برگزاری جلسه کمیته بیمارستانی بررسی علل مرگ و میر مادران باردار در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
با حضور دکتر صادق نیت رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، جلسه کمیته بیمارستانی بررسی علل مورتالیتی و موربیدیتی مادران باردار برگزار شد.
گالری عکس
کمیته بیمارستانی بررسی علل مورتالیتی و موربیدیتی مادران باردار با حضور رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی، رئیس بیمارستان ولیعصر، گروه های تخصصی زنان، بیهوشی، قلب، پوست و داخلی در مجتمع بیمارستانی امام خمینی برگزار شد. این جلسه در روز سه شنبه 9 مرداد ماه 97 با حضور دکتر تهرانیان رئیس گروه مادر، نوزاد و مامایی معاونت درمان، دکتر آل یاسین مدیر گروه تخصصی زنان، دکتر سلیمی نیا عضو هیئت علمی گروه تخصصی بیهوشی، دکتر آقاجانی عضو هیئت گروه تخصصی قلب و عروق، اکبری کارشناس سلامت مادران دانشگاه و جمعی از اساتید و پزشکان مسئول پرونده در سالن شورای دفتر ریاست مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار شد.
ابتدا گزارشی از روند بستری و درمان مادران باردار پرخطر توسط رزیدنت ارشد زنان ارائه شد.
در ادامه دکتر آل یاسین به اهمیت بخشنامه بررسی تمام مادران باردار و زایمان کرده تا شش هفته پس از زایمان توسط سرویس زنان (اورژانس و غیراورژانس) و حتی در مواردی که شکایت اصلی آنان عوارض بارداری و زایمان نباشد اشاره کرد.
سپس دکتر تهرانیان گفت: بایستی تمامی این موارد به کارشناس مسئول مرگ مادر در سرویس زنان اطلاع داده شده و لازم است جسد مادر متوفی جهت تعیین علت مرگ به پزشکی قانونی ارجاع شود. دکتر صابری مسئول بیهوشی اتاق عمل قلب بیمارستان ولیعصر به جلوگیری از کاهش فشارخون مادر باردار مبتلا به سندرم آیزن منگر اشاره کرد و درمان صحیح فشارخون در این مادران را گام موثری در کاهش عوارض بیماری آنها دانست.
دکتر سلیمی نیا عضو برسی کمیته مورتالیتی موربیدیتی دانشگاه بر ضرورت حفظ SVR در مادران مبتلا به بیماری قلبی آیزن منگر تاکید کرد و گفت: به نظر می رسد انجام سزارین در مادران مبتلا به این بیماری به منظور جلوگیری از افزایش PAP و کنترل سیستم فشارخون اندیکاسیون دارد.
دکتر کروندیان دبیر کمیته بیمارستان گفت: ما اینجاییم که به درمان بهینه بیماران کمک کنیم. در عین حال در برگزاری این جلسه هدفمان این است که به یک خروجی خوب برسیم تا جلوی حوادث مشابه در بیمارستان را بگیریم.
در پایان دکتر تهرانیان رییس گروه سلامت مادر، نوزاد و مامایی معاونت درمان ضمن جمع بندی مطالب طرح شده گفت: باید اشکالات سیستماتیک چون عدم اطلاع گروه زنان از وجود مادران باردار یا زایمان کرده در سایر بخش های بیمارستانی، عدم مستند سازی درست پرونده بیماران و عدم درمان مناسب بیماران قلبی مبتلا به فشارخون و ..... مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد تا از موارد مورتالیتی و موربیدیتی قابل اجتناب مادران پیشگیری کنیم.
عکس: مرزبان / خبر: باهو
ارسال به دوستان