دومین جلسه کمیته احیای نوزادان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 1402
در جلسه CPR نوزادان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) چالشهای احیای نوزادان در زایمانهای دوقلویی و بیشتر بررسی و بر ضرورت تکمیل تجهیزات موردنیاز انتقال ایمن نوزادان تاکید شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، دومین جلسه کمیته احیای (CPR) نوزادان این مرکز یکشنبه یکم مرداد 1402 با حضور دکتر حسین دلیلی رئیس بخش NICU و نوزادان، دکتر مریم پرنیان مدیر نظارت بر درمان، دکتر امیر نداف هیئتعلمی گروه نوزادان و مدیر امور آموزشی، دکتر مریم دلدار رئیس بخش زنان، دکتر فهیمه قطبی زاده هیئتعلمی گروه زنان، نبیالله رضایی رئیس امور عمومی بیمارستان ولیعصر (عج)، نیکو رمکی مسئول ایمنی بیمار، فاطمه خانزاده پرستار بخش NICU2 و دبیر اجرایی کمیته و سایر اعضا در سالن شورای ولیعصر (عج) باهدف پیگیری مراحل پیشرفت اجرای مصوبات جلسات گذشته و همفکری در رفع چالشهای این حوزه برگزار شد.
دکتر دلیلی با اشاره به ریسک بالای هایپوترمی در نوزادان نارس، استفاده از تشکچههای برقی را در رفع این معضل جدی، کمککننده خواند.
وی در ادامه به محدودیت تختهای NICU و CPR نوزادان اشاره کرد و گفت: با رویکرد جوانی جمعیت بهتر است در ارجاع مادران باردار همزمان به حفظ سلامت مادر و نوزاد توجه شود.
رئیس بخش مراقبتهای ویژه نوزادان مجتمع در خصوص زایمان پنجقلویی اخیر در این مرکز توضیح داد: تیم احیای نوزادان متشکل از 5 پزشک و سایر کادر درمانی تیم، تمامی تلاش خود را برای حفظ جان نوزادان به کار بستند که قابلتقدیر است. ظرفیت موجود تختهای CPR نوزادان مجتمع، پاسخگوی نیاز دو نوزاد همزمان است و برای زایمانهای سهقلو به بالا نیاز به تخت احیا و تجهیزات بیشتری همچون دستگاه گرمکننده نوزاد داریم. همچنین حضور دو مامای آموزشدیده و یک پرستار خبره در عملیات احیای نوزادان دوقلو به بالا بسیار مهم و موثر است.
دکتر دلیلی همچنین بر لزوم تامین میزان کافی کلاه برای کاهش خطر هایپوترمی و کانولا برای اکسیژنرسانی مناسب به نوزادان نارس بهعنوان تجهیزات حیاتی بخش مراقبتهای ویژه نوزادان تاکید کرد.
دکتر پرنیان تدوین پروتکل داخلی احیای نوزادان در زایمانهای دوقلویی و بیشتر را برای نهادینه شدن مصوبات مربوط به این حوزه لازم دانست.
دکتر نداف بر ضرورت استریل کامل تیغههای لارنگوسکوپ در هر زایمان تاکید کرد و همچنین به برخی از چالشهای زایمانهای دوقلویی و بیشتر و راهکارهای اجرایی کمک به رفع آنها اشاره کرد.
نبیالله رضایی در بحث انتقال نوزادان گفت: نظارت معاونت درمان مجتمع بر تجهیز آمبولانسها به اقلام موردنیاز انتقال ایمن نوزادان حیاتی و راهگشاست.
دکتر قطبی زاده در خصوص اندیکاسیون ارجاع مادران باردار به مجتمع گفت: با توجه به چند تخصصی بودن مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) و حساسیت بالایی که نسبت به مادران باردار وجود دارد، تمامی ارجاعاتی که از سوی ستاد معاونت درمان دانشگاه به این مرکز انجام میشود در چهارچوب شیوهنامههای کشوری و دانشگاهی مادر باردار بوده و دلایل موجهی دارد. ولی متاسفانه، ارجاعات ما محدود به این موارد نیست و باوجود حجم بالای مراجعه و محدودیت تختهای NICU، شاهد ارجاعات بدون اندیکاسیون از شهرستانهای مختلف کشور نیز هستیم.
نظر دهید