گردهمایی اعضای هیئتعلمی و دستیاران گروه رادیولوژی دانشگاه با حضور رئیس دانشگاه
دکتر قناعتی: گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران همیشه پیشرو و یکی از راهبران اصلی دانشگاه بوده است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در دیدار با اعضای هیئتعلمی و دستیاران گروه رادیولوژی دانشگاه، یکی از رسالتهای دوران مدیریتی خود را حضور پررنگ دانشگاه در مسائل اجتماعی و خدمترسانی به مناطق کمتر برخوردار معرفی کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گردهمایی اعضای هیئتعلمی و دستیاران گروه رادیولوژی دانشگاه، صبح روز چهارشنبه سوم آذر 1400 با حضور دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دکتر قناعتی با اشاره به اینکه یکی از ویژگیهای شخصیتی من این است که همیشه با امید زندگی کردهام؛ گفت: اعتقاددارم که بدون امید نمیتوان زندگی کرد و ازاینرو همیشه و در همه حال سعی کردم شاد باشم؛ اما غمی که این روزها کمی مرا آزار میدهد؛ دوری از بیمارستان امام خمینی (ره) و حضور در جمع همکاران است.
وی با اشاره به اینکه انسان میتواند از جنبههای متفاوتی به موضوعات نگاه داشته باشد؛ گفت: نگاه درست به زندگی و موضوعات آن خیلی مهم است؛ ما در زندگی با دو مفهوم «آرامش» و «آسایش» روبرو هستم که «آسایش» با پول و امکانات مادی به وجود میآید؛ اما لزوماً همه افرادی که ثروتمند هستند و امکانات مادی دارند «آرامش» ندارند.
رئیس دانشگاه داشتن اهداف متعالی را زمینهساز آرامش انسان معرفی کرد و گفت: وقتی هدف زندگی را یک مفهوم والا مثل کسب رضایت الهی قرار میدهیم؛ آنوقت مشکلاتمان کوچک به نظر میرسند و این چیزی است که امروزه با عنوان زندگی معنوی حتی در غرب هم موردتوجه قرارگرفته و در جدیدترین منابع آموزشی و مدیریتی آنها درباره آن بحث شده، زیرا آنها به این نتیجه رسیدهاند با سبک کنونی و عدم توجه به معنویات، انسانها دچار چالشهای جدی خواهند شد.
وی خدمت به مردم را یکی از جنبههای تقویت حیات معنوی انسان برشمرد و گفت: همه ما این تجربه را داریم که وقتی در بیمارستان به مردم خدمتی میدهیم و گرهای از کار آنان باز میکنیم، رضایتمندی که در وجود خود حس میکنیم با هیچچیز دیگری قابلمقایسه نیست و به نظر من، این اساس زندگی است.
دکتر قناعتی فهم صحیح از زندگی را سبب رستگاری انسان معرفی کرد و افزود: از خدا میخواهیم که توفیق فهم صحیح از زندگی را به ما عنایت کند؛ دوست شهیدی داشتم که همیشه سفارش میکرد انسان باید نیمی از زندگی خود را صرف فهمیدن اینکه در زندگی باید چهکاری کرد؛ بکند و با نیمی دیگر از زندگی، در مسیری که پیدا کرده است؛ گام بردارد.
وی با تأکید بر اهمیت داشتن استراتژی در زندگی، گفت: انسان وقتی شطرنج بازی میکند؛ در ابتدا باید یک استراتژی و متد برای بازی داشته باشد؛ در کنار این استراتژی، میبایست لحظهبهلحظه موقعیت را رصد و بر اساس جریان بازی، استراتژی خود را اصلاح کند؛ در زندگی حقیقی هم بدین گونه است و به تعبیر علامه طباطبایی انسان برای رسیدن به سعادت باید «مشارطه»، «مراقبه» و «محاسبه» داشته باشد؛ یعنی ابتدای روز دستورالعمل اخلاقی الهی برای خود تعریف کند، سپس برای اجرای آن مراقبت کند و در انتهای روز از خود حساب بکشد.
رئیس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جایگاه ویژه گروه رادیولوژی در دانشگاه گفت: حقیقتاً گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران همیشه پیشرو و یکی از راهبران اصلی دانشگاه بوده و از معدود دانشگاههایی هستیم که در همه بخشهای آن، استادان و اعضای هیئتعلمی دارای گرایش و تخصص هستند و به اعتقاد من یکی از دلایل پیشرو بودن این رشته، همین مسئله است.
وی تطبیق یافتن با شرایط را یکی از عوامل پیشرفت هر کسبوکاری معرفی کرد و گفت: هر کسبوکاری هم رشد و توسعه دارد و هم سقوط و برای ماندن در بازار باید گلوگاهها و نقاط چالشبرانگیز را شناسایی و برای رفع آن اقدام کرد و نقاط قوت را تقویت کنیم.
دکتر قناعتی تخصصی شدن و داشتن گرایش را یکی از فاکتورهای موفقیت در رشته رادیولوژی معرفی کرد و گفت: به نظر من هر یک از شما باید در گرایش خاصی متمرکز شوید و کسبوکاری ایجاد کنید که کسی نتواند در آن حوزه با شما رقابت کند؛ همچنین یکی دیگر از فاکتورهای موفقیت، ایجاد مراکز تخصصی تصویربرداری به شکل گروهی است زیرا دیگر دوران مطبهای سنتی رادیولوژی به اتمام رسیده و در حال حاضر باید به شکل گروهی مراکز مجتمع و تخصصی رادیولوژی ایجاد کنید و در این مراکز هرکدام از متخصصان، در حوزه تخصصی خود ارائه خدمت کند.
رئیس دانشگاه در بخش بعدی سخنان خود، یکی از رسالتهای دوران مدیریت جدید دانشگاه را حضور دانشگاه در حوزه اجتماع مطرح کرد و گفت: یکی از آیتمهایی که در سطح جهانی در تراز بندی دانشگاهها موردتوجه قرار میگیرد، توجه دانشگاه به مسائل اجتماعی است؛ ما هم در هیئترئیسه این موضوع را در دستور کار داریم و در حال برنامهریزی هستیم که اثرگذاری دانشگاه در اجتماع را بیشتر کنیم زیرا مردم به خدمات ما نیاز دارند و ارائه این خدمات جزء وظایف اخلاقی ماست و این ازجمله مسائلی است که دانشجویان و دستیاران عزیز ما باید با ازخودگذشتگی بیشتری به آن توجه داشته باشند و به اعتقاد من با تغییر نگاه و توجه بیشتر به اینگونه مسائل میتوان تا حد زیادی مهاجرت نخبگان را کاهش داد.
دکتر قناعتی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به بیت «ما زنده به آنیم که آرام نگیریم / موجیم که آسودگی ما عدم ماست»، گفت: امیدوارم همه شما با سعی و تلاش به عالیترین رتبههای علمی برسید؛ همه موفقیتهایی که امروز به آنها مفتخریم، بهتدریج و با همکاری همه اعضای این رشته بهدستآمده و هیچکسی نیست که بتواند بگوید این موفقیتها کار من بوده؛ اگر من و شما، ما بشویم؛ میتوانیم کارهای بزرگی بکنیم و باید به این باور برسیم که این کشور متعلق به همه ماست و خودمان باید مشکلات و مسائل آن را حل کنیم.
نظر دهید