• تاریخ انتشار : 1399/08/18 - 19:39
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1107
  • زمان مطالعه : 16 دقیقه

متفاوت ترین مراسم آغاز سال تحصیلی دانشکده پزشکی تهران برگزار شد

مراسم آغاز سال تحصیلی 1399 دانشکده پزشکی در فضای اسکای روم و با حضور مجازی بیش از 240 نودانشجو برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پزشکی، مراسم با خوشامدگویی دکتر پانته‌آ ایزدی مدیر آموزش پزشکی عمومی با خوشامدگویی به نو دانشجویان و خانواده‌هایشان گفت: فرزندان شما، به‌مثابه فرزندان معنوی ما هستند و امیدواریم در سال‌های تحصیل در این دانشکده خاطره زیبا در ذهن آنها به یادگار بماند.
در ادامه دکتر شهریار نفیسی رئیس دانشکده پزشکی ضمن خیرمقدم به دانشجویان نوورود و خانواده‌های آنان گفت: می‌دانم چه مسیر سختی را طی کردید و برای جایی که امروز در آن ایستاده‌اید سال‌ها زحمت‌کشیده‌اید، قبولی در رشته پزشکی، آرزوی هر دانش‌آموز رشته علوم تجربی است، مخصوصاً قبولی در دانشکده پزشکی تهران که جایگاه ویژه‌ای دارد و برای بسیاری دست‌نیافتنی است، تبریک ویژه نیز خدمت خانواده‌های محترمتان که در این سال‌ها زحمات مادی و معنوی زیادی را متحمل شدند تا شما به این جایگاه برسید، میگویم.
وی افزود: حضور شما در این جایگاه پیشرفت مهمی است و قدم بزرگی در زندگی‌تان برداشته‌اید، اما ازنظر ما نقطه شروع است، درست است که از سد کنکور عبور کرده‌اید، اما در زمینه تحصیل در رشته پزشکی نو رسیده هستید و در قدم اول است، سختی‌های زیادی پیش روی شما است و لازم است برای رسیدن به جایگاه واقعی خود به‌عنوان یک پزشک در جامعه، تلاش‌های زیادی کنید.
دکتر نفیسی با اشاره قدمت دانشکده پزشکی گفت: دانشکده پزشکی 169 سال تاریخچه دارد و از زمان تأسیس مدرسه طب در دارالفنون، مراحل مختلفی را پشت سر گذاشته تا این که در سال 1313، ساختمان فعلی در مجموعه دانشگاه تهران سالن تشریح و ساختمان اصلی دانشکده پزشکی افتتاح شد و تا امروز خدمات زیادی به پزشکی کشور کرده است.
وی ادامه داد: این دانشکده مادر تمامی دانشکده‌های بزرگ پزشکی کشور است و تا سال‌های سال تنها دانشکده پزشکی کشور بوده و تا سال‌های سال دانشکده‌های پزشکی تبریز، اصفهان، مشهد، شیراز به‌صورت دانشکده‌های اقماری دانشگاه تهران بودند و به‌وسیله دانشکده پزشکی اداره و مدیریت می‌شدند تا اینکه نهایتاً بعد از سالیان سال مستقل شدند و در قالب دانشگاه جدید درآمدند.
وی با بیان این که اساتید بسیار بزرگ و شاخص و سرشناس در سطح کشور داشتیم و داریم و در حال حاضر نیز اساتید مطرح و ممتاز در سطح کشور و شناخته شده در سطح جهان داریم که در امر تدریس و آموزش رشته پزشکی در گرایش‌های مختلف فعالیت دارند، استاد بزرگ جناب آقای دکتر مسلم بهادری که صحبت خواهند کرد، همچنان در سن ۹۵ سالگی کماکان فعال هستند هرروز به نکات جدیدی اشاره می‌کنند و برای دانشکده برای دانشجویان و اساتید و هیئت‌رئیسه دانشکده الگوی و راهنما هستند امیدوار هستم که قدر ایشان و سایر اساتید که دست‌چین شده بهترین‌های کشور هستند را در طول دوره آموزشی خود بدانید و احترامی که بایسته و شایسته این اساتید هست را برایشان قائل باشید.
دکتر نفیسی با مروری کوتاه بر آموزش پزشکی گفت: آموزش پزشکی با آموزش سایر رشته‌ها تفاوت‌های مهمی دارد، آموزش پزشکی صرفاً در مباحث تئوری خلاصه نمی‌شود بلکه مباحث و مطالب تئوری مقدمه و اطلاعات اولیه و ابتدایی برای یادگیری و طبابت هستند؛ در دو سال اول آموزش مباحث پایه و بعد در مدت یک سال دوره تحت عنوان مبانی طب بالینی که به‌صورت تئوری ارائه می‌شود و بعدازآن وارد بیمارستان و دوره‌های بالینی خواهید شد و سه سال و نیم باقی‌مانده دوره تحصیل دوره کارآموزی و کارورزی است که در بیمارستان ارائه خواهد شد و در کنار مطالبی که به‌صورت تئوری که فرامی‌گیرید در این مقطع و در مواجهه مستقیم با بیماران، به‌صورت عملی پزشکی را آموزش خواهید دید.
وی ادامه داد: در دوره کارورزی به‌صورت عملی پزشکی و طبابت را تمرین خواهید کرد برای اینکه آماده شوید به‌عنوان یک پزشک خدمتگزار وارد جامعه شوید، صفر تا صد آموزش پزشکی در قالب دوره‌های نظری و چه دوره‌های عملی در دانشکده پزشکی به شما آموزش داده خواهد شد و امیدواریم بعد از ۷ سال که از این دانشکده فارغ‌التحصیل می‌شوید به‌عنوان یک پزشک توانمند بتوانید در خدمت مردم و جامعه باشید.
رئیس دانشکده پزشکی خاطرنشان کرد: قطعاً مسیر ساده‌ای نیست و احتیاج به تلاش شبانه‌روزی و ممارست و پیگیری دارد و شما با هر انگیزه‌ای که رشته پزشکی را انتخاب کرده باشید، در حال حاضر برای اینکه بتوانید به آرزوها و خواسته‌های خود برسید، باید بتوانید طبابت را به‌صورت تمام و کمال با تمام ظرایف و نکات ریزی که دارد به‌خوبی تمرین کنید و یاد بگیرید و تمام هم‌وغم و انرژی خود را باید بر روی یادگیری مباحث بگذارید، فرصتی که هیچ‌گاه تکرار نخواهد شد.
دکتر نفیسی خطاب به نو دانشجویان تصریح کرد: شما در دانشکده‌ای هستید که بیش از 1100 هیئت‌علمی دارد، دانشکده‌ای که به‌تنهایی از اغلب دانشگاه‌های کشور بزرگ‌تر است، ما گروه‌هایی مانند گروه داخلی در دانشکده پزشکی داریم که بیش از 150 عضو هیئت‌علمی دارد که خود گروه به‌تنهایی به‌اندازه یک دانشگاه در شهرهای کوچک‌تر عضو هیئت‌علمی دارد.
وی ادامه داد: شما در دوران حضورتان در دانشکده از محضر اساتیدی بهره‌مند‌ می‌شوید که قبل از در آمدن به کسوت هیئت‌علمی و استاد از هر نظر ارزیابی و پالایش شدند و از همه نظر شایستگی لازم را دارند و بنابراین باید قدرشان را بدانید و از این فرصتی که در اختیار شما قرار دارد حداکثر استفاده را ببرید و زمانی که از آنجا خارج می‌شود ممکن است آرزوی تک‌تک این لحظاتی که در اختیارتان بوده را داشته باشید.
دکتر نفیسی با اشاره به شرایط پیش‌آمده به علت شیوع کرونا، با بیان این که عمده آموزش به‌صورت غیرحضوری و مجازی خواهد بود، گفت: این تجربه را ما در ترم گذشته داشتیم و در این ترم باتجربه بهتر و رفع ایرادات ترم قبل، در خدمت شما خواهیم بود، گرچه کم بودن ارتباط استاد و شاگرد از معایب آموزش مجازی است اما امیدوارم با استفاده از کلاس‌های آنلاین و آفلاین تا حد امکان بهترین آموزش ممکن را در اختیار شما بزرگواران قرار دهیم و در اولین فرصت، به‌صورت حضوری میزبان شما دانشجویان عزیز باشیم.
دکتر نمازی: سقف ساختمان دانشکده پزشکی بلند طراحی شده، چرا که سقف علم بلند است
در ادامه دکتر حمیدرضا نمازی، عضو هیئت‌علمی گروه اخلاق پزشکی و رئیس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی گفت: این دانشکده تراکم تاریخی دارد و بسیار احوالات بر او گذشته است، به تعبیری دانشکده پزشکی اولین ساختمان دانشگاهی نوین ایران محسوب می‌شود، بر دیوار دانشکده لوگو و آرم قدیمی مدرسه طب قابل‌مشاهده است و در قسمت پایین آن تاریخ تأسیس ۱۲۳۰ نوشته شده است، اما در برخی منابع تاریخ احداث ساختمان فعلی دانشکده سال ۱۳۱۳ قید شده است.
وی در تبیین روشن شدن این دو تاریخ اظهار داشت: در بررسی قدمت فضاها و مکان‌های تاریخی نکته‌ای که مهم است این است که ریشه و اصل مکان‌ها در انتخاب تاریخ و قدمت مهم است در بسیاری از دانشگاه‌های بزرگ دنیا نیز همین‌گونه است که به‌نحوی‌که پیشینه و گذشته مکان‌ها در تاریخ آنها لحاظ می‌شود، قدمت دانشکده پزشکی نیز به دارالفنون بازمی‌گردد دارالفنون در ششم دی‌ماه ۱۲۳۰ افتتاح شد.
دکتر نمازی ادامه داد: دارالفنون با مدارس سواره‌نظام، پیاده‌نظام، توپخانه، جراحی، دواسازی، معدن شناسی و پزشکی آغاز به کار کرد و افراد بسیاری تربیت کرد افرادی که برخی از آنها جزو افتخارات پزشکی معاصر ما هستند افرادی مانند لسان الحکما، پدر پروفسور شمس جزء اولین رزیدنت‌های کشور که در چشم‌پزشکی تحصیل کرد.
وی گفت: اولین رشته تخصصی که در دارالفنون راه‌اندازی شد چشم‌پزشکی بود، آن هم به خاطر لوچ بودن ناصرالدین‌شاه، ظل السلطان و امینه اقدس از همسران شاه و ظل السلطان.
وی افزود: طی دوران حکومت ناصرالدین‌شاه، دارالفنون رو به افول رفت چرا که تمایلات آزادی‌خواهانه دانش‌آموختگان دارالفنون خوشایند شاه نبود و ناصرالدین‌شاه آنچنان اقبالی به دارالفنون نداشت و رو به افول گذاشت در دهه 1290 شمسی تخریب می‌شود.
دکتر نمازی گفت: که دکتر لقمان ادهم که بعدها اولین رئیس دانشکده پزشکی شد، از احمدشاه درخواست کمک می‌کند که دو هزار تومان کمک می‌کند دانشجویان خودشان تصمیم می‌گیرند که مدرسه را سرپا نگه دارند، دکتر حسین گل‌گلاب این مطلب را نقل می‌کند که دانشجویان برای جبران خرابی‌ها 20 شب در قسمت همکف گراند هتل به اجرای تئاتر پرداختند و 5 هزار تومان به دست آوردند و توانستند مدرسه طلب دارالفنون را احیا کنند، بعدازآن ساختمان مدرسه طب از دارالفنون به عمارت مسعودیه، عمارت سعدالدوله و بیمارستان دکتر حسین‌خان معتمد تغییر مکان یافت و درنهایت مکان فعلی یعنی دانشکده پزشکی تهران مستقر شد ازاین‌رو این دانشکده ریشه در دارالفنون دارد. همچنین بسیاری از اسباب و وسایلی که در دارالفنون بود به این مجموعه آورده شد.
رئیس موزه ملی تاریخ و علوم پزشکی با اشاره به نقش دانشجویان دانشکده پزشکی در حل مشکلات مردم گفت: اولین تز دانشگاهی ایران که در اولین دپارتمان دانشگاهی ایران در دانشکده طب در سال 1312 نگارش و دفاع شد و نگارش شد با موضوع آب بود، دکتر برومند این تز را نوشت و همین تز زمینه‌ساز لوله‌کشی آب در تهران شد.
دکتر نمازی با اشاره به معمار ساختمان دانشکده پزشکی گفت: معمار بنای این دانشکده که شما امروز پا بر آستان گذاشتید و قرار است سال‌ها در آن زیست علمی، فرهنگی و اجتماعی داشته باشید و ان‌شاءالله همواره بر آن ببالید، اندره گدار فرانسوی است از برجسته‌ترین معماران فرانسوی که موزه ملی ایران، حافظیه شیراز نیز از آثار اوست. گدار، سقف ساختمان دانشکده پزشکی را بلند طراحی کرده چرا که سقف علم بلند است و سقف رویا و خیال کسانی که در این مکان می‌خواهند درس بخوانند بلندتر از بقیه است.
 این دانشکده در تمامی حوزه‌ها اساتید بزرگی مثل قاسم غنی مصحح دیوان حافظ، دکتر حسین گل‌گلاب شاعر ای ایران و سرود دانشگاه، دکتر ابوالقاسم بختیار که در 55 سالگی پزشکی خواند و در تأسیس سالن تشریح زحمات بسیاری کشید، به خود دیده است.
در ادامه دکتر آرش عکاظی معاون آموزش پزشکی عمومی نیز با خیرمقدم به پذیرفته‌شدگان و تبریک به والدین نو دانشجویان گفت: ورود به دانشگاه تهران و خصوصاً ورود به دانشکده پزشکی جزو آمال و آرزوهای دانش دوستان کشور است، دانش‌آموزانی که سالیان سال تلاش می‌کنند تا به این قله دست پیدا کنند می‌دانیم که رسیدن به این آرزو بسیار سخت و مشکل است و بعدازاینکه این آرزو محقق شد، وظیفه سنگینی به عهده ما گذاشته خواهد شد که همان اعتلا و پیشبرد راه علم و سلامت اجتماعی است، بسیار مهم است که از امکاناتی که در اختیار ما قرار داده شده آجر آجرهایی که بزرگان ما، پیش‌ازاین اینجا روی هم قرار داده‌اند را قدر بدانیم.
وی افزود: خدا را شاکر هستیم که در خدمت شما، استعدادهای کم‌نظیر کشورمان هستیم از خداوند می‌خواهم که به ما کمک کند میزبانی شایسته برای شما باشیم و بتوانیم بستر مناسبی را برای شما فراهم کنیم که این استعدادهای نادر و باارزش شکوفا شوند قدر یکدیگر را در این مرحله بدانیم تا بتوانیم به هم کمک کنیم تا این بستر فراهم شود.
وی خاطرنشان کرد: بسیار دوست داشتیم که چهره‌های شما را در این سالن می‌دیدیم و از شما انرژی می‌گرفتیم تا این مسیر را بهتر برویم اما متأسفانه به علت بیماری کرونا محدودیت‌هایی در سال آموزشی جدید خواهیم داشت و مدل آموزشی ما دچار تغییراتی و مشکلاتی شده است، ما دست‌به‌دست هم سال تحصیلی جدید را به نحوی شروع کنیم و ادامه دهیم که کمترین اختلال در روند تحصیل شما عزیزان ایجاد شود.
وی خطاب به نو دانشجویان گفت: مهم‌ترین راه ارتباطی میان دانشکده و شما و اولین منبع برای کسب اطلاعات آموزشی، سایت دانشکده پزشکی و سایت معاونت آموزش پزشکی عمومی است و در کنار آن استفاده از کانال تلگرامی با عنوان گذر مجازی 99 و بهره‌مندی از راهنمایی‌های کارشناس اداره آموز است که در سایت درج شده است.
دکتر عکاظی با تأکید بر مجازی بودن آموزش، ادامه داد: اساتید راهنما نیز در مورد فرایندهایی که خواهید داشت شما را راهنمایی خواهند کرد، همچنین منتورها که دانشجویان برتر و سال بالایی هستند که می‌توانید از راهنمایی آنها نیز استفاده کنید.
استاد بهادری: توسعه دانش پزشکی در کشور مدیون اساتید و دانش‌آموختگان دانشکده پزشکی تهران است
استاد مسلم بهادری رئیس دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان و استاد پیشکسوت دانشکده پزشکی نیز گفت: من 72 سال پیش از درب دانشکده پزشکی برای تحصیل در رشته طب وارد این دانشکده شدم. در هزاره دوم و حضور افرادی چون کخ، پاستور و... شناخت بیماری‌ها از طریق عوامل بیماری‌زا میسر و منجر به پیشرفت‌های عظیم در حوزه پزشکی شد، این پیشرفت‌ها در اواخر هزاره دوم با ورود مباحثی نظیر ژنوم انسانی بسیار چشمگیر بود، درنهایت این خدمات موجب شد تا حد بسیار زیادی از مرگ‌ومیر ناشی از آبله، طاعون، زایمان، تراخم و... جلوگیری شود.
استاد بهادری ادامه داد: توسعه پزشکی، بهداشت و ارائه خدمات سلامت و درمانی در کشور، مدیون اساتید و دانش‌آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
رئیس دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان با بیان اینکه در هزاره سوم، نوع بیماری‌ها تغییر کرده است؛ گفت: افزایش فشارخون، چاقی دیابت، افزایش ابتلا به سرطان و... از مشکلاتی است که پزشکی امروز با آن مواجه است، یکی از مهم‌ترین مسائلی که جهان با آن درگیر است بیماری‌های ویروسی و پاندمی هاست مانند کووید 19 که حتی ارائه‌دهندگان خدمات سلامتی را نیز درگیر می‌کند به‌نحوی‌که تاکنون بیش از 150 نفر از افراد این حوزه را درگیر کرده است و پایان آن نیز نامعلوم است.
وی افزود: نکته بسیار مهم در بروز این بیماری که سلامت جامعه را به خطر انداخته است، این است که جامعه پزشکی، خدمات را باجان و دل انجام می‌دهند و پزشکان و کادر درمان در مجموعه‌های درمانی به جنگ این بیماری می‌روند، ان‌شاءالله با تلاش این همکاران در آینده‌ای نه‌چندان دور از آن خلاص خواهیم شد.
استاد بهادری ادامه داد: شما وارد نهاد مقدس دانشگاه تهران شدید دانشگاهی که مادر سایر دانشگاه‌های کشور است، دانشکده پزشکی نیز با داران بودن بهترین اساتید، توانسته بنا به گفته مقام معظم رهبری مقام اول را در پزشکی این مملکت کسب کند.
وی افزود: شما بهترین دانش آموزان کشور هستید و ما در دانشکده پزشکی باید این بهترین‌ها را به بهترین دانش‌آموختگان پزشکی کشور تبدیل کنیم، شما دانشجویان در ابتدا مانند قطره‌ای هستید که وارد دریایی به وسعت دانشگاه علوم پزشکی تهران شده‌اید که با تلاشتان چون گنج گران‌بها خواهید شد و دانشگاه با شما همچنان سرآمد کشور و کشورهای منطقه خواهد ماند.
 رئیس دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه گفت: ما در دانشگاه باوجود همه مشکلاتی که داریم بهترین‌ها را تربیت می‌کنیم و بهترین خدمات را انجام می‌دهیم. انتظار داریم شما تمام سعی‌تان را کنید که پزشکی خداشناس، متعهد، دوست دار جامعه باشید و تنها جنبه‌های شغلی را در نظر نگیرید و جامعه را به حداکثر سلامت جسمی، روحی و معنوی برسانید، اینجا یک مرکز یادگیری است و باید از تمام اوقات خود استفاده کنید.
در ادامه دکتر آذرخش مکری عضو هیئت‌علمی گروه روان‌پزشکی خطاب به نو دانشجویان گفت: شما امروز به یک محیط جدید وارد شدید و زندگی جدیدی را آغاز خواهیم کرد مرحله دانشگاه تفاوت بسیاری با دوره دبیرستان دارد فرصت‌ها و موقعیت‌ها و افسانه‌های جدید پیش روی شما خواهد بود یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های من فقط موفقیت تحصیلی شما نیست احساس شادکامی سلامت به خوشبختی شماست قسمت قابل‌توجهی از دوران جوانی را در این دانشگاه خواهید گذراند.
وی خطاب به دانشجویان جدید گفت: جمع شما بهترین و نخبه‌ترین همسالانتان هستید که پیش‌ازاین در شهرهایتان بودید اما در حال حاضر در دانشکده پزشکی گرد هم آمدید. شما منتخب جامعه هستید و از هوش بالایی برخوردار هستید، یکی از شاخص‌هایی که خوشبختی شما را رقم خواهد زد میزان محبوبیت و ارتباط شما با دوستانتان و همکلاسی‌هایتان است، اما در دانشگاه همه جز شاگردان اول هستند و بعید است از طریق درس خواندن صرف بتوانید محبوبیت را به دست بیاورید، عوامل دیگری در شادکامی دخیل است.
دکتر مکری در خصوص راه‌های دستیابی به شادکامی صحبت کرد.
ایزد محمد خواجه دبیر شورای نمایندگان دانشکده گفت: به جرأت می‌توانم بگویم که از شما لایق‌تر و شایسته‌تر برای بودن و حضور در این دانشگاه نیست.
وی افزود: به خودتان افتخار کنید که در این جایگاه قرارگرفته‌اید، جایگاهی که خاستگاه حاذق‌ترین پزشکان و مدیران کشور است، افرادی که در بحران‌ها و پیشامدهایی نظیر شیوع کرونا شاهد ایثار و جان‌فشانی‌هایشان هستیم.
وی افزود: شورای نمایندگان قدیمی‌ترین تشکل در دانشگاه‌های علوم پزشکی است.
در ادامه دکتر پروین پاسالار مدیر دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه و مرکز پژوهش‌های دانشجویی ضمن معرفی این مراکز به خدمات و دوره‌هایی که در این مرکز ویژه دانشجویان برگزار می‌شود ازجمله مقاله‌نویسی، بازدیدهای علمی، المپیادهای علمی و ... پرداخت.
دکتر فاطمه نبوی زاده مدیر دفتر راهنمای تحصیلی دانشکده نیز به معرفی این دفتر پرداخت و گفت: در این دفتر ضمن شناسایی استعدادها، پیگیری وضعیت تحصیلی، آشنایی دانشجویان با مقررات و برنامه‌های آموزشی نیز انجام می‌شود.
این مراسم از ساعت 8:30 تا 12:30 با سخنرانی مسئولان دانشکده و پخش کلیپ‌های متنوع از سرود دانشگاه، تاریخچه دانشکده و دانشگاه، معرفی معاونت دانشجویی، فضای خوابگاه، موسیقی و... در فضای اسکای روم برگزار شد.

  • گروه خبری : دانشکده پزشکی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 163357
مینا  محمدی
تهیه کننده:

مینا محمدی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *