• تاریخ انتشار : 1399/08/14 - 13:50
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1559
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

جراحی موفقیت آمیز نوزاد 13 روزه با تومور چشمی نادر در بیمارستان فوق تخصصی کودکان بهرامی با همکاری بیمارستان فارابی

نوزاد 13 روزه با تومورچشمی نادر در بیمارستان فوق تخصصی کودکان بهرامی با همکاری بیمارستان فارابی با موفقیت جراحی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان کودکان بهرامی، یک نوزاد 13 روزه با تومور چشمی نادر در بیمارستان فوق تخصصی کودکان بهرامی با همکاری بیمارستان فارابی با موفیت جراحی شد.
روز چهارشنبه 30 مهر 1399 نخستین جراحی این نوزاد در بیمارستان کودکان بهرامی انجام شد. این جراحی که 3 ساعت به طول انجامید، توسط یک تیم جراحی از بیمارستان کودکان بهرامی متشکل از دکتر منصور ملائیان فوق تخصص جراحی کودکان، دکتر نسرین کریمی فلوشیپ جراحی اطفال، دکتر محمدرضا طلوع استادان فوق تخصص جراحی کودکان ، دکتر بیتا ملکیان زاده  متخصص بیهوشی، دکتر پرستو آریانا متخصص بیهوشی، زهرا فرجی گل کارشناس اتاق عمل، نرجس خاتون طزری کارشناس اتاق عمل، ساناز حیدروند کارشناس بیهوشی، مهری اسفندیاری کارشناس بیهوشی، و یک تیم جراحی از بیمارستان فارابی متشکل از دکتر منصوره جمشیدیان طهرانی فوق تخصص آکولوپلاستی و چشم پزشک، دکتر امیرحسین آقاجانی، و فریبا بهنژاد پرستار اتاق عمل انجام شد. 
تومور از نوع تومورهای بدخیم بود که باید 90 درصد آن برداشته شود. در سی تی اسکن بیمار دست اندازی به راه هوایی وجود نداشت ولی با توجه به وضعیت توده، امکان لوله گذاری بسیار سخت بود. تومور بسیار بزرگ و خونریزی دهنده بود. روزهای قبل از عمل نیز در بخش NICU به طور متناوب تحت تزریق خون و FFP قرار گرفته بود. در حین عمل نیزبه دلیل از دست دادن بیش از یک حجم خون، با در نظر گرفتن تمهیدات لازم از نظر امکان تامین خون با میزان زیاد انجام شد و خوشبختانه بدون عارضه عمل با موفقیت به پایان رسید. 
تومور بسیار وسیع و از ناحیه اوربیت شروع شده بود. یک روند مشاوره برای بیمار طی شد و 4 روز بررسی های متفاوت انجام شد. تا مشخص شود که آیا این تومور بزرگ مغز را نیز درگیر کرده است؟ آیا درگیری عروقی وسیع دارد یا نه؟ آیا نیاز هست جراح عروق هم در جراحی حضور داشته باشد؟  قاعده و ریشه تومور در ناحیه اوربیت بود. نگرانی ها از این بود که پزشکان در حین عمل با یک خونریزی بسیار شدید مواجه شوند و بعدا برای بیمار DIC اتفاق بیفتد. 
جراحی از اوربیت شروع شد و برش پوستی نیاز نبود. بعد از آزادسازی مناسب تومور، بازسازی صورت نیز برای نوزاد انجام شد. جراحان توانستند در 3 ساعت یک تومور بسیار بزرگ را بردارند و ناحیه گونه، چانه، و اوربیت در قسمت پلک بالا و پلک پایین را بازسازی کنند. تومور رشد خیلی وسیعی داشت و کره‌چشم بیمار اصلا قابل مشاهده نبود. با بررسی سی تی اکسن بیمار مشخص شد که کره چشم از نظر مخفی شده و این امکان وجود داشت که حفظ شود. به همین دلیل روشی انتخاب شد که چشم بیمار آسیب نبیند و قرنیه حفظ شود. خوشبختانه چشم بیمار در اعماق تومور پیدا شد و قرنیه حفظ شد. 
پس از عمل جراحی بیمار با وضعیت کاملا پایدار به بخش مراقبت های ویژه نوزادن منتقل شد تا تحت نظر دکتر مریم ویسی زاده فوق تخصصی نوزادان برای ادامه درمان تحت مراقبت قرار گیرد.
روز سه شنبه 6 آبان 1399 دومین جراحی این نوزاد به مدت یک ساعت با حضور دکتر منصور ملائیان، دکتر منصوره جمشیدیان، دکتر بیتا ملکیان زاده، دکتر پرستو آریانا، فریبا بهنژاد، سیامک نریمان کارشناس بیهوشی، زهرا فرجی گل کارشناس اتاق عمل، نرجس خاتون طزری کارشناس اتاق عمل، فاطمه دلاور کارشناس اتاق عمل، و مهسا اکبری دانشجوی اتاق عمل انجام شد.
پزشکان این نوزاد ابراز امیدواری کردند که با مراقبت های مناسب، و طی روند درمان با شیمی درمانی و رادیوتراپی، نتیجه خوبی برای بیمار داشته باشد. همچنین وضعیت قرنیه باید دائما بررسی شود تا نتیجه مناسبی حاصل شود.
  • گروه خبری : بیمارستان بهرامی
  • کد خبر : 163119
مریم سپهوند
تهیه کننده:

مریم سپهوند

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *