• تاریخ انتشار : 1402/03/07 - 09:11
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 241
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

پیام سرپرست مدیریت نظارت و پایش فراورده های سلامت به مناسبت هفته جهانی تیروئید

اهداف روز و هفته جهانی تیروئید، افزایش سطح آگاهی مردم از بیماریهای تیروئید و عوارض آنها و همچنین راه های پیشگیری و درمان بیماریهای غده تیروئید است.

پیام سرپرست مدیریت نظارت و پایش فراورده های سلامت به مناسبت هفته جهانی تیروئید

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، دکتر حنانه برادران سرپرست مدیریت نظارت و پایش فراورده های سلامت به مناسبت هفته جهانی تیروئید گفت: تیروئید غده کوچکی است که دو هورمون T3و T4 تولید می کند. هورمون‏های تیروئید بر روی بسیاری از اعمال حیاتی بدن مانند متابولیسم انرژی، ضربان قلب و دمای بدن را کنترل و روی وزن، ذهن و نیز دوره‌های قاعدگی و باروری تاثیر می‏ گذارند.

وی افزود: کمبود ید در دوران بارداری سبب سقط جنین، زایمان زودرس، تولد نوزاد مرده، اختلال رشد مغزی جنین و در دوران کودکی سبب کاهش بهره ی هوشی، تاخیر و یا توقف رشد، ناتوانی جسمی، کم کاری تیروئید، اختلالات عضلانی، تکلمی و شنوایی و تاخیر رشد در اندام حرکتی می شود.

دکتر برادران یادآور شد: نظر به اهمیت این غده، فدراسیون جهانی تیروئید از سال ۲۰۰۸، روز ۲۵ ماه می (مصادف با ۴ خرداد ماه) هر سال را به عنوان روز جهانی تیروئید اعلام کرده و از کشورهای عضو درخواست کرده تا با اطلاع رسانی مناسب در مورد اهمیت عملکرد و عوامل موثر در بروز اختلال تیرویید در ارتقاء سطح آگاهی جامعه اقدام نمایند.

وی خاطر نشان کرد: عناصر کمیاب مختلفی شامل ید، سلنیم، روی، مس و منگنز برای متابولیسم و عملکرد غده تیروئید مورد نیاز است. کمبود عناصر کمیاب ممکن است جذب ید تیروئید را مختل کند، بنابراین پیشگیری از کمبود عناصر کمیاب نه تنها ممکن است بیماری های مرتبط با آن عناصر کمیاب را کاهش دهد، بلکه اثربخشی سایر عناصر کمیاب را نیز بهبود می بخشد.

  • گروه خبری : معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 235394
پریسا کریمی
تهیه کننده:

پریسا کریمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *