• تاریخ انتشار : 1401/05/11 - 16:47
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 952
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

نشست الگوی مدیریت دارایی های فکری و تجاری سازی دانش

دکتر قناعتی: نگاه تسهیل گر و بهره مندی از ذوق و سلیقه، موجب گسترش فناوری در حوزه طب ایرانی می شود

رئیس دانشگاه در نشست الگوی مدیریت دارایی های فکری و تجاری سازی دانش، بر لزوم تسهیل گربودن اقدامات مدیریتی تأکید کرد.

نشست الگوی مدیریت دارایی های فکری و تجاری سازی دانش

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده طب ایرانی، نشست الگوی مدیریت دارایی های فکری و تجاری سازی دانش به همت دانشکده طب ایرانی و همکاری مرکز رشد فناوری طب و داروسازی سنتی و فرآورده های طبیعی و مرکز تحقیقات رادیوتراپی آنکولوژی انستیتو کانسر، با حضور دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه، دوشنبه 10 مرداد 1401، در سالن حکیم ساختمان مرکزی دانشگاه برگزار شد.

دکتر قناعتی برقراری همکاری های بین بخشی را باعث هم افزایی دانست و افزود: طب ایرانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران، برند مهمی است و من بسیار به آن حساس هستم و پیوسته به گسترش آن توصیه می کنم. باتوجه به راه اندازی شعبه عراق دانشگاه، من به ویژه بر راه اندازی داروخانه و مرکز طب سنتی در آنجا تأکید دارم.

رئیس دانشگاه با تأکید بر این نکته که اقدامات درست مدیریتی باید تسهیل گر باشد، گفت: یک تصمیم کوچک اما درست یک مدیر می تواند یک سنگ بزرگ را از مسیر مشکلات جامعه بردارد. برای حل مشکلات نیاز به دویدن نداریم، تنها باید برنامه صحیح، سیاستگذاری درست و روش کارآمد را برگزینیم.

وی در ادامه افزود: دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکنون بیش از 100 محصول فناورانه و داروهای های تک تولید کرده است. سیاست دانشگاه ادامه این مسیر موفق و ایجاد فضا برای شرکت های استارتاپی است.

دکتر قناعتی در ادامه با تأکید بر لزوم توجه به عامل زمان و اثر آن بر فناوری، گفت: هیچ کس نباید مانع رشد دیگری شود اما باید توجه داشت که رقبا در حرکت هستند، علم با سرعت در حال رشد است و هر چیزی در بازه زمانی خودش ارزشمند خواهد بود.

رئیس دانشگاه توجه به علم مارکتینگ و تجاری سازی را بسیار مهم دانست و گفت: ملاک موفقیت، تنها اختراع یا تولید نیست؛ باید از فرصت‌های ایجاد شده بهره برد. اگر نتوانیم ذوق و سلیقه و نگاه تسهیل گر مدیریتی داشته باشیم، فرصت‌ها را از دست خواهیم داد و دیگران از داشته های ما بهره مند خواهند شد.

دکتر قناعتی ضمن توجه دادن به اهمیت حوزه پتنت، گفت: دانشگاه نباید تنها بر شاخص های کمّی مقاله، تمرکز کند؛ بلکه مسیر علمی دانشگاه باید به سمت و سوی تجاری سازی علم پیش برود. در مسیر پژوهش می بایست چالش ها حل شوند و حرکت و نگاه مثبت باشد. اگر یک استاد، در مسیر پژوهش های خود یک کشف داشته باشد و مشکلی را حل کند، بهتر از این است که صدها مقاله داشته باشد. اثر و نتیجه وزن علمی و شیب علمی دانشگاه باید در جامعه ملموس باشد. 

رئیس دانشگاه در ادامه با تأکید بر ضرورت گسترش مراکز طب سنتی، گفت: اگر در حوزه طب سنتی سرمایه گذاری درست انجام شود، ظرفیت های طب سنتی می تواند کل هزینه های دانشگاه را تأمین کند. جای تأسف است که کشور همسایه ما پاکستان، با ظرفیت یک دهم گیاهان دارویی ما، بیش از 10 برابر صادرات دارد و ما از ظرفیت های خود استفاده بهینه نمی کنیم. ایران به راحتی می تواند یکی از کشورهای بزرگ سرمایه دار باشد، درصورتی که درست برنامه ریزی کنیم و در عرصه های مختلف از توانمندی های خود بهره ببریم. من بسیار امیدوارم که نتایج این نشست، به صورت عملی بر مسیر فناوری دانشگاه اثرگذار باشد.

دکتر روجا رحیمی، رئیس دانشکده طب ایرانی درخصوص اهداف برگزاری این نشست گفت: باتوجه به اینکه امسال توسط مقام معظم رهبری سال «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» نامگذاری شده است، برگزاری نشست «الگوی مدیریت دارایی های فکری و تجاری سازی دانش» در راستای شعار امسال در دستور کار قرار گرفت.

وی در ادامه تأسیس دانشکده طب ایرانی را نخستین گام احیای طب ایرانی برشمرد و گفت: خلق ثروت و تجاری سازی علم از اولویت های دانشکده طب ایرانی است که در همین راستا، اقداماتی صورت گرفته است. راه اندازی مرکز رشد فناوری طب و داروسازی سنتی و فرآورده های طبیعی به عنوان یکی از مراکز رشد پیشرو که موفق به کسب رتبه اول فناوری دانشگاه شده، یکی از این اقدامات بوده است. این مرکز در طول فعالیت خود، نمونه های موفقی از تجاری سازی دانش را به ثمررسانده است که برقراری تفاهم نامه همکاری با مرکز تحقیقات پرتودرمانی آنکولوژی انستیتو کانسر یکی از این نمونه های موفق بوده که می تواند الگویی برای مراکز تحقیقاتی باشد که علاوه بر تحقیق و تولید مقاله، به سایر محصولات دانشی و تولید علم نافع هم بپردازند.

رئیس دانشکده طب ایرانی، ورود به فاز اجرایی مرکز نوآوری و شتاب دهنده طب ایرانی و داروسازی سنتی را از دیگر اقدامات حوزه فناوری و تجاری سازی دانش طب ایرانی و داروسازی برشمرد که می تواند گام های مهمی در این مسیر محقق کند.

دکتر حمیدرضا بنفشه، رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، با بیان این مطلب که سیاست کلی وزارت بهداشت، انجام پژوهش های کاربردی در راستای رفع نیازهای جامعه و حل مشکلات است، افزود: در حوزه فناوری، دوره اولیه که ایجاد ساختار است پشت سر گذاشته شده و اکنون باید بر روی عملکرد این ساختارها تمرکز کنیم که این سرمایه ها منجر به تولید کارآمد شوند.

دکتر بنفشه در ادامه از لزوم ایجاد کارگروه های تخصصی در حوزه های مختلف موضوعی و با حضور اساتید صاحبنظر سخن گفت و افزود: می بایست با بهره گیری از توانمندی صاحبنظران از پروژه های ملی دارای اولویت و ضرورت بالاتر حمایت کنیم تا در مسیر تبدیل به پروپوزال های شفاف و تولید محصولات و خدماتی که مشکلات نظام سلامت را برطرف می کنند، قرار بگیرند.

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، یکی از بحث های مورد تأکید در وزارت بهداشت را افزایش عمق تولید عنوان کرد و گفت: از آنجایی که داروهای گیاهی و فرآورده های طبیعی برپایه منابع داخلی و علم داخلی تولید می شوند، عمق تولید خود به خود اتفاق می افتد و این مزیت ارزشمندی است که این حوزه بر داروهای شیمیایی دارد.

دکتر بنفشه در ادامه، تدوین مدل توسعه صادرات در حوزه محصولات دانش بنیان، توسعه زیرساخت ها، ساختارمند کردن استارتاپ استودیوها و استارتاپ فکتوری ها،  و ساماندهی مدیریت دارایی های فکری در حوزه ثبت پتنت را از اهداف وزارت بهداشت برشمرد.

دکتر مهناز خانوی، مشاور رئیس سازمان غذا و دارو در امور فعالیت های دانش بنیان، در این نشست پیرامون رویکرد کارگروه حمایت از فرآورده های سلامت محور دانش بنیان و فناوری های نوین سخن گفت و به معرفی و بیان اقدامات این کارگروه پرداخت.

ایجاد پنجره واحد برای تسریع مجوزهای فرآورده های دانش بنیان، تقویت اعتبار شتاب دهنده ها برای تسریع فرآیندهای دانش بنیان، صدور ضوابط و دستورالعمل های اجرایی حمایت از فرآورده های دانش بنیان، و حمایت از توسعه صادرات فرآورده های دانش بنیان بخشی از این اقدامات است.

دکتر رضا فریدی مجیدی، مدیر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه، پیرامون چالش های ارتباط با صنعت در دانشگاه های علوم پزشکی سخن گفت و تصریح کرد: دانشگاه ها نقش بسیار مهمی در حوزه کسب و کار دارند و می بایست با مدیریت صحیح منابع، فضای کسب و کار را بهبود ببخشند. دانشگاه امسال سهم عمده ای از پژوهش ها را به فناوری اختصاص داده است و امیدواریم بتوانیم در راستای نیازهای جامعه، قدم های بزرگی برداریم.

دکتر حسین رضایی زاده، رئیس مرکز رشد فناوری طب و داروسازی سنتی و فرآورده های طبیعی، با بیان این مطلب که تجاری سازی اختراع فرآیندی پرهزینه، طولانی و با نتایج غیرقطعی است، درخصوص الگوی مدیریت دارایی های فکری در دانشگاه های علوم پزشکی سخن گفت.

وی همچنین پیرامون آیین نامه مالکیت دارایی های فکری توضیحاتی ارائه کرد و فرآیند تغییرات سازمانی تبدیل شدن به دانشگاه نسل سوم و کارآفرین را شرح داد.

دکتر نفیسه حسینی یکتا، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، با تأکید بر رشد روزافزون کشورها در استفاده از طب های سنتی، پیرامون ظرفیت طب ایرانی و داروسازی سنتی در خلق ثروت مبتنی بر دانش سخن گفت.

وی همچنین درخصوص وضعیت اقتصادی و تجارت طب سنتی و نرخ رشد تجارت گیاهان دارویی در دنیا توضیحاتی ارائه کرد و بازار جهانی این حوزه را با جایگاه ایران مقایسه کرد.

نشست الگوی مدیریت دارایی های فکری و تجاری سازی دانش با یادبودی از مرحوم دکتر پیمان حداد، رئیس فقید مرکز تحقیقات رادیوتراپی آنکولوژی انستیتو کانسر و مراسم امضای تفاهم نامه و اهدای درآمد شرکت دانش بنیان به مرکز تحقیقات رادیوتراپی آنکولوژی انستیتو کانسر پایان یافت.

  • گروه خبری : دانشکده طب ایرانی
  • کد خبر : 216079
خاطره  فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *