• تاریخ انتشار : 1401/12/28 - 10:27
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 723
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توصیه های معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران: ضرورت دانستن توصیه های دارویی در سفرهای نوروزی

داشتن سفری خوش از جمله مواردی است که همه ما خواهان آنیم، اما در این میان دانستن نکاتی چند در مورد الزامات سفر مخصوصا فهرست داروهای ضروری خالی از لطف نیست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، مدیریت نظارت و پایش مصرف فراورده های سلامت در پیشبرد اهداف معاونت غذا و دارو در طی سفرهای نوروزی اقدام به تدوین پمفلت شامل توصیه های دارویی در سفرهای نوروزی کرد.

در این پمفلت آمده است:

در طول سفر داروهای خود را به همراه داشته باشید.تا در صورت پیدا نکردن داروخانه دچار مشکل نشوید.

• چنانچه ضمن حرکت وسایل نقیله دچار سرگیجه و حالت تهوع میشوید؛ مصرف 1الی2 قرص دیمن هیدرینات،نیم ساعت قبل از شروع سفر و تکرار قرص هر 4تا6 ساعت یک بار میتواند کمک کننده باشد.حداکثر 8 قرص در روز استفده شود. درصورت بارداری یا شیردهی با پزشک یا داروساز مصرف شود.

اگر به امارات متحده عربی و یا عربستان سفر می کنید، از همراه بردن داروهای آرامبخش مانند داروهای دیازپام، اگزازپام، لورازپام ،داروهای مسکن کدئین دار (مانند استامینوفن کدئین، اکسپکتورانت کدئین) و ترکیبات روانگردان جداً اجتناب نمائید. براساس قوانین این کشور، متهمین به حمل این داروها با مجازات سنگینی مواجه خواهند بود. در صورت نیاز به مصرف این داروها، نسخه پزشک را همراه داشته باشید و یا نسبت به جایگزینی داروها با پزشک یا داروساز مشورت کنید.

 چنانچه به برخی از کشورهای افریقایی و یا آسیایی سفر می کنید مطمئن شوید که آیا تزریق واکسن خاصی (مانند مننژیت ویا تب زرد) پیش از سفر مورد نیاز است یا خیر.

برای پیشگیری از گزش حشرات در محیط های گرم و مرطوب و استوایی،پشه بند، حشره کش های خانگی و یا پماد و اسپری دافع حشرات همراه داشته باشید

  •  همراه داشتن جعبه کمک های اولیه، خصوصاً در مورد خانواده هایی که فرزند خردسال دارند، همچنین همراه داشتن پوشک، شیرخشک شیرخوار،درجه تب، داروهای بدون نسخه مانند شربت تب بر، شربت سرماخوردگی، قطره یا شربت مولتی ویتامین و آهن، پماد سوختگی، پنبه و گاز استریل و دیگر داروهایی که کودک در حال مصرف می باشد.

 نحوه نگهداری داروها را از دکتر داروساز، هنگام تحویل گرفتن دارو از داروخانه بپرسید و هیچگاه داروهای خود را در اتومبیلی که زیر نور آفتاب پارک شده است و یا در شیشه عقب اتومبیل (حتی در زمستان) قرار ندهید. داروهای یخچالی را همراه با یخ و یا در داخل ظروفی که دارو را خنک نگه می دارند حمل نمایید.

 نحوه نگهداری داروها را از دکتر داروساز، هنگام تحویل گرفتن دارو از داروخانه بپرسید و هیچگاه داروهای خود را در اتومبیلی که زیر نور آفتاب پارک شده است و یا در شیشه عقب اتومبیل (حتی در زمستان) قرار ندهید. داروهای یخچالی را همراه با یخ و یا در داخل ظروفی که دارو را خنک نگه می دارند حمل نمایید.

 برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا و انتشار بیماری، می بایست واکسن کرونا و یادآورهای آن تزریق شده باشد.

 در خصوص بیماران دیابتی که انسولین تزریق می کنند توجه به موارد زیر در هنگام سفر (براساس توصیه های مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران)، ضروری می باشد:

 1.  فراهم کردن انسولین و داروهای مصرفی و سرنگ برای تمام مدت سفر.

2.  همراه داشتن دستگاه یا نوار کنترل قند خون، قند حبه ای، نبات، بیسکوئیت و آب میوه برای درمان کاهش احتمالی قند خون. همراه داشتن میان وعده مناسب (مانند میوه و ساندویچ کوچک).

 در خصوص بیماران مبتلا به فشار خون بالا، بهتر است دستگاه فشار سنج و داروهای مصرفی همراه بیمار باشد و از مصرف مواد غذایی حاوی نمک مانند آجیل و تنقلات و مواد غذایی چرب خودداری شود.

 به طور کلی در صورت نیاز می توانید سوالات خود را در زمینه اطلاعات دارویی و موارد مسمومیت، ببا کارشناسان مراکز اطلاع رسانی داروها و سموم به شماره تلفن 190 درمیان بگذارید.

  • گروه خبری : معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 231942
پریسا کریمی
تهیه کننده:

پریسا کریمی

فایل ها

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *