هفتمین جلسه روسای بخشهای مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 1401
دکتر سید علی دهقان منشادی: راهبرد پیشگیرانه همراه با رویه منطقی برای صیانت از سرمایه های پزشکی کشور در بحران های اجتماعی را وظیفه خود می دانیم
در جلسه آبان ماه روسای بخشهای مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) بازتاب جلسات کمیتههای مدیریت بحرانهای اجتماعی سیاسی دانشگاه و مجتمع بررسی و با توجه به تعهد حرفه پزشکی بر اهمیت درمان بیماران در تمامی شرایط جامعه تاکید شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، هفتمین نشست ماهانه روسای بخشهای این مرکز در سال جاری، چهارشنبه دوم آبان 1401 با حضور دکتر سید علی دهقان منشادی رئیس مجتمع، معاونان پشتیبانی، درمان و امور دانشگاهی و روسای بخشهای بالینی در سالن شورای ریاست برگزار شد. همچنین دکتر محمدعلی محققی هیئتعلمی گروه جراحی و عضو کمیته مدیریت بحرانهای اجتماعی مجتمع و عضو هیات امنای دانشگاه و مجتمع مهمان ویژه این نشست بود.
رئیس مجتمع تشکیل کمیتههای مدیریت بحرانهای اجتماعی دانشگاه و واحدهای تابعه با حضور سلیقههای سیاسی مختلف را باهدف صیانت اساتید و فراگیران از تبعات جریانات اخیر اعتراضی کشور عنوان کرد و افزود: مسئولان دانشگاه چه در حوزه ریاست و چه مدیران حراست همسو با مسئولان واحدهای تابعه در تلاشاند تا در این شرایط، خطری متوجه سرمایههای علمی دانشگاه نشود. برای ریشهیابی این اعتراضات باید قبل از هر چیز آن را بپذیریم. مهمترین راهبرد ما در برونرفت از بحرانهای پیش رو، پیشبینی بهموقع و پیشگیری از آسیبهای احتمالی است.
دکتر دهقان اطلاعرسانی گسترده اقدامات حمایتی و پشتیبانی مجموعه دانشگاه و مجتمع برای رفع مسائل جاری اساتید و فراگیران را در اعتمادسازی و آرامش فضای اعتراضی شکلگرفته بسیار کمککننده خواند و افزود: باید دستیاران را در مدیریت جریانات داخلی وارد کنیم. شنیدن صدای اعتراضی فراگیران منجر به کاهش تنشها میشود.
رئیس مجتمع با تاکید بر اولویت درمان بیماران در تمامی بحرانها تصریح کرد: در ارائه خدمات درمانی به بیماران بهویژه آنهایی که با بیماریهای پیچیده پس از ماهها انتظار از نقاط دور کشور به این مرکز مراجعه میکنند و اغلب از اقشار آسیبپذیر جامعه هستند، هیچ وقفهای پذیرفتنی نیست. آگاهی از فاصله میان اعتراض تا جرم از بسیاری از صدمات اجتماعی ناشی از آن میکاهد. اینکه ارائه خدمت به بیمار اورژانسی به هر دلیلی دچار اختلال شود جرم است و با آن مطابق قانون برخورد خواهد شد. همینطور اعتراضاتی که توام با تخریب اموال عمومی و یا سوگیری از معاندین کشور باشد از شکل اعتراضی خود خارج میشود و قطعاً جرم است. ازاینرو باید از متخصصین حقوقی در کمیتههای مدیریت بحران اجتماعی برای تبیین موارد قانونی مربوط به جنبههای مختلف اعتراضات و نحوه برخورد با آنها استفاده کنیم. در این مسیر پذیرای نظرات و پیشنهادهای همه اساتید محترمی هستیم که به نوعی میتوانند در این حوزه یاری کنند. با توجه به نگاه ویژه دانشگاه به این مرکز بهعنوان رکن آموزش و درمان پزشکی نظرات سازنده اساتید و فراگیران مجتمع تاثیر بسزایی در مدیریت بحرانهای مشابه خواهد داشت.
دکتر دهقان در ادامه افزود: همانطور که در مواجهه با یک بیمار مبتلا به سنگ کلیه ضمن استفاده از مسکن برای کاهش درد درمان لازم را به کار میگیریم در برخورد با اعتراضات هم ضمن آرامسازی فضا باید به فکر علتیابی و درمان آن از راههای علمی و منطقی ممکن باشیم. اگر هیچ کاری نکنیم این آتشی که ایجادشده گستردهتر شده و فضا را برای هرگونه سوءاستفاده معاندین مهیا میکند. در این مسیر، راهبردهای پیشگیرانه همراه با نگاه علمی و به کمک کارشناسان دلسوز بسیار سازنده است.
دکتر محمدعلی محققی با اشاره به تجمعات اخیر دانشجویی در مجتمع بیمارستانی امام خمینی و حاشیههای آن گفت: ابراز عقیده و گفتمان سیاسی سالم در فضای امن دانشگاهی بدون اختلال در خدمات درمانی بیماران منعی ندارد و باید شنوای حرفهای سازنده نسل جوان باشیم. بزرگترین چالش ما در این حوزه ورود نیروهای حراست و افرادی است که به شیوه و روش متاثر از نقش و مسئولیتشان در حفظ امنیت جامعه با دانشجویان برخورد میکنند. باید با تعامل با این واحدها و تبیین ارزشهای دانشگاه، فضای اینگونه نشستها را زیبا کنیم. تجلیل از رتبه داران آزمونهای بورد تخصصی همیشه برای دانشگاه و مجتمع افتخارآفرین بوده و تعداد رتبههای برترمان از بسیاری از دانشگاههای علوم پزشکی کشور بیشتر است. خدا رحمت کند استاد یلدا را، همواره حضور در این مراسم را بر خود لازم میدانست. چنین مراسمی نباید با سوء رفتار و سوءبرداشت چالشی برای مجتمع شود. دستیاران ما بهترینهای آموزش عالی کشور هستند و با کمترین حقوق، بهترین خدمات درمانی را به مردم ارائه میکنند. باید قدر نور الهی که در اینجا وجود دارد را دانست و در تقویت آن کوشید.
دکتر سیدرضا رئیس کرمی هیئت علمی گروه روماتولوژی کودکان در خصوص اعتراضات فراگیران پزشکی مجتمع گفت: خط قرمز ما در تمامی احوال این است که ارائه خدمت به مردم خدشهدار نشود. این بحثها را میتوان بهصورت داخلی مطرح و پیگیری کرد تا به نتایج بهتری رسید. باید از دستیاران و فراگیران مراقبت کنیم تا در این شرایط آسیب نبینند.
دکتر محمدرضا عباسی هیئتعلمی نفرولوژی به بیان خاطرهای از اعتراضات سالهای قبل اینترن ها به علت فشاری کاری گفت: آن زمان به دانشجویان گفتم اعتراض شما نباید بهسلامت مردم آسیب بزند. بهعنوان یک پزشک همه ما در درمان بیماران وظیفهای داریم که کوتاهی از آن نقض غرض است. امروز هم سردمداران این اعتراضات نسل جوانی هستند که حرفهای ما را درک نمیکنند. باید حرفهایشان را بشنویم. اینها در جمع ما حرمتشکنی نمیکنند. ولی وقتی خشم قلیان میکند منطقی وجود ندارد و قطعاً آسیب میبینند. امام علی (ع) خطاب به مالک اشتر گفت:« مردمی که بر آنها حکومت میکنی دودستهاند یا هم دین تواند یا در آفرینش هم نوع تو؛ مبادا با آنها با ستم رفتار کنی.» اجازه دهیم جوانان حرفهایشان را بگویند گاهی در میان این دادوفریادها، راهکارهایی پیدا میشود که کشور را از این بحران نجات میبخشد. درجایی دیگر از نهجالبلاغه امام علی به مالک میگوید: « هنگامیکه نزد علمای آن سرزمین رفتی زانوی ادب بر زمین بگذار، نکاتی که آنها به تو میگویند در حکومتداری یاری کننده است. »
دکتر علیرضا استقامتی رئیس بخش غدد بر اعتراضات منتج به اصلاحات تاکید کرد و گفت: اعتراض برای اعتراض بیفایده است. اعتراض برای اصلاح است که نتیجه میدهد. باید واقعیتها را ببینیم. جامعه مثل بیماری است که درد دارد و درمان آن فقط مسکن نیست باید متخصصین جامعهشناسی و روانشناسی به آن ورود کنند. امیدواریم به آن حد از عقلانیت برسیم که بازیچه دشمنان نباشیم و در زمین آنها بازی نکنیم بلکه در مسیر اصلاح واقعی کشور حرکت کنیم. میان شعارها و عملکردمان پارادوکسهایی است که باید برطرف شود. ما انقلاب کردیم در جنگ حضور داشتیم و دلمان برای این مملکت میسوزد.
دکتر محمدرضا خاتمی رئیس بخش نفرولوژی مجتمع با استقبال از ایجاد تفکر منطقی شنیدن اعتراضات فراگیران به دور از برخوردهای امنیتی گفت: باید این عقلانیت شکلگرفته را به سطوح بالاتر منتقل کنیم. اینکه در جلسه امروز بهجای صحبت از کمبودها به موضوع اعتراضات میپردازیم بیانگر تحول عمدهای است که در جامعه ما رخداده و دیگر زیرپوست شهر و کشور نیست. نمیتوان جلوی آن را گرفت ولی میتوان آن را به راههای عقلانی کشاند. حوادث اخیری که در کشور اتفاق افتاد بهنوعی به رشته ما مرتبط بود. میشد کاری کنیم که در این وضعیت قرار نگیریم. پزشکان محافظهکارترین طبقه کشور هستند و امروز در کنار بقیه مردم حضور دارند. در این فضای روانی شکلگرفته باید بهحق تجمع و اعتراض مردم طبق قانون اساسی احترام بگذاریم. ما باید راهکارهای منطقی برای مدیریت این تجمعات پیدا کنیم تا جلوی سوءاستفاده دیگران را بگیریم و افراد بدانند که برای دیدگاهشان احترام قائلیم. شاید در جمعهای دانشجویی خشم هست ولی در جمع اساتید حرفها تحلیلی و بهدوراز توهین و خشم است. واقعیتها را درک کنیم و همراه با آن پیش رویم. بههرحال هر انسانی آستانه تحملی دارد قبلاً اعتراضاتی را در مسائل اقتصادی دیدهایم و امروز دامنه آن به بحثهای سیاسی و اجتماعی رسیده است. ما تجربه انقلاب داریم و مخالف انقلاب دیگریم چون میدانیم که یک انقلاب چه عواقبی دارد. ولی جوان معترض امروز این را نمیداند پس باید حرفش را بشنویم. این مردم، رفاه، آسایش و امنیت میخواهند.
دکتر علی جعفریان رئیس بخش پیوند کبد نیز گره زدن موضوعات مختلف را به مسائل امنیتی یک خطای جدی دانست و افزود: اعتراضات اخیر بحث جدی و روز ماست که عبور از آن مشکلی را حل نمیکند چراکه در وسط آن هستیم. اعتراضات دانشجویی هیچ ربطی به اقدامات گروههای معاند ندارد و فقط باید آن را کنترل کرد تا دیگران نتوانند از این شرایط سوءاستفاده کنند. راه درست این است که خدمت بیماران در هر شرایطی مختل نشود و درعینحال در فضایی امن دانشجویان بتوانند حرفهایشان را بگویند.
دکتر امیر کشوری هیئت علمی گروه جراحی در تایید سخنان دکتر محققی گفت: در کلام دکتر محققی منطق خوبی بود. ما پزشکان به دلیل مسئولیتی که در درمان بیماران داریم نمیتوانیم مثل سایر افراد جامعه رفتار کنیم. ضمن شنیدن حرفهای اعتراضی و انتقادهای دانشجویان به تبعات این اعتراضات و امنیت این جوانان هم فکر کنیم.
دکتر محمدرضا صالحی معاون امور دانشگاهی با آرزوی برقراری آرامش و بهبود اوضاع سیاسی اجتماعی کشور گفت: در سهماهه اخیر شدیداً درگیر مشکلات فراگیران بودم که به لطف خدا باتدبیر مسئولان دانشگاه و اساتید مجتمع مدیریت شد. ما محیطمان درمانی است و اعتراضات نباید به بالین بیماران کشیده شود و هیچ خللی در خدمت به بیماران ایجاد کند. باید با ایجاد آرامش و مدیریت جریانات اعتراضی داخل مجتمع جلوی هزینههایی که گسترش این تنشها، ناخواسته به کشور و مجتمع وارد میکند را گرفت.
دکتر سید خلیل پستهای رئیس بخش بیهوشی، همه افراد حاضر در جلسه را دغدغه مند کشور دانست و افزود: آموختهایم که در اتاقی آکنده از گاز که بیم انفجار در آن هست کلید برق را نزنیم و قبل از هر چیز به دنبال محل نشتی و راه تخلیه باشیم. مشکل اینجاست که راه تخلیه نگذاشتهایم. سیاستمان به سمت مشکل نیست به سمت تخلیه روانی خودمان است. وقتی اجازه ندهیم کسی که ناراحت است گریه کند این بغض به خشم بدل میشود و خشم همیشه همراه با تصمیمات غلط است. باید باور کنیم دانشجویان، فرزندان خود ما هستند هیچکدام برانداز نیستند و ما نقش پدری در برابرشان داریم. این نظام حاصل زحمات همه تفکرات و اقشار جامعه بوده و به بالندگی رسیده است. بهجای خاموش کردن جوانان باید علت اعتراضاتشان آسیبشناسی شود. اگرچه آنها نسل ما را مسبب شرایط فعلی میدانند ولی باید به حرفهایشان گوش دهیم.
نظر دهید