• تاریخ انتشار : 1400/12/07 - 14:41
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 325
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

جلسه کمیته بررسی علل مخاطرات مادران باردار مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)

معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره): با توجه به مرجعیت علمی این مرکز در حوزه سلامت کشور باید برای بازنگری و اصلاح پروتکل های درمانی تلاش کنیم

در جلسه کمیته بیمارستانی موربیدیتی مادر باردار در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) بر اولویت درمان و ضرورت همکاری تمامی گروه‌های درمانی مرتبط با فرآیند مراقبت از این بیماران تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) جلسه کمیته بیمارستانی تحلیل ریشه‌ای (RCA) موربیدیتی مادر باردار مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) شنبه 7 اسفند 1400 با حضور دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، دکتر زهرا پناهی هیئت‌علمی گروه زنان و زایمان و دبیر علمی کمیته، دکتر سید خلیل پسته‌ای رئیس بخش بیهوشی، دکتر کسری کروندیان هیئت‌علمی گروه بیهوشی و دبیر علمی کمیته مرگ‌ومیر و عوارض مجتمع، دکتر زهرا صفاریان رئیس بخش پوست، دکتر مسعود رمضانی هیئت‌علمی گروه بیهوشی، دکتر سید امیرحسین جوادی هیئت‌علمی گروه جراحی اعصاب، پرستو آریاملو مدیر پرستاری، دکتر فریناز موسوی متخصص پزشکی قانونی، اساتید و فراگیران گروه‌های تخصصی زنان، بیهوشی، جراحی اعصاب، کارشناسان پرستاری و اتاق عمل و سایر اعضای تیم‌های درمانگر در سالن شورای ریاست باهدف بررسی علمی ابعاد گوناگون پرونده بیمار موردمطالعه تشکیل شد.

دکتر اورندی جنبه آموزشی این جلسات را بسیار درخشان دانست و گفت: بااینکه بسیاری از مطالب در رفرنس‌های کتب پزشکی وجود دارد ولی حضور در این جلسات بازآموزی نکات بسیار ریز و ارزنده‌ای به‌ویژه برای فراگیران است و کمک می‌کند تا گروه‌های مختلف در انجام فرآیندها محتاطانه‌تر از پیش عمل کنند. توجه به مقاومت‌های بافت‌های مختلف بدن به جریان الکتریکی و آریتمی های ناشی از عبور جریان در اعضای بدن، کنترل و رعایت استانداردهای کار با دستگاه الکتروسرجری از موارد مهمی است که باید به آن‌ها توجه کنیم.

وی با تاکید بر ضرورت توجه اساتید و کارشناسان اتاق عمل به چک‌لیست‌های جراحی ایمن افزود: کنترل نقص ایمنی دستگاه‌های اتاق عمل یکی از آیتم‌های این فرم است که اگر به آن توجه شود از آسیب‌های احتمالی به بیمار و تبعات آن جلوگیری می‌کند. همه باید باهدف ارائه خدمات بهتر به بیماران، جوانب احتیاط را رعایت کنیم.

معاون درمان مجتمع همچنین بر رعایت پروتکل‌های انتقال بیماران در ICU بر تعامل بیشتر گروه‌های تخصصی مجتمع تاکید و تصریح کرد: پروتکل وحی منزل نیست ولی رعایت آن الزامی است. با توجه به مرجعیت علمی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در حوزه سلامت می‌توان با کمک گروه‌های تخصصی در واکاوی و بررسی موشکافانه پروتکل‌های ابلاغی، ایرادات آن را شناسایی و برای اصلاح و بهبود آن تلاش کرد.

دکتر پسته‌ای هدف از کمیته‌های موربیدیتی و مورتالیتی را شناسایی خطاهای احتمالی، همفکری در اصلاح رویه‌های موجود و کمک به افزایش تعاملات گروهی در بیمارستان خواند و افزود: ما اینجاییم که از هم یاد بگیریم و فرآیندها را به‌گونه‌ای تصحیح کنیم که از بروز خطاهای تکراری در ارائه خدمات به بیماران پیشگیری کنیم.

دکتر کروندیان بابیان این نکته که تمامی عارضه‌های قبل، حین و پس از پروسیجر ها و اعمال جراحی و ضایعات خاص بیمار از بدو پذیرش و در تمامی مراحل درمان باید به‌دقت توسط تیم درمانگر کنترل و در پرونده بیمار ثبت شود افزود: مستندسازی مناسب پرونده‌ها ضمن رفع ابهامات احتمالی به نفع عوامل درگیر و خود بیمار است.

وی در ادامه افزود: از جامعه هیئت‌علمی گروه‌های پزشکی انتظار می‌رود زمانی که یکی از اساتید برای حفظ جان بیمارش نیاز به کمک دارد سایر گروه‌های مرتبط چه به لحاظ علمی و چه به لحاظ ارتباطی تعامل لازم را با او برقرار کنند. ظرافت کار پزشکی ایجاب می‌کند، در درمان بیماران دست هم را دوستانه بگیریم و به هم یاری دهیم.

 مهندس عباسی مدرس و مشاور تجهیزات پزشکی در مورد نحوه کار با دستگاه الکتروسرجری توضیح داد: در الکتروسرجری یک جریان اصلی و یک جریان فرعی وجود دارد که جراح کارش را با عبور جریان الکتریسیته در برش و انعقاد شروع می‌کند و در این میان یک جریان نشتی نیز وجود دارد که جریان بسیار کوچکی است ولی اگر بیش‌ازحد استاندارد شود می‌تواند در بیمار ایجاد سوختگی کند؛ بنابراین مستندات و اطمینان از صحت و سلامت دستگاه قبل از استفاده از آن در اتاق عمل بسیار مهم است. نکته بسیار مهمی که در حین کار الکتروسرجری باید توجه کرد رعایت فاصله قرار دادن پلیت با موضع عمل (50 سانتی‌متر) است؛ اگر این فاصله رعایت شود میزان وات خروجی جریان کاهش‌یافته و درنتیجه جریان نشتی و احتمال سوختگی نیز کاهش می‌یابد.

دکتر صفاریان با اشاره به انواع سوختگی در خصوص درجه و درمان سوختگی الکتریکی (electrical burn) و سوختگی شیمیایی (chemical) و زخم‌های ناشی از آن توضیحاتی داد.

دکتر رمضانی به اهمیت تصمیم‌گیری‌ها در ICU ها اشاره و تصریح کرد: انتقال بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه باید طبق پروتکل‌های ابلاغی انجام شود. در مورد مادران باردار چه در پذیرش و چه سایر مراحل حساسیت بالایی وجود دارد و انتقال این بیماران حتماً با هماهنگی اتند مسئول بیمار انجام‌پذیر است. البته گاهی در ICU باید با توجه به‌ضرورت بین بد و بدتر یک گزینه را انتخاب کنیم و بالطبع در این شرایط پزشک مقیم نسبت به تصمیمی که می‌گیرد پاسخگوست.

دکتر جوادی ضمن توضیح در مورد اقدامات درمانی انجام‌شده بر روی بیمار به حساسیت بالای بیماران جراحی اعصاب اشاره کرد و افزود: مراقبت‌های ویژه پس از عمل این بیماران و نحوه انتقال آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

دکتر موسوی هم تاکید کرد: مادر باردار نیازمند توجه ویژه اولویت شماره یک در دریافت خدمات درمانی است و هرگونه تصمیم‌گیری در مورد مادر باردار باید با هماهنگی گروه زنان و سرویس معالجش انجام شود.

 

 

  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امام خمینی
  • کد خبر : 209048
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *