• تاریخ انتشار : 1400/08/15 - 15:53
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2845
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

مراسم تقدیر از دستیاران برتر آزمون دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی دانشکده پزشکی برگزار شد

دکتر قناعتی در مراسم تقدیر از دستیاران برتر آزمون دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی عنوان کرد: توسعه علم نافع، پژوهش نافع، تغییر و تحول در سیستم‌های سنتی، راه‌اندازی پارک فناوری و توسعه توریسم سلامت در دستور کار دانشگاه قرار دارد و در حال پیگیری است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پزشکی، دکتر حسین قناعتی سرپرست دانشگاه در این مراسم که پیش از ظهر روز شنبه 15 آبان 1400 در تالار دارالفنون دانشگاه برگزار شد، با تبریک به دستیاران برتر ضمن بیان خاطره‌ای از دوران دانشجویی گفت:  اتفاقاتی در آن دوره رخ داد و تجربیاتی در آن زمان کسب کردیم که شاید کمتر در طول زندگی کسی رخ دهد، نسل ما آموخت با پشتکار می‌توان بر همه مشکلات غلبه کرد.
دکتر قناعتی اظهار داشت: باوجود تمام سختی‌ها و مشکلاتی که وجود دارد، شما می‌توانید بمانید و به کشور برای حل مشکلات کمک کنید.
 وی با اشاره نقش کلیدی و تأثیرگذار پزشکان در ارتقا و تقویت بنیادهای فرهنگی جامعه، خاطر نشان کرد: ماهانه 60 میلیون ویزیت توسط جامعه پزشکی در کشور انجام می‌شود که اگر بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم، اثرگذار خواهیم بود.
سرپرست دانشگاه ادامه داد: تا مدتی قبل سینما به‌عنوان هنر هفتم، پیام‌ها را یک‌طرفه به مخاطب انتقال می‌داد، اما امروزه فضای مجازی به‌عنوان هنر هشتم و در یک رابطه دوطرفه به انتقال مفاهیم می‌پردازد، استفاده بهینه از این فضا می تواند فرصت ارزنده‌ای برای اصلاح جامعه باشد.
دکتر قناعتی سپس به آمار واکسیناسیون در تهران اشاره کرد و گفت: تا دو ماه پیش تنها 30 درصد از مردم مناطق تحت پوشش شبکه های بهداشت و درمان دانشگاه در نقاط جنوبی تهران واکسن زده بودند که این آمار امروز و با تلاش‌های کارکنان شبکه بهداشت به 92 درصد دوز اول و 51 درصد در دوز دوم رسیده است.
وی بابیان این‌که پاندمی کووید اهمیت نظام سلامت را بیش‌ازپیش مشخص و آشکار کرد، گفت: ما با عقاید، آیین و طرز فکرهای مختلف در خاک و وطن مشترک هستیم؛ این جا خاک ماست، امیدوارم همانطور که در بحران کرونا، کادر نظام سلامت کار بزرگی کردند، در ادامه راه و در راستای حل مشکلات، دست‌به‌دست هم در جهت آبادانی کشور تلاش کنیم و آن چه در توان داریم در راستای خدمت به کشور و مردم به کار بگیریم.
سرپرست دانشگاه با اشاره به حضور استاد بهادری رئیس دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه در مراسم، گفت: امیدوارم بعد از فارغ‌التحصیلی، ارتباط شما با دانشگاه قطع نشود و بتوانیم با کمک یکدیگر، کارهای بزرگ را پیش ببریم.
دکتر قناعتی در تبیین برنامه‌های عملیاتی دانشگاه، گفت: توسعه علم نافع، پژوهش نافع، تغییر و تحول در سیستم‌های سنتی، راه‌اندازی پارک فناوری و توسعه توریسم سلامت در دستور کار دانشگاه قرار دارد و در حال پیگیری است.

در حد توانمندی‌هایتان بهترین باشید و تاثیرگذار
در ابتدای این مراسم دکتر بیگ محمدی، رئیس دانشکده پزشکی ضمن تبریک به دستیاران برتر و ابراز امیدواری به استفاده از تجربیات این دستیاران در سطح دانشگاه گفت: متاسفانه سیستم آموزشی کشور، بر مبنای آموزش تئوری پایه گذاری و گسترش یافته است و در هر بخشی از این ساختار آموزشی که می‌بینیم توجه کمتری به مهارت شده است.
وی افزود: بعد از فارغ‌التحصیلی و زمانی که به طور رسمی و بدون حضور یک استاد همراه، در شرایط و محیط متفاوت، شروع به کار می‌کنید بیشتر متوجه نیاز به مهارت می‌شوید.
رئیس دانشکده پزشکی با بیان اینکه فارغ از اینکه در چه رشته‌ای فارغ التحصیل شده‌اید، گفت: سعی کنید در رشته خود بهترین و مفید‌ترین باشید، قرار نیست تاثیرات و اثربخشی همه افراد در سطح باشد، بلکه در حد توانمندی‌هایتان در مجموعه‌ای که مشغول به فعالیت هستید بهترین و اثرگذار باشید و وظایف محوله را برای کشور و مردمی که به شما نیازمندند به نحو احسن انجام دهید.
دکتر بیگ محمدی با اشاره به موضوع مهاجرت گفت: متاسفانه نیروهای آموزش دیده و کسانی که به حدی از توانایی رسیده‌اند که آماده ارائه خدمت هستند در کشورهای خارجی جذب و پذیرش می‌شوند.
وی ادامه داد: دوره دستیاری دوره سختی است، مشکلات وجود دارد اما با تمام سختی‌ها می‌توان کار کرد و به بهبود شرایط امید داشت، همین که در طول دوره زندگی و در چهار چوب کاری خود، یک نوآوری و خلاقیت برای بهتر شدن اوضاع ایجاد کنید، کار بزرگی کرده‌اید.
رئیس دانشکده پزشکی خاطرنشان کرد: شرایط تحصیل در دوره پزشکی به خاطر فشردگی که دارد، دانشجویان عموما وقت فعالیت در حوزه‌های غیردرسی را ندارند، اما شما اکنون در برهه‌ای هستید که امکان پرداختن به سایر علاقه مندی‌های خود را دارید به آن بپردازید.
در ادامه دکتر بیگ محمدی با بیان این که دانشکده برنامه‌هایی برای حل مشکلات دوره دستیاری دارد گفت: دستیاران برتر نظرات و صحبت‌های خود را بیان کنند تا ببینیم آیا برنامه‌های دانشکده در راستای رفع مشکلات و حل چالش‌ها است.
وی تصریح کرد: برخی مسائل و مشکلات دوره دستیاری نیازمند مداخلات جدی است که بخشی از آن در حوزه اختیارات دانشکده و دانشگاه و برخی در سطح کلان و کشوری است.
بالا بودن ساعت کاری دستیاران، پایین بودن میزان حقوق دریافتی، فرسودگی شغلی، ابهام در آینده، مسائل آموزشی، شرایط طرح و... از جمله مسائلی بود که در این جلسه مطرح شد.

کسب 
۳۰ درصد و 28 درصد رتبه‌های برتر
دکتر لباف، معاون آموزش تخصصی و فوق تخصصی دانشکده با تبریک به دستیاران برتر به خاطر فارغ التحصیلی و کسب رتبه برتر در آزمون دانشنامه گفت: شما امروز به افتخار بزرگی نائل شده‌اید، از بزرگترین و قدیمی‌ترین دانشگاه کشور که ادامه دهنده راه دارالفنون است و بیش از 170 سال قدمت دارد فارغ التحصیل شده‌اید.
وی سپس با ادای احترام به همه اساتید و دستیارانی که در دوران کرونا جانفشانی کردند، یاد و خاطره سه دستیار فقید دانشگاه دکتر امین عبدی راد، دکتر مهدیه مظاهریان و دکتر آناهیتا شهراسبی را گرامیداشت.
معاون آموزش تخصصی و فوق تخصصی دانشکده پزشکی، گزارش آماری از نتایج کسب شده توسط دستیاران دانشگاه در آزمون دانشنامه سال 1400 ارائه داد و گفت: در سال جاری سه هزار و 605 نفر در آزمون شرکت کردند که 554 نفر از دانشکده پزشکی تهران بودند که 54 نفر( 30 درصد) حائز رتبه‌های 5 درصد و 91 نفر(25 درصد) حائز رتبه 10 درصد شدند.
وی افزود: در دوره فوق تخصص 383 نفر از کل کشور در آزمون دانشنامه شرکت کردند که 106 نفر(28 درصد) کل شرکت کنندگان، از دانشکده پزشکی بودند که 30 درصد حائز رتبه‌های برتر شدند.
دکتر لباف به نتایج دستیاران دانشکده پزشکی در آزمون دانشنامه سال ۹۶ به بعد اشاره کرد و گفت:در سال ۹۶ هفتاد و نه نفر، سال ۹۷ هشتاد نفر سال ۹۸ صد و دو نفر و سال ۹۹ یکصد و بیست و پنج نفر و در سال 1400 نود و یک نفر از دستیاران تخصصی دانشکده در میان ۱۰ درصد اول آزمون قرار گرفته‌اند.

ارتقای دوره دستیاری با بهبود وضعیت شغلی و جایگاه اجتماعی دستیاران
در ادامه دکتر علامه معاون آموزشی دانشگاه با بیان این که می‌دانیم چه مشکلاتی در حوزه دستیاری وجود دارد، گفت: مسئولان در وزارت بهداشت قصد اصلاح مشکلات را دارند و در پی بهبود وضعیت استخدامی، پرداختی، بهبود وضعیت معیشتی و جایگاه اجتماعی دستیاران هستند که امیدواریم در نهایت آرامشی در شرایط کاری دستیاران ایجاد شود.
وی افزود: با توجه به این که فراگیران دوره دستیاری هم آموزش می‌بینند هم خدمات درمانی ارائه می‌کنند، شرایط باید به گونه‌ای باشد که آموزش لطمه نبیند.
دکتر علامه با قدردانی از زحمات و تلاش‌های دستیاران در دوره کرونا گفت: پاندمی کووید شرایط سختی بود که با همت شما به خوبی مدیریت شد.
معاون آموزشی دانشگاه با تاکید بر توانمندسازی دستیاران و آموزش مبتنی بر توانمندسازی اظهار داشت: امیدواریم با جلوگیری از روزمرگی در آموزش دستیاران و بهبود وضعیت شغلی و جایگاه اجتماعی شاهد ارتقای دوره دستیاری باشیم.

دانشگاه علوم پزشکی تهران حکیم تربیت می کند
 در ادامه استاد بهادری، رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان و استاد پیشکسوت دانشگاه گفت: دانشگاه تهرانی بودن یک افتخار بزرگ است، شما در دانشگاهی تحصیل کردید که قدمت تاریخی دارد و سایر دانشگاه های علوم پزشکی کشور مستقیم یا غیرمستقیم زیر نظر فارغ التحصیلان دانشگاه تهران ایجاد شده اند.
 وی با بیان این که در دانشگاه علوم پزشکی تهران علاوه بر آموزش پزشکی، انسان می سازیم و حکیم تربیت می کنیم، گفت: به عنوان یک معلم دانشگاه که بیش از 60سال است در دانشگاه علوم پزشکی تهران معلمی می‌کنم، انتظارم از شما این است که به عنوان فردی نمونه برای جامعه باشید همین که بگویند دانشگاه تهرانی هستید یک افتخار بزرگ است و اکنون که به عنوان افراد برتر رشته‌ های خودتان انتخاب شدید توصیه می کنم این برتری را در تمام عمر حفظ کنید و جامعه به وجود شما افتخار می‌کند. 
استاد بهادری ادامه داد: توسعه پزشکی، بهداشت و ارائه خدمات سلامت و درمانی در کشور،  مدیون اساتید و دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان با بیان این که در هزاره سوم، نوع بیماری ها تغییر کرده است؛ گفت: افزایش فشار خون، چاقی دیابت، ترورسیم، افزایش ابتلا به سرطان و... از مشکلاتی است که پزشکی امروز با آن مواجه است.
وی با تاکید بر حفظ ارتباط دانش آموختگان با دانشگاه گفت: دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه حدود 50 هزار عضو دارد، که در بحث کرونا کمک های بسیاری از سوی دانش آموختگان به دانشگاه شد.
مراسم تقدیر از دستیاران برتر آزمون دانشنامه تخصصی با حضور دکتر صادقیان معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه، دکتر میری معاون دانشجویی فرهنگی و دکتر ایمانی معاون آموزش پزشکی عمومی دانشکده پزشکی به صورت حضوری در تالار دارالفنون دانشگاه و همزمان با پخش برخط در فضای اسکای روم، با اهدای لوح تقدیر و تندیس منقش به آرم قدیم دانشکده پزشکی برگزار شد.
 عکس یادگاری حسن ختام این مراسم بود.

  • گروه خبری : دانشکده پزشکی,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه ,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 199831
مینا  محمدی
تهیه کننده:

مینا محمدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *