• تاریخ انتشار : 1402/05/16 - 11:44
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 732
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

دکتر مصطفی معین: پزشکی دقیق،(Precision medicine) چشم انداز امید بخشی برای پیشگیری از آلرژی و کنترل آنهاست

انجمن آسم و آلرژی ایران با همکاری مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی بزرگداشت هفته جهانی آلرژی را با شعار تغییرات آب و هوایی آلرژی را بدتر می کند، در تاریخ 11 و 12 مرداد 1402 در مجتمع خیریه رعد برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی، در ابتدای برنامه روز اول، 11 مرداد، دکتر جواد تفرجی، دبیر علمی بزرگداشت هفته جهانی آلرژی درباره برنامه توضیحاتی ارائه کرد و گفت: آلرژی در کشورها توسعه یافته بیشتر است و حداقل 10 تا 20 درصد مردم کشور ما درگیر آلرژی ها هستند که این مشکل باید رفع شود، سپس دکتر مصطفی معین، رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران با موضوع: نقش پزشکی دقیق در پیشگیری، تشخیص و درمان هدفمند آلرژی ها و آسم، سخنرانی کرد.

وی در ابتدا ضمن خوشامدگویی به شرکت­ کنندگان گفت: در چشم انداز آینده مدیریت آلرژیها تحول مهمی در زمینه پیشگیری تشخیص و درمان هدفمند از طریق پزشکی دقیق اتفاق خواهد افتاد، هفته جهانی آلرژی به این دلیل اعلام شد که آلرژی هزینه عظیمی از نظر درمانی روانی اجتماعی و کاهش کیفیت زندگی به جهانیان تحمیل می کند، استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: بیش از یک و نیم میلیارد  نفر به یکی از انواع آلرژی ها یا چند آلرژی با هم مبتلا هستند که البته آسم هم یکی از آنها است، دکتر معین گفت: زمینه های ژنتیک و عوامل اپی ژنتیک (با تاثیرگذاری در بیان ژن ها)، آلودگی هوا، تغییرات آب و هوایی، تغییر در سبک زندگی مدرن شهری و عادات غذایی، همگی از عوامل خطرزا در پیدایش و شیوع آلرژی ها و از جمله آسم هستند.

آلرژی ها از جمله بیماری های پیچیده ای از نظر پاتوفیزیولوژی هستند که به دلیل مزمن بودن و مشکلاتی که در تشخیص و درمان دقیق و سریع آنها وجود دارد پیامدهای مهم و نامطلوبی را از نظر بهداشتی و اجتماعی و اقتصادی به همراه دارند.

 رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران بیان کرد: وجود زمینه ارثی در بیماران و فعال شدن مکانیزم های اپی ژنتیک در تماس با تغییرات پرشتاب محیط زندگی باعث افزایش شیوع و شدت آلرژی در جامعه و جهان جدید شده است. ناهمگونی بیماری های آسم و آلرژی از نظر پاتوفیزیولوژی و چهره های مختلف و متغیر آنها و پاسخ های متفاوت بیماران به درمان های دارویی، نیاز به کارگیری پزشکی دقیق یا پزشکی شخصی (Precision/personalized medicine) را برای بهبود مدیریت و کنترل این بیماری ها بیش از پیش مطرح می کند. انسان از دوره جنینی تا کودکی و جوانی تا کهولت، بطور دائمی با عوامل گوناگونی چون محیط فیزیکی، میکروب ها، عوامل شغلی و اجتماعی، غذا و خوراکی ها، داروها، مواد شیمیایی سمی، استرس و فشار روانی، سبک ناسالم زندگی و کیفیت نامطلوب هوا در تماس و تعامل است و مطالعه در زمینه آثار این رابطه یا Exposome اهمیت زیادی در خطر سلامتی و یا بروز بیماری دارد. تاریخچه و تجربه پزشکی از دیرباز نشان داده است که بیمار های مختلف با علائم و نشانه های مشابه، پاسخ های متفاوتی را نسبت به درمان های یکسان نشان می دهند، یعنی به اصطلاح "یک اندازه مناسب همه نیست !" و نمی توان نسخه یکسانی را برای همگی تجویز کرد.

وی در ادامه به تعریف پزشکی دقیق پرداخت و گفت: رویکرد جدید در پیشگیری و درمان بیماری ها با توجه به تفاوت ساختار ژنتیک افراد، عوامل مختلفی که در محیط زیست آنها وجود دارد و سبک زندگی ایشان، "پزشکی دقیق" نام دارد. در پزشکی دقیق امور پیشگیری و تشخیص و درمان، دقیق و هدفمند است و برای هر فرد اختصاص به او دارد.

رئیس سابق مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی ضمن ارائه توضیح درباره پزشکی دقیق در بیماری آسم، آلرژی بینی و اگزمای پوستی، گفت: پزشکی دقیق از توان بالایی برای ایجاد تحول در مدیریت آلرژی و آسم برخوردار است و چشم انداز امید بخشی را در ارتباط با تشخیص، پیشگیری و درمان هدفمند و موثر بیماری ها، تولید داروهای جدید کاهش عوارض دارویی، کاهش هزینه های اقتصادی و فرجام بیماری ها نوید می دهد. تداوم انجام پژوهش های علمی و تولید فناوری های جدید در هر سه حیطه ژنومیک، عوامل محیطی و سبک زندگی انسان برای تولید دانش، کشف بیومارکرهای تشخیصی جدید و اجرای پزشکی دقیق ضروری است.

 او در پایان گفت: با توجه به لزوم در دسترس بودن آزمایش های مولکولی مانند تعیین توالی DNA ، تکنولوژی اٌمیک، بیوانفورماتیک و پرونده های الکترونیک بیماران، اجرای پزشکی دقیق به تدریج در کشورهای توسعه یافته در حال گسترش است و در کشور ما هنوز در مرحله بررسی و مطالعه است.

سپس پانل آلرژی غذایی برگزار شد که در آن دکتر مسعود موحدی، فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی، با معرفی یک بیمار مبتلا به آلرژی غذایی، دکتر علیرضا شفیعی، فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی، با موضوع: علائم و تشخیص آلرژیهای غذایی، دکتر جواد تفرجی، فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی، با موضوع: درمان آلرژی های غذایی، دکتر فاطمه فرهمند، فوق تخصص گوارش کودکان، با موضوع: آنتروکولیت آلرژیک، دکتر مرضیه توکل، فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی، با موضوع: حساسیت به واکسن ها و شایعترین علل آن در ایران، دکتر محمد قرگزلو، فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی با موضوع: Air Pollution و وضعیت آلودگی در ایران، سخنرانی کردند.

 پس از استراحتی کوتاه پانل کهیر و آنژیوادم و آنافیلاکسی، با حضور و سخنرانی استادان فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی،دکتر سمانه کوزه گران با  موضوع :کهیر و آنژیوادم و اپیدمیولوژی آن در ایران، دکتر کیان دارابی، با موضوع: آنافیلاکسی و شایعترین علل آن در ایران، دکتر محمد رضا فضل الهی، با موضوع: آنژیوادم ارثی و شیوع و وضعیت آن در ایران، برگزار شد، مدیر پانل فوق دکتر محمد قرگزلو، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران بود.

در پایان هر دو پانل به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داده شد و در پایان برنامه نیز از  شرکت کنندگان و سخنرانان عکس یادگاری گرفته شد.

در برنامه روز دوم، 12 مرداد، دکتر آناهیتا رزاقیان، دبیر اجرایی همایش در ابتدا به معرفی برنامه پرداخت و در ادامه  پانل رینیت با حضور  دکتر مریم جالسی  و دکتر جهانگیر قربانی متخصصان گوش و حلق و بینی و سخنرانی فوق تخصصان آلرژی و ایمونولوژی بالینی، دکتر سیما بهرامی، با موضوع:  معرفی یک بیمار با رینیت خفیف، دکتر مرتضی فلاح پور با موضوع: معرفی یک بیمار با رینیت متوسط تا شدید، دکتر بابک قلعه باغی با موضوع: معرفی یک بیماربا سینوزیت حاد، دکتر محمد نبوی: با موضوع: معرفی یک بیمار با سینوزیت مزمن، برگزار شد، همچنین دکتر بابک قلعه باغی نیز مدیر این پانل بود.

در پانل دوم نیز به نام آلرژی و اگزما با حضور و سخنرانی  دکتر محمد حسن بمانیان، فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی، با موضوع: درماتیت آتوپیک و شیوع و وضعیت آن در ایران، دکتر مهسا رکابی، فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی با موضوع: oCContac Dermatitisoو درمان آن، دکتر سهیلا ستوده،  متخصص پوست اطفال، با موضوع: بیماریهای غیر آلرژیک که درماتیت آتوپیک را تقلید می کنند و تشخیصهای افتراقی درماتیت آتوپیک، دکتر آناهیتا رزاقیان، فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی با موضوع: بیماری ائوزنوفیلیک گوارشی (EGID ( برگزار شد.

 سپس پانل سوم با موضوع: آلرژی دارویی برگزار شد که در این پانل نیز فوق تخصصان آلرژی و ایمونولوژی بالینی، دکتر علی پوروالی با موضوع: حساسیت به پنی سیلین، دکتر فاطمه زارع با موضوع: حساسیت به NSAIDs، دکتر لیلا بنی آدم با معرفی یک بیمار مبتلا به آلرژی دارویی، دکتر مرتضی فلاح پور با موضوع: چالشهای تشخیص و درمان آلرژیهای دارویی، سخنرانی کردند.

در پایان تمام پانل ها نیز به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داده شد و همچنین در پایان برنامه روز دوم  نیز   از شرکت کنندگان و سخنرانان عکس یادگاری گرفته شد.    

 

  • گروه خبری : مرکز تحقیقات ایمونولوژی آسم و آلرژی
  • کد خبر : 241255
الناز واحدي
تهیه کننده:

الناز واحدي

تصاویر

دکتر مصطفی معین دکتر علیرضا شفیعی دکتر جواد تفرجی دکتر فاطمه فرهمند دکتر مسعود موحدی دکتر مرضیه توکل دکتر مسعود موحدی دکتر محمد قرگزلو دکتر سمانه کوزه گران دکتر محمدرضا فضل الهی دکتر آناهیتا رزاقیان دکتر جواد تفرجی دکتر مرتضی فلاح پور دکتر بابک قلعه باغی دکتر محمد نبوی دکتر مهسا رکابی دکتر محمدحسن بمانیان دکتر سهیلا ستوده دکتر سیما شکری دکتر علی  پوروالی دکتر فاطمه زارع دکتر محمدحسن بمانیان عکس یادگاری روز دوم عکس یادگاری روز اول دکتر لیلا بنی آدم

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *