ششمین همایش بزرگ ایثارگران دانشگاه برگزار شد
در ششمین همایش بزرگ ایثارگران که به مناسب سالروز آزادی خرمشهر برگزار شد، ایثارگران حائز رتبههای برتر ورزشی دانشگاه مورد تجلیل قرار گرفتند.
گالری عکس
در این مراسم که شامگاه سوم خرداد 96 با استقبال چشمگیر ایثارگران برگزار شد، دکتر محقق مشاور رئیس دانشگاه در امور ایثارگران، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و فرارسیدن ماه مبارک رمضان، برگزاری این همایش را به مناسبت سی و پنجمین سالگرد عملیات پرافتخار بیتالمقدس و آزادسازی خرمشهر دانست و تأکید کرد: همه باید به ایثارگران و مقاومتهای این عزیزان در دوران دفاع مقدس ارج بنهیم و جانفشانی جانبازان و شهدا را گرامی بداریم.
وی با اشاره به تاریخچه عملیات بیتالمقدس، افزود: امام (ره) با جملهی کوتاه خرمشهر را خدا آزاد کرد، عمق عظمت و بزرگی آن را بیان کرد.
دکتر محقق ادامه داد: تعمق در این بیان و اینکه در لحظهلحظه این بیستوچند روز فرماندهی مستقیم با حضرت باریتعالی بود و تفکر مکرر در این باب، بزرگی روح شهدا را تبیین میکند. آنهایی که مستقیماً تحت ولایت و سرپرستی خداوند متعال زندگی کردند، جنگیدند و شهید شدند و هماینک، اند ربهم یورزقونند.
وی گفت: خرمشهر عزیز در چهارم آبان 59 از سوی رژیم صدام و با پشتیبانی همهی دنیای کفر و استکبار و پس از قریب به 35 روز دفاع شجاعانه و البته مظلومانه اشغال شد و پس از 578 روز و نزدیک به 20 ماه اشغال در صبح سوم خرداد سال 61 آزاد شد.
دکتر محقق بابیان اینکه، رمز این عملیات بزرگ که در چند مرحله طراحیشده بود یا علی ابن ابیطالب بود و از نیمهشب دهم اردیبهشت 61 آغاز و حدود 23 روز در جریان بود، افزود: سپاه اسلام در این عملیات، حدود 6 هزار شهید تقدیم اسلام و انقلاب کرد. بیش از چهار هزار و پانصد سپاهی و بسیجی و بیش از هزار ارتشی و البته حدود 24 هزار زخمی و مجروح.
وی تلفات دشمن در این عملیات را 16 هزار کشته و مجروح و بالغبر 19 هزار اسیر عنوان کرد و گفت: در این عملیات 112 گردان سپاه و 45 گردان ارتش، مجموعاً 157 گردان عملیاتی در مقابل 200 گردان عراقی سازماندهی شدند و جنگیدند. انهدام 60 فروند هواپیما، 3 فروند بالگرد، 418 تانک نفربر، 30 قبضه توپ و 49 خودرو و غنیمت گرفتن یک فروند بالگرد، 105 دستگاه تانک و نفربر و 56 خودرو، دستاوردهای مادی این عملیات و ایجاد رعب و وحشت و نابود کردن روحیه ارتش بعث و ایجاد امید به نصرت الهی نیز دستاورد عظیم معنوی این عملیات بود.
دکتر محقق بابیان اینکه، بسیجیان، سپاهیان و سرداران بزرگی در این عملیات نقش آفریدند که همگی در نزد خداوند متعال پاداش خود را دارند، تصریح کرد: نقش سردار عزیز حسن باقری خصوصاً در روز بیستم اردیبهشت که در انتهای مرحلهی سوم عملیات، رزمندگان ظاهراً در آستانه شکست بودند در تداوم عملیات و به بار نشستن آن در سوم خرداد نقشی بیبدیل و خدایی بود.
مشاور رئیس دانشگاه در امور ایثارگران، ادامه داد: به همهی شهدا، رزمندگان، آزادگان، جانبازان و همهی ایثارگران 8 سال دفاع مقدس و البته همهی شهدا و ایثارگران مدافع حرم و تمامی خانوادههای مقاوم و صبورشان ادای احترام میکنیم و برای رفع همهی مشکلات امروز جامعه و کشور به روح پرفتوح شهدا خصوصاً شهدای گمنام متوسل میشویم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امروز روزی است که برای سربلندی میهن عزیزمان نیازمند آموزهها و ارزشهای دفاع مقدس هستیم و امیدواریم که با اتکا به همین ارزشها، روزها و سالهای موفقتری را پیش رو داشته باشیم
در ادامه دکتر ظفرقندی استاد دانشگاه و رزمنده دوران دفاع مقدس ضمن قدردانی از زحمات دفتر امور ایثارگران دانشگاه برای برگزاری این جشن و تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان گفت: جشن آزادسازی خرمشهر، جشن بسیار بزرگی برای ما محسوب میشود که در تاریخ چند صدسال اخیر ایران بیسابقه است چون قسمتی از خاک ایران که اشغالشده بود به دست غیور مردان این سرزمین آزاد شد و به مام میهن بازگشت.
وی روز آزادسازی خرمشهر را روز جشن بزرگ ملی و اسلامی خواند و گفت: برای آزادسازی خرمشهر حماسههای بسیاری آفریده شد و خونهای زیادی ریخته شد تا یک وجب از خاک میهن به دست دشمن نیفتد. چه زیباست که یاد شهدا و جانبازان و ایثارگریهایشان همواره در ذهن و جان ما باقی بماند.
دکتر ظفرقندی در ادامه سخنان خود به بیان خاطراتی از حضور خود در دوران جنگ و وصف جانفشانیهای رزمندگان پرداخت.
هنرنمایی گروه هنری حنانه، با اجرای تئاتر و سرودهای انقلابی، پخش کلیپهایی از روزهای جنگ و آزادسازی خرمشهر، تقدیر از ایثارگران واحدهای مختلف دانشگاه که در مسابقات ورزشی حائز رتبههای برتر شده بودند و ضیافت شام از دیگر برنامههای این جشن بزرگ بود.
خبر: مقدم
عکس: جمشید ربیعی
متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید: