• تاریخ انتشار : 1402/02/12 - 08:46
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 190
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

به مناسبت هفته سلامت:

جلسه آموزش با عنوان نشانگر رنگی تغذیه ای و برچسب اصالت کالاهای سلامت محور

به مناسبت هفته سلامت جلسه آموزش با عنوان نشانگر رنگی تغذیه ای و برچسب اصالت فراورده های سلامت محور در مسجد امام صادق (ع) برگزار گردید.

جلسه آموزش با عنوان نشانگر رنگی تغذیه ای و برچسب اصالت کالاهای سلامت محور

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذاو دارو، جلسه آموزش با عنوان نشانگر رنگی تغذیه ای و برچسب اصالت فراورده های سلامت محور و راهکار های پیشنهادی جهت حفظ سلامت درهفته سلامت ،11 اردیبهشت ۱۴۰۲ در مسجد امام صادق(ع) برگزار شد.

در این جلسه دکتر حاجی شاه کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو گفت:از آنجایی که جامعه سالم زیربنای توسعه هر کشوری است یکی از راه‌های نیل به این اهداف، برخورداری از تغذیه سالم است.در اختیار قرار دادن اطلاعات لازم در مورد مواد غذایی به افراد جامعه تا حدودی در این زمینه مؤثر است.

 وی افزود: نشانگر رنگی تغذیه ای یک راهنمای سریع و تکنیکی درج شده بر روی برچسب محصولات مواد غذایی می باشد که با  افزایش میزان آگاهی مصرف کنندگان و اصلاح الگوی مصرف در حفظ و ارتقاء سطح سلامت جامعه نقش موثری ایفا می نماید.

دکتر حاجی شاه یادآورشد: با استفاده از نشانگرهای رنگی تغذیه ای می توان محصولات غذایی را با توجه به مقدار انرژی، قند، چربی، نمک و میزان اسید چرب ترانس موجود در آن انتخاب و به سلامت خود کمک کنید.

وی گفت: پنج عامل مهم تغذیه ای که برای حفظ سلامت باید به آن توجه شود عبارتند از: انرژی، قند، چربی، نمک، اسیدهای چرب ترانس

مهندس زهرا کامرانی کارشناس ارشد تغذیه نیز در ادامه در خصوص مفهوم نشانگر رنگی تغذیه ای یک محصول اظهار داشت: نشانگرهای رنگی تغذیه ای علاوه بر رنگ، مقادیر هر کدام از شاخصها در یک مقدار مشخص و معین که قابل فهم می باشد را نیز نشان می دهد و به منظور مقایسه یک محصول با محصول دیگر نمی باشد، بلکه مقایسه یک محصول با تولید متفاوت است.

کارشناس ارشد تغذیه افزود: نشان ایمنی و سلامت یا نماد سلامت، یک سیب سبز رنگ می باشد که عبارت ایمنی و سلامت در کنار آن نوشته شده است.  این نشان بر روی برچسب محصولاتی درج می شود که علاوه بر سالم و ایمن بودن دارای یک یا چند خاصیت تغذیه ای مناسب و سلامت بخش مثل غنی شدن با املاح و ویتامینها، کم بودن میزان چربی، نداشتن نمک و قند افزوده و بدون افزودنیهای مصنوعی و شیمیایی و ... باشند.

وی خاطرنشان کرد: برای حفظ سلامتی و پیشگیری از اضافه وزن و چاقی، دیابت، بیماری قلبی - عروقی و انواع سرطانها، توصیه می شود که:

 مصرف قند، نمک و چربیها را کاهش ، فعالیت و تحرک خود را افزایش و مصرف سبزیجات و میوه ها را افزایش دهید.

 

  • گروه خبری : معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 233412
پریسا کریمی
تهیه کننده:

پریسا کریمی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *