• تاریخ انتشار : 1396/11/18 - 10:08
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1645
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

گفتگو با مینا نجفی حقی، پرستار نمونه کشوری برای دوم سال متوالی

نجفي گفت: من از دوران دبستان علاقمند خدمت به بيماران و افراد دردمند بودم و اين از همان دوران براي من يک آرزو شده بود.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان سینا، هر روز با امید به خدا چشم هایش را می گشاید تا روزی مملو از تلاش و خدمت رسانی به خلق را در اورژانس بیمارستان سینا آغاز کند. او که تجربه 5 سال سرپرستاری بخش اورژانس این مرکز را به دوش می کشد در این سال ها خاطرات تلخ و شیرین بسیاری را پشت سر گذاشته و اینک به پاس تلاش هایش در این بخش برای دومین سال متوالی عنوان پرستار نمونه کشوری را کسب نموده است. از این رو پای صحبت های مینا نجفی حقی، سرپرستار نمونه بخش اورژانس بیمارستان سینا می نشینیم.


با سلام و عرض تبریک کسب عنوان پرستار نمونه کشوری برای دومین سال متوالی، لطفا خودتان را معرفی کنید و از سوابق کاری خود بگویید و چند سال است که در بیمارستان سینا مشغول فعالیت می باشید؟
من مینا نجفی حقی هستم و 18 سال سابقه کار دارم 3 سال اول کاری خود را سرپرستار اورژانس بیمارستان رازی آذربایجان شرقی بودم و از سال 82 به دانشگاه علوم پزشکی تهران منتقل شدم و محل کار جدیدم بیمارستان سینا انتخاب شد و در حال حاضر 15 سال است که در بیمارستان سینا  مشغول به کار هستم  و در این مرکز در بخش های ارتوپدی و میزراه انجام وظیفه کردم تا سال 1390 که به بخش اورژانس بیمارستان منتقل شدم و یکسال بعد هم به عنوان سرپرستار این بخش انتخاب شدم.


 چرا حرفه پرستاری را انتخاب کردید و اگر پرستار نمی شدید چه حرفه ای را انتخاب می کردید؟
من از دوران دبستان علاقمند خدمت به بیماران و افراد دردمند بودم و این از همان دوران برای من یک آرزو شده بود که خوشبختانه این آرزو در سال 1373 با قبولی در رشته پرستاری برای من محقق شد و در سال 1377 با مدرک کارشناسی پرستاری فارغ التحصیل شدم.
چون ورود به رشته پرستاری یکی از اهداف من بود و از قبل این مسیر را برای خودم انتخاب کرده بودم هیچگاه به این موضوع که اگر در این رشته قبول نمی شدم به سراغ چه کاری می رفتم فکر نکرده ام، البته این صحبت من حمل بر این نشود حالا که پرستار نمونه شده ام اینگونه صحبت می کنم نه اصلا این طور نیست . از اینکه در این رشته همیشه می توانم به مردم کمک کنم حس خوبی دارم.
 شما به عنوان پرستار نمونه انتخاب شده اید به نظر شما یک پرستار خوب باید چه ویژگی های داشته باشد و کدام ویژگی مهمتر است؟
به نظر من یک پرستار خوب، پرستاری است که به علم روز آگاهی داشته باشد و در کنار علم و دانش، صبور و مهربان بوده و به مقررات پایبند و مسئولیت پذیر باشد تا بتواند در لحظات حساس تصمیمات درستی را اتخاذ کند.
و به جراًت می توان گفت پرستاری یکی از پر اجرترین و پاکترین مشاغل موجود است و نمی توان با یک جمله عمق فداکاری های یک پرستار را بیان کرد، حرفه پرستاری نیازمند یادگیری مهارت های کلامی و ارتباطی خاصی است.


 باتوجه به اینکه چند سالی است که به عنوان سرپرستار بخش اورژانس بیمارستان سینا مشغول خدمت هستید پرستاری در اورژانس بیمارستان سینا را چگونه توصیف می کنید؟
نظر به اینکه بیمارستان سینا یکی از مراکز اصلی ترومای کشور می باشد و در تمام حوادث توانسته در درمان مجروحین نقش موثری را ایفا نماید و همچنین با توجه به این نکته که پرستاری یک شغل پر مخاطره و پر استرس است، طبیعی به نظر می آید که پرستاری در اورژانس از مخاطرات و استرس های بیشتری برخوردار باشد و می توان گفت هر لحظه پرستاری در اورژانس مملو از خاطرات تلخ و شیرین بوده و آبستن حوادث است.
و پرستاری که در اورژانس مشغول به فعالیت است،  باید آمادگی کامل جهت ارائه خدمات درمانی همراه با تیم پزشکی مستقر در اورژانس را داشته باشد و بتواند نقش خود را به خوبی ایفا نماید و همچنین باید موقعیت های بحرانی را به خوبی بشناسد تا بتواند تصمیم درست اتخاذ نماید. یک پرستار که در اورژانس مشغول فعالیت است باید آگاهی کامل از مسائل و مشکلاتی که زندگی بیمار را تهدید می کند داشته باشد و باید همیشه مهارت های درمانی در هر شرایط را دارا باشد تا بتواند مراقبت های درمانی را برای بیمارانی که در فاز بحرانی هستند و دچار آسیب دیدگی شدیدی شده اند ارائه دهد.
البته پرستاران اورژانس دوره های فلوشیپی اورژانس را می گذرانند که  در این دوره ها نحوه برخورد با بیماران مختلف آموزش داده می شود.


دریکسال اخیر کشورما با بحران های بسیاری مواجه شده است همچون حادثه فرو ریختن ساختمان پلاسکو، تیراندازی به مجلس ، زلزله کرمانشاه که اکثر این مجروحین به بیمارستان سینا اعزام می شدند، مدیریت بحران بخش اورژانس بیمارستان سینا در این مواقع چگونه بود؟
همچنان که اشاره کردم بیمارستان سینا، نقش بسیار موثر و خوبی از نظر ارائه خدمات درمانی در این بحران ها ایفا نموده و توانسته است به نحو مطلوب پذیرای مجروحین باشد . سه گروه، نقش اصلی در مدیریت بحران دارند اولین گروه هماهنگی با فرماندهی بحران ( ریاست محترم بیمارستان ) برای نیل به موثرترین ارتباطات داخلی و بیرونی را بر عهده دارند و دومین گروه  هماهنگی های لازم با پرسنل درمانی برای انجام موثرترین و سریع ترین درمان ها را انجام می دهند و  سومین گروه همکاری همه جانبه با کلیه پرسنل مرتبط با بحران را در بیرون از مرکز عهده دار می باشند و این موضوع که جناب آقای دکتر پورمند، ریاست محترم بیمارستان لوح سپاس از مدیریت بحران کشور دریافت کردند خود گواه این مدعاست.


 شما خود را به عنوان سرپرستار بخش اورژانس با توجه به اینکه این بخش، بخش حساسی است چگونه ارزیابی می کنید، خشک و جدی و یا مهربان و لطیف و در کل کسی که سرپرستاری این بخش را می پذیرد چه ویژگی های باید داشته باشد؟
به نظر بنده سرپرستار اورژانس از نظر خصوصیات باید ترکیبی از این دو نکته ای که شما اشاره کردید را داشته باشد، گاهی لازم است خشک و جدی باشد و گاهی مهربان و لطیف تا بتواند به بهترین نحو بخش را اداره کند سرپرستار بخش اورژانس علاوه بر دارا بودن دانش و علم پرستاری باید احاطه کاملی بر روند فرایندهای اورژانس از نظر چیدمان نیروی انسانی، نظارت بر به روز بودن و آماده بودن تجهیزات و تامین دارو و لوازم  بخش داشته باشد تا در روند خدمت رسانی به مراجعین اخلالی ایجاد نشود.


 برای کسانی که تازه قدم به این عرصه گذاشتند و یا می خواهند پرستاری را به عنوان حرفه خود انتخاب کنند چه توصیه هایی دارید؟
پرستاری یک حرفه است که با عشق، علاقه و دانش ادغام شده و هرکس قصد وارد شدن در این عرصه را دارد باید علاوه بر مجهز شدن به دانش روز،  صبور و علاقمند کمک به همنوعان باشد و بتواند در شیفت های عصر و شب در بخش های ویژه، اورژانس ... کار کند.


با تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار دادید در پایان اگر صحبتی هست می شنویم؟
من به نوبه خود از وقتی که در اختیار بنده گذاشتید کمال امتنان و تشکر را دارم و امیدوارم روزی حرفه پرستاری بتواند به جایگاه واقعی خود دست یابد و پرستاران ما بتوانند نقش موثرتری را در درمان بیماران ایفا نمایند و نکته بعدی این است که باید به جوانان اعتماد کنیم تا اعتماد به نفس آنها بالا رود و بتوانند از تمام انرژی خود استفاده نمایند.
همچنین در اینجا جا دارد ازتمام مسئولین بیمارستان از جمله جناب آقای دکتر پورمند، ریاست محترم بیمارستان ، جناب آقای دکتر خاجوی،  مدیریت محترم بیمارستان، جناب آقای مهندس مخبر، مشاور محترم رئیس بیمارستان و سرکارخانم بابایی، مدیر دفتر پرستاری و سوپروایزران و سرپرستاران محترم و اساتید طب اورژانس و کلیه همکاران که در مدت مسئولیت بنده نهایت همکاری را داشته اند تشکر ویژه نمایم و امیدوارم بیمارستان بتواند همواره در مسیر رشد و تعالی بدرخشد.

  • گروه خبری : بیمارستان سینا,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 74400
رضا  آسیابی
تهیه کننده:

رضا آسیابی