دانشگاه علوم پزشکی تهران قاعدهمندترین دانشگاه در فرآیند نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک
دکتر قناعتی: اجرای نسخهنویسی الکترونیک مصداقی از قدرت اراده انسان در تغییر شرایط است
با حضور رئیس دانشگاه در جشنواره نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک، از بیمارستانهای برگزیده در این عرصه قدردانی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، پس از گذشت ۲ ماه از اجرای موفق طرح نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک در دانشگاه، جشنواره نسخه نسخهپیچی الکترونیک ۹ اسفند ۱۴۰۰ در سالن آمفیتئاتر برگزار شد.
دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه، اجرای نسخهنویسی الکترونیک مصداقی از قدرت اراده انسان در تغییر شرایط دانست و گفت: پیشرفت 80 درصدی این طرح، آنهم در شرایط سخت و با تعدد سامانههای موجود، کار دشواری است که درحال انجام است و نشان میدهد انسان اگر بخواهد میتواند شرایط را تغییر دهد.
رئیس دانشگاه، با نقد تمایل برخی نخبگان به مهاجرت گفت: شرایط سخت ناشی از بیبرنامگی، تبعیض و رانت است اما با تغییر نگرش میتوان پابرجا ماند و شرایط را اصلاح کرد؛ درحالیکه مهاجرت راحتترین راهی است که میتوان آن را انتخاب کرد. در دفاع مقدس هم افراد برای شرکت در عملیات و انجام کارهای سخت باهم رقابت داشتند.
دکتر قناعتی در تکمیل این بخش از سخنان خود با اشاره به فلسفه خلقت گفت: مکاتب مختلف درپی یافتن هدف خلقت هستند درحالیکه در قرآن در آیه «الّذی خلق الْموْت و الْحیاة لیبْلوکمْ أیّکمْ أحْسن عملاً و هو الْعزیز الْغفور» بهصراحت اشارهشده که ما مرگ و حیات را آفریدم تا شما را بیازمایم که کدامیک از شما بهتر عمل مىکنید. این آیه هدف از خلقت را مواجهه انسان با شرایط مختلف میداند.
رئیس دانشگاه اجرای نسخهنویسی الکترونیک در دانشگاه را امیدوارکننده و در مسیر رضایت الهی دانست و گفت: انسان با خداباوری میتواند تمامی مشکلات را بهطرف کند. در انجام هر کاری اگر نیتمان اخلاقی و الهی باشد تحولات بسیاری را ایجاد میکنیم.
وی در پایان سخنان خود با قدردانی از تلاش واحدهای مختلف دانشگاه در اجرای نسخهنویسی الکترونیک گفت: از دیدن آمار پیشرفت دانشگاه خوشحال شدم. رشد علم درصورتیکه باتقوا همراه باشد شادیآور است.
دانشگاه علوم پزشکی تهران قاعدهمندترین دانشگاه در اجرای نسخهنویسی الکترونیک
دکتر سعید ناطقی معاون درمان دانشگاه، فرایندی اجرای نسخهپیچی الکترونیک در دانشگاه را تشریح کرد و گفت: براساس تأیید وزارت بهداشت و سازمانهای بیمهگر، دانشگاه علوم پزشکی تهران، قاعدهمندترین دانشگاه در نسخهنویسی الکترونیک است.
وی بابیان دلیل تمایز اجرای نسخهنویسی الکترونیک در دانشگاه گفت: ابتدا اطلاعات بیماران در HIS بیمارستانها ثبت و این سیستم از طریق سامانه «دیتاس» به وزارت بهداشت و از این طریق به پنل بیمه متصل میشود که این فرایند سخت و پیچیدهای است. درحالیکه سایر دانشگاهها از راههای سادهتر و میانبر استفاده کرده و مستقیم به پنل بیمه متصل شدند. اگرچه فرایندی که دانشگاه طی کرده، پرفرازونشیب است اما فرایند درستی است و جا دارد از حوزه IT دانشگاه و بیمارستانها در اجرای این طرح تشکر کنم.
معاون درمان دانشگاه، ابلاغ دستورالعمل حذف دفترچه بیمه را از اسفند 1399 بیان کرد و گفت: شروع فرایند نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک بهصورت پایلوت در برخی درمانگاهها از 27 آذر و آغاز جامع برنامه از 1 دیماه 1400 از بستر دیتاس انجام شد.
وی با تأکید بر پایش مستمر اجرای برنامه و اصلاح فرایندها براساس بازخوردها گفت: اجرای این طرح باوجود 6 سیستم HIS که در دانشگاه وجود دارد، کار آسانی نبود اما اکنونکه اطلاعات بهروز ثبت میشود، انتظار میرود بررسی و پرداخت اسناد هم به همین سرعت صورت گیرد تا بیمارستانها نیز از مزایای نسخهنویسی الکترونیک بهرهمند شوند.
پیشرفت فراتر از انتظار دانشگاه در نسخهنویسی الکترونیک
سپس دکتر موسی طباطبایی لطفی، سرپرست دفتر ارزیابی فناوری، تدوین استاندارد و تعرفه سلامت وزارت بهداشت، الکترونیک شدن تمامی فرایندهای نظام سلامت را مهمترین تحول این دوران دانست و گفت: سیستمی که نسخهنویسی الکترونیک را با موفقیت اجرا میکند یعنی بخشهای مختلف آن بهدرستی کار میکنند. به همین دلیل به دانشگاه علوم پزشکی تهران در اجرای موفق این طرح تبریک میگویم.
وی با اشاره به ویژگیهای پیشگامی دانشگاه در اجرای طرح نسخهنویسی الکترونیک گفت: اتصال غیرمستقیم به پنل بیمه، رعایت حقوق بیمار و جلوگیری از معطل شدن آنان، حفظ وحدت رویه و یکپارچگی کار از ویژگیهای مدیریتی و سیاستگذاری این طرح در دانشگاه است.
سرپرست دفتر ارزیابی فناوری وزارت بهداشت سرعت دانشگاه در پیشبرد نسخهنویسی الکترونیک را فراتر از حدانتظار وزارت بهداشت بیان کرد و گفت: از دانشگاه که در مدتزمان کوتاهی موفق به اجرای این طرحشده انتظار میرود عوارض غیرقابلپیشبینی مانند قطعی برق و استثنائات را در نظر بگیرد تا کار بیماران معطل نماند؛ همچنین دانشگاههایی که به آنها نزدیک است را تحت پوشش قرار دهد و با تشکیل اتاق فکر، مدیران ستادی را از دانش خود بهرهمند کند.
پیچیدگی اجرای برنامههای نو، باوجود وسعت خدمات دانشگاه
در ادامه، دکتر سید احمد رضایی مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه، بابیان اینکه نسخهنویسی الکترونیک در دانشگاه، با توجه به وسعت خدمات تخصصی و فوق تخصصی آن به انرژی و هماهنگی بسیاری نیاز داشت، به گستره این خدمات اشاره کرد و گفت: بهطور میانگین روزانه نزدیک به 3 هزار مراجعه به اورژانس بیمارستانها و 4 هزار مراجعه به درمانگاههای بیمارستانی میشود. این رقم در 6 ماه به حدود 750 هزار مراجعه به درمانگاههای تخصصی و 550 هزار مراجعه به اورژانسهای بیمارستانی میرسد.
دکتر رضایی بابیان اینکه در ماه حدود 70 تا 80 هزار ویزیت در اورژانس و 100 تا 120 هزار ویزیت در درمانگاههای تخصصی صورت میگیرد، این رقم را به جمعیت یکصدهزار نفری ورزشگاه آزادی تشبیه کرد و گفت: با این گستره وسیع، هر فعالیت جدیدی که در دانشگاه انجام میشود نیازمند صرف انرژی و هماهنگی بسیاری است.
وی با اشاره به ایجاد زیرساختهای لازم برای اجرای این طرح گفت: در ابتدای شروع برنامه، در آذرماه 30 درصد در اجرای برنامه، در 20 دی 53 درصد و درحال حاضر که حدود 2 ماه ونیم از اجرای آن میگذرد حدود 75 درصد پیشرفت داریم.
دکتر رضایی با قدردانی از واحدهای مختلف در اجرای این برنامه و مدیر روابط عمومی دانشگاه که در نهادینهسازی فرهنگ نسخهنویسی تلاش کردند گفت: با توجه به الزام قوانین بالادستی، فرایند نسخهنویسی در دانشگاه در بستر دیتاس انجام شد که اگرچه مسیر سختی بود اما حاصل آن پیشرفتی است که اکنون بهدستآمده است.
در ادامه مراسم از برگزیدگان نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک در بیمارستانها براساس درصد نسخه الکترونیک صادرشده، تعداد کدهای هر بیمارستان و نسبت نیروهای IT و پایشی که انجامشده قدردانی شد.
بیمارستانهای برگزیده طلایی
رئیس بیمارستان ضیائیان دکتر جمالی مقدم
رئیس بیمارستان بهرامی دکتر مجتهدی
رئیس بیمارستان بهارلو دکتر حکمت
رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی دکتر دهقان
بیمارستانهای برگزیده نقره ای
رئیس بیمارستان آرش دکتر طهرانیان
رئیس بیمارستان شریعتی دکتر جمشیدی
رئیس بیمارستان رازی دکتر زنده دل
بیمارستانهای برگزیده برنزی
رئیس بیمارستان سینا دکتر طالب پور
رئیس بیمارستان یاس دکتر جعفریه
رئیس بیمارستان روزبه دکتر آخوندزاده
نظر دهید