• تاریخ انتشار : 1400/10/14 - 12:11
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 294
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کارگاه افزایش کیفیت زندگی برگزار شد

بیست و پنجمین کارگاه افزایش کیفیت زندگی با محوریت « کنترل خشم» به صورت مجازی برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دفتر امور ایثارگران، دکتر غزل پور نسائی بیست و پنجمین کارگاه مجازی افزایش کیفیت زندگی را یکشنبه شب ۱۲ دی ۱۴۰۰ با موضوع مهارت کنترل خشم برگزار کرد. 
دکتر پورنسائی ضمن اشاره به مبحث کنترل خشم در جلسات گذشته تاکید کرد: خشم و عصبانیت یک واکنش طبیعی است که با مهار و کنترل آن از پیامدهای مخرب آن پیشگیری می کنیم و این امر فقط با تمرین فرد در شریط آرامش امکان پذیر است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در صورتی که فرد احساس کند، با بکارگیری راهکارها، هنوز خشم و عصبانیت در مرحله انفجاری است؛ افزود: باید با مراجعه به روانشناس، گرفتن مشاوره فردی و بررسی بیشتر از روان درمانی فردی و دارو درمانی کمک بگیرد. 
این روانشناس با بیان اینکه اولین گام مهم و موثر در کنترل خشم «کنترل زبان» است، یادآور شد: باید بدانیم اگر در موقعیت های مختلف تنش زا، شرایط را نسنجیم و با گفتن جملات و یا عبارات ناخوشایند و یا مطالبی که باعث تشدید تنش می شود و خشم طرف مقابل را به همراه دارد، تاثیر نامطلوب آن در ذهن مخاطب و اطرافیان ماندگار خواهد بود. 
وی تاکید کرد: طبق نظریه ارسطو؛ کنترل خشم یعنی در موقعیت و مکان مناسب با بیان کلمات و لحن درست علت دلخوری را بگوئیم، حتی اگر فرد قبول نکند، بنابراین اگر فرد احساس می کند در هنگام خشم توانایی مهار زبان خود را ندارد باید موقعیت را ترک کند.
وی یکی از راهکارهای مهار خشم را ترک موقعیت عنوان کرد و گفت: زمانی که فرد حس می کند خشم خود یا طرف مقابل به مرحله انفجار رسیده و یا قدرت کنترل زبان را ندارد محیط را ترک می کند و پس از فروکش
عصبانیت با واکنش بهتری در زمان مناسب دیگری برخورد کند. اگر فرد احتمال می دهد با بازگشت دوباره به موقعیت، کماکان امکان تنش وجود دارد نفر سومی که مقبول فرد مقابل است را با خود همراه کند.  
وی تصریح کرد: عصابیت بر سر مسائل کوچک به دلایلی مثل افسردگی، ذهن خوانی و یا نشخوار فکری بروز می کند. باید توجه کرد که در بالغین افسردگی خفیف ولی در کودکان افسردگی عمیق و یا شدید باعث پرخاشگری می شود که در هر صورت بی توجهی به این حالات به مرور باعث آسیب های جدی به سلامت روان می شود که جبران ناپذیر است.
دکتر پورنسائی یکی دیگر از راهکارهای مهار خشم را گذر از مشکل خواند و گفت: زمانی که امکان برخورد و یا دیدن دوباره فرد را نداریم و موقعیت تکرار نمی شود و یا زمانی که مسئله جزئی و کوچکی رخ داده است باید از این شرایط گذر کرد، زیرا همیشه اتفاق های ناگوار و محرک خشم در زندگی روزمره وجود دارد لازم است انرژی خود را برای کنترل موارد سخت تر حفظ کنیم.
وی خاطر نشان کرد: راه دیگر کنترل خشم سنجش دیدگاه و نظرات فرد مقابل است. این امر در بحث های گروهی بسیار مهم است. باید بدانیم افراد با شخصیت ها و باورهای فرهنگی مختلف، سطح و رشته تحصیلی متفاوت وجود دارند و اگر ظرفیت شرکت در بحث های گروهی و شنیدن بحث های مختلف را نداریم نباید در این جمع ها و مباحث شرکت کنیم.
این روانشناس در زمان برگزاری جلسه به پرسش های حاضرین در تالار پاسخ داد و به دلیل پایان یافتن وقت وبینار ادامه مبحث کنترل خشم را به جلسه بعدی موکول کرد.
توضیح اینکه کارگاه افزایش کیفیت زندگی یکشنبه‌ها، کارگاه دانشگاه نسل سوم و چهارم و نقش آن در اشتغال در روزهای پنج شنبه و کارگاه موضوعات در ارتباط با پژوهش در روزهای جمعه از ساعت ۲۰ تا ۲۱ برگزار می شود.
علاقه‌مندان می‌توانند در فضای اسکای روم هر هفته این مباحث را پیگیری و برای شرکت در کارگاه روی لینک زیر کلیک کنند.  
 
  • گروه خبری : دفتر امور ایثارگران
  • کد خبر : 203897
حمیده شفاعی
تهیه کننده:

حمیده شفاعی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *