پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامزQ&A: ویروس HPV یا پاپیلومای انسانی چیست؟
ویروس HPV یا پاپیلومای انسانی، یکی از شایعترین عفونتهای ویروسی است که با وجود بیعلامت بودن در بسیاری از موارد، میتواند عواقب جدی برای سلامت افراد به همراه داشته باشد. این ویروس که بیش از 100 نوع مختلف دارد، همچنان یکی از دغدغههای مهم سلامت عمومی به شمار میرود. در این ویدئو، همراه با دکتر اکبر فتوحی، استاد اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، به بررسی ویروس HPV میپردازیم. آیا این ویروس واقعاً خطرناک است؟ چرا بسیاری از افراد بدون آنکه بدانند، دچار این عفونت میشوند و حتی خود به خود بهبود پیدا میکنند؟ برای یافتن پاسخ این پرسشها و آشنایی بیشتر با ابعاد این بیماری خاموش، در قسمت اول این مصاحبه با ما همراه باشید.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: درمان بی خوابی در کلینیک اختلالات خواب
در این ویدیو، دکتر آرزو نجفی، متخصص اختلالات خواب،عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیخوابی را یکی از شایعترین شکایات افرادی دانست که به کلینیکهای اختلالات خواب مراجعه میکنند. وی در ادامه گفت: روند تشخیص این عارضه شامل مصاحبه کامل با بیمار، ارزیابی علائم، بیماریهای همراه، و در مواردی انجام آزمایشهای متابولیک مانند آزمایش خون است. دکتر نجفی افزود: برای ارزیابی بیخوابی، معمولاً از تست خواب استفاده نمیشود مگر در مواردی که اختلال خواب دیگری مانند وقفه تنفسی هنگام خواب وجود داشته باشد، همچنین پس از تشخیص نهایی، فرآیند درمان شامل دو دسته اصلی روشهای درمانی غیردارویی و دارویی آغاز میشود.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: میزان شیوع بیماری های کرونری قلب در خانم ها و آقایان
دکتر کاوه حسینی متخصص قلب و عروق و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد ارتباط شیوع و بروز بیماری های کرونری قلب و تناسب آن با افزایش سن و نوع جنسیت صحبت کرد و در مورد اینکه این بیماری در سنین پایین تر نیز بروز می کند توضیحاتی را ارائه داد.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: خواب بهتر و با کیفیت تر
دکتر آرزو نجفی، متخصص اختلالات خواب و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در قسمت دوم برنامه تامز Q&A با اشاره به این که خواب منظم کمک میکند تا بدن، ریتم شبانهروزی خود را تنظیم کند و خواب بهتری داشته باشد، به اهمیت محیط خواب مناسب اشاره کرد و افزود: تاریکی، سکوت و دمای مناسب اتاق خواب از جمله عواملی هستند که به بهبود کیفیت خواب کمک میکنند. همچنین، پرهیز از مصرف محرکها مانند کافئین، چند ساعت قبل از خواب، بسیار مهم است.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: اختلال خواب؛ تهدیدی جدی برای سلامت شیفتکاران
دکتر خسرو صادقنیت، فلوشیپ طب خواب و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در گفتگو با (نام خبرگزاری) به بررسی تأثیرات مخرب شیفت کاری بر خواب و سلامت شیفتکاران پرداخت. وی با اشاره به یکی از مهمترین مشکلات شیفتکاران، به هم خوردن الگوی خواب و بیداری را عامل اصلی بروز اختلالات خواب در این گروه دانست. دکتر صادقنیت تأکید کرد که این اختلالات نه تنها کیفیت زندگی شیفتکاران را کاهش میدهد، بلکه میتواند سلامت جسمانی و روانی آنها را نیز به خطر اندازد.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: لبنیات و ید، دو رکن اصلی برای سلامت مادر و جنین
در این ویدیو از تامز کیو اند ای، مصطفی قاضی، کارشناس ارشد تغذیه بالینی از دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، به بررسی ارزش غذایی لبنیات، به ویژه شیر، در دوران بارداری اشاره می کند. وی مصرف روزانه چهار لیوان شیر برای مادران باردار را توصیه کرد و گفت: شیر نه تنها منبع غنی از کلسیم و پروتئین است، بلکه نقش حیاتی در شکلگیری و رشد سیستم عصبی جنین ایفا میکند. همچنین کمبود ید میتواند منجر به اختلالاتی در سیستم عصبی جنین شود. بنابراین، علاوه بر مصرف لبنیات، مادران باردار باید از منابع دیگر ید نیز بهرهمند شوند.
تامز Q&A: آیا در قلب امکان سنگ شکن وجود دارد؟
دکتر مریم مهرپویا فلوشیپ اینترونشنال کاردیولوژی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی تهران، روش سنگ شکن صوتی را از پیشرفته ترین روش های پزشکی در باز کردن تنگی های شدید کلسیمی و آهکی عروق کرونر دانست و گفت: مزیت بزرگ این روش آن است که در آن دیواره این عروق آسیب نمی بیند.
تامز Q&A: دیابت بارداری و تغذیه مناسب (قسمت پنجم)
این برنامه از تامز Q&A، به منظور پاسخگویی به سوالات پرتکرار و باورهای رایج درباره اصول تغذیه مادران باردار تهیه شده است. در این برنامه دکتر حامد محمدی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به سوالات مربوط به در دوران بارداری، حدود ۲۰ گرم کلسیم از استخوانهای مادر برای رشد اسکلت جنین برداشت میشود. این نیاز افزایشیافته باید از طریق لبنیات، سبزیجات برگ سبز و غذاهای غنیشده تأمین شود تا از پوکی استخوان مادر و کمبود کلسیم در جنین جلوگیری شود.
تامز Q&A :دیابت بارداری و تغذیه مناسب (قسمت چهارم)
این برنامه از تامز Q&A، به منظور پاسخگویی به سوالات پرتکرار و باورهای رایج درباره اصول تغذیه مادران باردار تهیه شده است. در این برنامه دکتر حامد محمدی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به سوالات مربوط به نیاز به آهن در بارداری به دلیل افزایش تولید گلبولهای قرمز بیشتر میشود و روزانه به ۲۷ میلیگرم میرسد. مصرف مکمل آهن از هفته شانزدهم تا پایان بارداری ضروری است، زیرا نیاز بدن در هفته بیستم به اوج میرسد و کمبود آن میتواند مشکلات جدی ایجاد کند.
تامز Q&A : دیابت بارداری و تغذیه مناسب (قسمت سوم)
این برنامه از تامز Q&A، به منظور پاسخگویی به سوالات پرتکرار و باورهای رایج درباره اصول تغذیه مادران باردار تهیه شده است. در این برنامه دکتر حامد محمدی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به اهمیت مصرف اسید فولیک در بارداری تاکید دارد و می گوید: اسید فولیک در تشکیل لوله عصبی جنین طی ۲۸ روز اول و افزایش تولید گلبولهای قرمز نقش مهمی دارد. توصیه می شود مادران سه ماه پیش از بارداری مکمل اسید فولیک مصرف کنند تا از مشکلات عصبی جنین جلوگیری شود. اگرچه غذاهای غنی از اسید فولیک مفید هستند، اما برای تأمین نیازهای بارداری کافی نیستند و مصرف مکمل تحت نظر پزشک الزامی است.