت و مراجعین پایگاه شماره ۲ چهاردانگه برگزار شد.
وی در این جلسه دز ابتدا در تعریف تغذیه در دوران سالمندی گفت: غذا و تغذیه نقش اساسی در تأمین نیازهای بدن داردو بهطور قابلتوجهی به کیفیت زندگی در همه دورانها بهویژه دوران سالمندی کمک میکند. با افزایش سن در افراد نقش حیاتی تغذیه در باز توانی و ارتقای کیفیت زندگی پررنگترمی شود. برخی بهاشتباه فکر میکنند که نیازهای تغذیهای سالمندان کم تر از افراد غیر سالمند است، درحالیکه درباره همه مواد غذایی اینچنین نیست. به عنوان مثال میزان نیاز به پروتئین، کلسیم و ویتامین Dدر سالمندان بیشتر است.
پیرشاه همچنین در علاوه بر صحبت درباره اهمیت شناخت نیازهای این دوران به برخی از حقایق مهم در مورد سالمندان اشاره کرد و افزود: بسیاری از مردان وزنان سالمند بیش از مقدار موردنیاز سدیم (نمک) دریافت میکنند. درحالیکه کاهش نمک دریافتی میتواند به کاهش فشارخون بالا کمک کند. دریافت کافی ویتامینها و مواد معدنی موردنیاز میتواند از بروز مشکلاتی مانند کمخونی، افسردگی، پوکی استخوان و نقص حافظه جلوگیری کند. بسیاری از سالمندان بهویژه زنان سالمند سبزی، میوه، غلات، شیر و فراوردههای لبنی ، گوشت و جانشینهای آن به مقدار کافی دریافت نمیکنند.
این کارشناس تغذیه در پایان اظهار داشت که در هر سنی میتوان روش تغذیه را تغییر داده آن را بهبود بخشید. خوب غذا خوردن در هر سنی مهم است ولی با افزایش سن اهمیت بیشتری پیدا میکند.
نظر دهید