• تاریخ انتشار : 1400/08/18 - 15:23
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 703
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

آیین پایانی دومین جشنواره طب ایرانی

وزیر بهداشت بر لزوم ادغام همه جانبه طب ایرانی در تمام سطوح نظام سلامت تأکید کرد

دکتر بهرام عین اللهی گفت: وزارت بهداشت مصمم است از تمام ظرفیت‌های طب ایرانی برای ارتقای سلامت جامعه بهره ببرد.

مراسم اختتامیه دومین جشنواره طب ایرانی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده طب ایرانی، دومین جشنواره طب ایرانی به همت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت و با همکاری ستاد توسعه علم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و انجمن علمی طب سنتی ایران  به منظور شناسایی، معرفی، قدردانی و حمایت از دانشمندان، پژوهشگران و نوآوران برتر و همچنین بسترسازی برای بهره‌وری هرچه بیشتر از دستاوردهای پژوهشی اندیشمندان و گسترش بازارهای دانایی محور و دانش بنیان و آشنایی و تعامل چند جانبه بین مراکز آموزشی، تحقیقاتی و درمانی طب ایرانی در سطح ملی و در سه بخش علمی، فرهنگ و هنر و ویژه کووید 19، با محورهای اصلی آموزش، پژوهش و ارائه خدمات در حوزه طب ایرانی، داروسازی سنتی، و تاریخ پزشکی به روز پایانی رسید.

مراسم اختتامیه دومین جشنواره طب ایرانی باحضور دکتر بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر نفیسه حسینی یکتا، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، دکتر زهره الهیان، رئیس فراکسیون طب سنتی مجلس شورای اسلامی، دکتر علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران، دکتر رامین حمیدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ارتش، دکتر احمد جوانمرد، مدیرکل حوزه ریاست سازمان نظام پزشکی، دکتر روجا رحیمی، رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران و جمعی از استادان، پیشکسوتان، دانشجویان و فعالان حوزه طب ایرانی، داروسازی سنتی و تاریخ پزشکی، روز سه شنبه 18 آبان 1400 در محل وزارت بهداشت به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

دکتر عین اللهی با تأکید بر اهمیت نوآوری و کارهای تحول آفرین در وزارت بهداشت، طب ایرانی را میراثی گرانبها دانست و افزود: طب ایرانی با وجود قدمت دیرینه چندین هزارساله، سالهای سال به فراموشی سپرده شده بود و اکنون، احیا آن یکی از مهم ترین کارهاست.

وی در ادامه طب ایرانی را هویت تاریخی و ملی ایران برشمرد و گفت: آنچه در توسعه هر کشور نقش مهمی دارد، هویت آن کشور است؛ چنانکه کشورهای همجوار ما حتی در حال ساخت هویت برای خود هستند. ایران دارای هویت و تاریخ است و این هویت می تواند باعث پیشرفت کشور در دنیا شود.

وزیر بهداشت در ادامه افزود: هر زمان بخواهند بر کشوری سلطه پیدا کنند، می کوشند هویت را از آن سرزمین بگیرند. ایران و ایرانی در طول تاریخ نشان داده که می تواند همواره به عنوان یک افتخار در دنیا مطرح باشد.

دکتر عین اللهی در ادامه بر لزوم هویت بخشی به دانشجویان تأکید کرد و گفت: باید دانشجویان را با هویت و مفاخر ایران آشنا کرد، چرا که اگر بدون هویت باشند، هرگز رشد نخواهند کرد. طب ایرانی بخشی از هویت و تاریخ ملی ماست. ما نباید صرفا دانشکده ای جدا در این حوزه داشته باشیم بلکه باید تمام دانشکده ها و تمام سطوح دانشگاه با طب ایرانی آشنایی پیدا کنند.

وزیر بهداشت همچنین تصریح کرد: طب ایرانی باید در تمام کتاب های درسی و کوریکولوم ها گنجانده شود که تمام دانشجویان با این مباحث آشنا شوند. نمی توان با محدود کردن، رشد ایجاد کرد. کیفیت در کمیت ایجاد می شود و اگر کمیت را افزایش دهیم و همه ذهن ها را با این بخش از هویت، آشنا کنیم رشد خواهیم کرد.

دکتر عین اللهی ضمن تأکید بر وجود اسناد بالادستی در حوزه طب ایرانی، ایجاد اسناد بالادستی کامل تر و محکم تر در این حوزه را ضروری دانست و گفت: با توجه به رشد غیرعلمی حوزه طب سنتی در جامعه که گاه در کنترل هم نیست، می بایست از طب ایرانی مبتنی بر علم و استانداردهای علمی حمایت کرد. در این راستا ضروری است که اسناد بالادستی و قوانین محکم تری تبیین شود که تغییر مدیریت ها و سلایق شخصی، خللی به این حوزه وارد نکند.

وزیر بهداشت در ادامه افزود: ویژگی مهم طب ایرانی توجه به نحوه زندگی، تمرکز بر پیشگیری از بیماری ها و حفظ الصحه، و همچنین توجه به روحیات انسان است و همین ویژگی ها می تواند بسیار در سلامت جامعه کمک کننده باشد. باتوجه به اینکه بزرگترین وظیفه وزارت بهداشت حفظ سلامت جامعه است، حمایت و توسعه طب ایرانی، تأمین نیروهای کارآزموده و مجرب در این حوزه و بهره گیری از تمام ظرفیت های طب ایرانی از مهم ترین اقدامات ماست.

دکتر عین اللهی درخصوص عملکرد حوزه طب ایرانی در دوران پاندمی کرونا گفت: کرونا، یک فاجعه ملی بود. اما خوشبختانه با افزایش سرعت واکسیناسیون و مشارکت مردم، امروز در مقام اول سرعت واکسیناسیون در جهان هستیم. در حوزه طب ایرانی هم در این دوران 17 مورد فرآورده گیاهی و طبیعی که برای بهبود بیماران مبتلا به کرونا مفید است، به تأیید سازمان غذا و دارو رسیده و 9 قلم وارد بازار شده است. اگر این اقدامات مدون تر و سریع تر انجام شود، می تواند از بسیاری مداخله های غیرعلمی و مضر در جامعه جلوگیری کند.      

دکتر حسینی یکتا، دبیر جشنواره برگزاری دومین جشنواره طب ایرانی را پس از گذشت 14 سال از  حضور رسمی طب ایرانی در نظام آموزش پزشکی، اتفاقی مبارک دانست و افزود: گنجینه غنی طب ایرانی پس از 150 سال فطرت، به یمن انقلاب اسلامی موردتوجه اندیشمندان قرار گرفت و از سال 86 توانست به بزرگترین دانشگاه های علوم پزشکی ایران راه پیدا کند.

وی گفت: این مسیر پرفراز و نشیب اما شیرین، به پشتوانه تلاش استادان و علاقه مندان این حوزه و تمام کسانی که دغدغه حفظ این میراث را داشتند و نیز با تکیه به اسناد بالادستی قوی ملی و بین المللی چون؛ سند راهبردی سازمان بهداشت جهانی که کشورها را موظف به استفاده از طب های سنتی و مکمل کرده است و همچنین سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی، و بند 12 سیاست های کلی نظام ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، به جایگاه کنونی رسیده است.   

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در ادامه توسعه منطقی طب ایرانی با توجه و تمرکز بر ظرفیت های موجود آن را نه تنها در گستره سلامت بلکه در بسیاری از مؤلفه های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی منشأ اثر دانست و افزود: اگر بر مزایا و ویژگی های این مکتب غنی توجه کنیم، بسترهای منحصر به فردی برای عرضه به جهان خواهیم داشت که جهش گردشگری سلامت و صنعت توریسم یکی از نمونه های این اثرگذاری خواهد بود. کسب رتبه چهارم جهانی در تولید علم در حوزه طب مکمل نیز گواه دیگری بر ظرفیت های این گنجینه باارزش و البته تلاش پژوهشگران این حوزه در تولید علم مبتنی بر شواهد، است.

دکتر روجا رحیمی، دبیر کمیته علمی جشنواره نیز گزارشی از روند برگزاری جشنواره، چگونگی تشکیل کمیته علمی، محورهای جشنواره، شیوه ثبت نام و شرکت در جشنواره، روند داوری و شیوه انتخاب برگزیدگان ارائه کرد.     

در پایان مراسم، برگزیدگان جشنواره معرفی شدند و در حوزه های مختلف، نشان های جشنواره به برگزیدگان اهدا شد. از میان برگزیدگان این جشنواره؛ دکتر محمدصادق عادل مهربان با کسب رتبه نخست در آزمون جامع به عنوان دانشجوی برتر رشته طب ایرانی، دکتر آرمان زرگران به عنوان پژوهشگر برتر رشته تاریخ پزشکی، دکتر سمانه سلیمانی به عنوان پژوهشگر جوان برتر رشته داروسازی سنتی، نرگس تاجیک به عنوان پژوهشگر جوان برتر رشته تاریخ پزشکی، دکتر حسین رضایی زاده به عنوان فناور برتر، دکتر آزاده زارعی و دکتر سید پیمان خامه چی هر دو به عنوان برگزیده دانشجویی بخش کووید،  همگی از دانشگاه علوم پزشکی تهران انتخاب شدند.

در حوزه کتاب های برتر، دکتر غلامرضا امین، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران برای تألیف کتاب «متداول ترین گیاهان دارویی سنتی ایران» نشان برگزیده را دریافت کرد.  

در بخش تقدیر از استادان پیشکسوت، از دکتر فریبرز معطر و دکتر عبدالله بهرامی به پاس سالها تلاش ارزشمند و عالمانه در حفظ و احیا طب سنتی و گیاهان دارویی قدردانی شد.

در بخش فرهنگ و هنر جشنواره نیز، برگزیدگانی در حوزه فیلم کوتاه، عکاسی و داستان کوتاه معرفی شدند که حضور طهورا صابریان، دانش آموز سال چهارم دبستان در بین برگزیدگان بخش داستان کوتاه قابل توجه بود.  

  • گروه خبری : دانشکده طب ایرانی,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه
  • کد خبر : 200046
خاطره  فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *