• تاریخ انتشار : 1397/10/03 - 17:49
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 4173
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

برگزاری جلسه کمیته دانشگاهی پدافند غیرعامل با حضور رئیس دانشگاه و معاون سلامت سازمان پدافند غیر عامل کشور

دکتر کریمی با اطمینان از همکاری تمامی نیروهای علمی و مدیریتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پدافند غیرعامل گفت: نمی توانیم از این مسئولیت شانه خالی کنیم این وظیفه سنگینی است که بر دوش همه ماست.

گالری عکس
این جلسه روز دوشنبه 3 دی‌ماه 97 در اتاق شورای ساختمان مرکزی با حضور دکتر کریمی، رئیس دانشگاه، سردار دکتر مهدی پور معاون سلامت و دکتر کریمی نیا مدیرکل بهداشت و درمان سازمان پدافند غیرعامل کشور، دکتر میرکتولی رئیس اداره پدافند غیرعامل وزارت بهداشت، معاونان دانشگاه و روسای کارگروه‌های پدافند غیرعامل دانشگاه حضور داشتند.
دکتر مهدی پور، معاون سلامت سازمان پدافند غیرعامل کشور در سومین جلسه فصلی کمیته پدافند غیرعامل دانشگاه، گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران از ظرفیت علمی بالای برخوردار است و بر این اساس برای ایجاد درک مشترک و گسترده در حوزه پدافند غیرعامل انتظار زیادی از آن داریم.
وی با اشاره به اقدامات سازمان پدافند غیرعامل کشور در 10 سال اخیر، افزود: ما یک سازمان حاکمیتی هستیم که وظیفه‌مان راهبری کشور در شرایط سخت و پرمخاطره است. طبیعتاً باید از مجموعه دستاوردها و تجربیات کشور در این حوزه باید اسناد بالادستی تهیه می‌شد و در اختیار سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی قرار می‌گرفت تا همه مفاهیم، سیاست‌ها و راهبردهای اجرایی به‌عنوان نقشه راهی در اختیار وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها قرار می‌گرفت. در این راستا ابتدا دو سند شیمیایی و زیستی که هر دو مربوط به موضوع سلامت جمعیت و مأموریت سلامت کشور هست تهیه شد. همچنین در پنج سال گذشته با همکاری آقای دکتر هاشمی وزیر محترم بهداشت تفاهم‌نامه بسیار خوبی بین سازمان پدافند غیرعامل کشور و وزارت بهداشت منعقد شد. اسناد بالادستی سازمان و این تفاهم‌نامه باید به‌عنوان ملاک عمل کمیته‌های دانشگاهی قرار گیرد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تأکید بر مسئولیت خطیر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در شرایط خاص و تهدیدات گفت: هر اتفاقی که در حوزه جغرافیایی شما بیفتد و سلامت جمعیت را به خطر بیندازد، شما باید پاسخگو باشید. در حوزه سلامت پدافند غیرعامل کشور، وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی، باید با تعامل از تهدید زیستی به ایمنی زیستی دست‌یابیم.
وی همچنین در خصوص سامانه رصد و پایش گفت: فعالیت‌های مشترک توان و سرعت کار را بالا می‌برد. یکی از اقدامات مشترک این سازمان و وزارت بهداشت طراحی سامانه رصد و پایش است که دانشگاه‌ها می‌توانند از این قابلیت استفاده کنند.
 دکتر کریمی رئیس دانشگاه در این جلسه با نگاهی به جنگ تحمیلی گفت: به‌عنوان یک رزمنده قدیمی که مسائل جنگ و پس‌ازآن را با همه وجود لمس کرده‌ام، می‌گویم که جنگ در خط مقدم جبهه و رودررو با دشمن بسیار ساده‌تر از برنامه‌ریزی و آمادگی برای مواجهه با حوادث و تهدیدات غیرنظامی است. اینجا همه سربازیم فقط اسلحه در دست نداریم. در بحث پدافند غیرعامل باوجود برکت امنیت نسبی قابل دفاعی که در کشور وجود دارد، خیلی محل حرف و فعالیت هست؛ و در استان تهران هم متأسفانه به دلیل حضور سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی، متولی امر خیلی مشخص نیست.
وی با اشاره به پتانسیل بالای دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: باید به دنبال اندیشه‌ها باشیم. متأسفانه تاکنون در حوزه پدافند غیرعامل این ظرفیت‌ها به‌خوبی دیده نشده است. گاه، واقعاً آن‌قدر دچار مشکلات و چاره‌جویی برای رفع کمبودهای روزمره می‌شویم که نفسمان گرفته می‌شود. لیکن قطعاً باید هم به امروز و هم به آینده فکر کنیم. گاهی دشمن در درون ماست و ما بیرون می‌جنگیم. به این فکر کنیم که اگر در درون یک بیمارستانی حادثه‌ای رخ دهد برای نجات افراد درخطر چه باید کرد.
رئیس دانشگاه با اطمینان از همکاری تمامی نیروهای علمی و مدیریتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پدافند غیرعامل گفت: نمی‌توانیم از این مسئولیت شانه خالی کنیم این وظیفه سنگینی است که بر دوش همه ماست. ما در حوزه پدافند غیرعامل عقب هستیم و وظیفه‌مان همکاری و پیشبرد برنامه‌هاست؛ و حتماً در این مسیر کمک می‌کنیم.
دکتر رضایی معاون درمان دانشگاه با اشاره به اقدامات کمیته پدافند غیرعامل دانشگاه گفت: در بحث کاهش آسیب‌های زیرساختی و همچنین تداوم خدمت‌رسانی در حوزه بهداشت و درمان در شرایط خاص خوشبختانه اقدامات خوبی از گذشته در حال انجام است و تداوم دارد.
وی همچنین از روسای کارگروه‌های کمیته پدافند غیرعامل دانشگاه قدردانی کرد و افزود: روسای همه کارگروه‌ها در قالب یک تیم واحد، در دانشگاه همکاری می‌کنند تا به اهداف تعیین‌شده کمیته برسیم.
دکتر میرکتولی رئیس اداره پدافند غیرعامل وزارت بهداشت نیز در این جلسه، گفت: انتظار ما در وزارت بهداشت از دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌عنوان اولین و قوی‌ترین پشتوانه علمی علوم پزشکی کشور این است که در حوزه پدافند غیرعامل هم جزء اولین‌ها باشد؛ و امیدواریم بتوانیم با کمک اساتید محترم این دانشگاه الگوهای مناسبی در حوزه پدافند کشور طراحی کنیم.
دکتر رستمیان معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه تأکید کرد: باید در بحث پدافند غیرعامل ترس‌هایمان را کنار بگذاریم و قاطعانه گام برداریم.
دکتر حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه در این جلسه بر ضرورت ایجاد انبار ذخیره استراتژیک دارو و تجهیزات تأکید کرد.
دکتر صحراییان معاون پژوهشی دانشگاه با تأکید بر اهمیت موضوع آینده‌پژوهی در تهدیدات گفت: درمان بیماری‌ها در جهان به سمت پیچیده‌تر و گران‌تر شدن پیش می‌رود. تجهیزات و داروهای گران‌قیمت و انحصاری در آینده تبدیل به تهدید بسیار جدی در حوزه سلامت کشورها به‌حساب می‌آید که باید برای آن چاره‌جویی کرد.
دکتر کریمی نیا مدیرکل بهداشت و درمان سازمان پدافند غیرعامل کشور در این جلسه در خصوص مفاد و اهداف تفاهم‌نامه سازمان پدافند غیرعامل کشور و وزارت بهداشت توضیحاتی داد.
دکتر ذنوبی رئیس مرکز حوادث و پدافند غیرعامل دانشگاه نیز گزارشی از عملکرد کمیته دانشگاهی و کارگروه‌های پدافند غیرعامل دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه کرد.
خبرنگار و عکاس: نجمه باهو

  • گروه خبری : گروه های مطالب,معاونت درمان,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 83303
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو