• تاریخ انتشار : 1395/03/18 - 09:12
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1915
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تشخیص قطعی ژنتیک بیماری نقص ایمنی اولیه Hyper IgE Syndrome می تواند با انجام پیوند سلولهای بنیادی برای نجات بیماران مبتلا به این بیماری مهلک، کمک کننده باشد

جلسه ارائه گزارش پایان نامه اولین دکترای تخصصی پژوهشی ایمونولوژی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی برگزار شد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی روز یکشنبه 16 خرداد سال جاری دکتر شیوا ثقفی اولین دانشجوی دکترای تخصصی پژوهشی ایمونولوژی این مرکز گزارشی از پایان نامه خود با عنوان:"بررسی ژن DOCK8 و نقاط داغ ژن STAT3 در بیماران مشکوک به بیماری نقص ایمنی اولیه Hyper IgE Syndrome در ایران همراه با مطالعه شواهد بالینی و آزمایشگاهی این بیماران"در حضور اساتید و پژوهشگران مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی، در سالن شورای این مرکز ارائه داد.
دکتر ثقفی گفت: موضوع این پایان نامه با هدف تشخیص ژنتیک انواع غالب و مغلوب بیماری HIES (Hyper IgE Syndrome) انجام شده است، وی اضافه کرد: تشخیص ژنتیک این بیماری که از نوع نقص ایمنی اولیه (Primary Immune Deficiency) است و در ایران راه اندازی شده، برای بیماران مبتلا بسیار کمک‌کننده است و نوع مغلوب این بیماری که به خصوص نوع بسیار خطرناک و کشنده‌ای است، در صورت تشخیص قطعی ژنتیک و معرفی برای انجام پیوند سلول‌های بنیادی، می‌تواند برای بیمار نجات بخش باشد. او گفت: در این پروژه علاوه بر آنچه که در پروپوزال پایان نامه پیش‌‍بینی شده بود، فعالیت‌های تکمیلی برای تشخیص قطعی ژنتیک بیماران انجام گرفته است.
فارغ التحصیل دکترای پژوهشی این مرکز گفت: این پایان‌نامه در قالب یک پروزه در بخش بین الملل معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز به تصویب و با همکاری مرکز نقص ایمنی مزمن( Center of Chronic Immunodeficiency) شهر فرایبورگ از کشور آلمان به انجام رسیده است و در طول این مطالعه 4 ساله، ضمن تشخیص قطعی ژنتیک بیماران مبتلا به HIES، چهار مقاله Pubmed وISI  به چاپ رسیده و دو مقاله دیگر از نتایج به‌دست آمده از این پایان نامه آماده ارائه است.
 وی اضافه کرد: امید است این مرکز بتواند علاوه بر کمک به تشخیص این نوع از بیماران قادر باشد در آینده نیز با "تشخیص قبل از تولد"، از تولد نوزادانی با چنین نقص سیستم ایمنی جلوگیری کند.
در پایان دکتر معین (از طرف مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی) و دکتر نوری زاده (به نمایندگی از پژوهشگران و کارکنان این مرکز) هدایایی به ایشان اهدا کردند.

خبر: واحدی
عکس: خبیر

  • گروه خبری : مرکز تحقیقات ایمونولوژی آسم و آلرژی
  • کد خبر : 60725
الناز واحدي
تهیه کننده:

الناز واحدي