لیست اخبار صفحه :1
تامزQ&A: زمان مناسب برای مراجعه به کلینیک ناباروری
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران

تامزQ&A: زمان مناسب برای مراجعه به کلینیک ناباروری

آیا درباره ناباروری و زمان مناسب مراجعه به کلینیک آگاهی دارید؟ اگر مدت زیادی تلاش کرده‌اید و هنوز بارداری رخ نداده، آیا می‌دانید چه زمانی باید نگران شوید؟ اگر پاسخ سوالات بالا را نمیدانید در این ویدئو دکتر زهرا ابراهیمی متخصص زنان و زایمان، فلوشیپ ناباروری بیمارستان ضیائیان به شما کمک می‌کند تا با علل ناباروری، روش‌های موثر برای تشخیص، و گزینه‌های درمانی آن آشنا شوید. برای دریافت پاسخ سوالات خود و اطلاعات بیشتر، همین حالا این ویدئو را تماشا کنید!

تامزQ&A: ممنوعیت های غذایی در مادران باردار مبتلا به دیابت
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران

تامزQ&A: ممنوعیت های غذایی در مادران باردار مبتلا به دیابت

در این ویدیو از تامز کیو اند ای، مصطفی قاضی، کارشناس ارشد تغذیه بالینی از دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، به معرفی و بررسی غذاهای ممنوعه برای مادران باردار مبتلا به دیابت پرداخته است. وی توصیه می‌کند که این افراد از مصرف این نوع مواد غذایی خودداری کنند تا سلامت خود و جنینشان را حفظ کنند.

تامز Q&A: کیفیت خواب و آنچه در مورد اختلال ریتم سیرکادین باید بدانید
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران

تامز Q&A: کیفیت خواب و آنچه در مورد اختلال ریتم سیرکادین باید بدانید

در این برنامه از مجموعه تامز Q&A، دکتر زهرا بنفشه آل محمد، متخصص طب کار و فلوشیپ طب خواب، به بررسی ریتم شبانه‌روزی و اختلالات مرتبط با آن می‌پردازد. وی توضیح می‌دهد که ریتم سیرکادین چگونه بر فرآیندهای بدن و کیفیت زندگی تأثیر می‌گذارد و اختلال در این ریتم چه پیامدهای جدی‌ای می‌تواند بر سلامت جسمی و روانی افراد داشته باشد. همچنین، دکتر آل محمد نکاتی عملی برای بهبود کیفیت خواب و حفظ سلامت شامل تنظیم برنامه خواب منظم، کاهش مواجهه با نور آبی پیش از خواب، و هماهنگی سبک زندگی با ریتم شبانه‌روزی بدن ارائه می‌کنند. این فیلم برای افرادی که در پی افزایش آگاهی درباره خواب و سلامت هستند، بسیار مفید است.

تامزQ&A: تعداد وعده های غذایی در دیابت بارداری

تامزQ&A: تعداد وعده های غذایی در دیابت بارداری

دکتر کوروش جعفریان متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد تعداد وعده های غذایی مادران باردار دیابتی گفت: بر خلاف تصور عموم، زنان باردار مبتلا به دیابت نیازی به کاهش چشمگیر میزان غذا ندارند. بلکه مهم‌ترین نکته، تقسیم وعده‌های غذایی به بخش‌های کوچکتر و منظم‌تر است. به عنوان مثال، در حالی که افراد عادی معمولا سه وعده اصلی در روز میل می‌کنند، زنان باردار مبتلا به دیابت می‌توانند با مصرف ۶ وعده غذایی کوچک‌تر در طول روز، قند خون خود را بهتر کنترل کنند.

تامزQ&A: پیشگیری از دیابت در نوزادان مادران دیابتی

تامزQ&A: پیشگیری از دیابت در نوزادان مادران دیابتی

دکتر کوروش جعفریان متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد هایپوگلایسمی گفت: یکی از خطرات مهمی که نوزادان متولد شده از مادران باردار با آن مواجه هستند، هیپوگلیسمی یا افت قند خون است. این وضعیت به ویژه زمانی که مادر در دوران بارداری دچار قند خون بالا (هیپرگلیسمی) بوده باشد، احتمال وقوع آن بیشتر است.

تامزQ&A: سندرم پای بی‌قرار، بیماری شایع در همه سنین

تامزQ&A: سندرم پای بی‌قرار، بیماری شایع در همه سنین

دکتر حامد امیری فرد، فلوشیپ اختلالات خواب دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگویی در خصوص سندرم پای بی‌قرار اظهار داشت: سندرم پای بی‌قرار یک اختلال عصبی است که به طور گسترده‌ای در تمام گروه‌های سنی، از کودکان و نوجوانان گرفته تا افراد میان‌سال و کهنسال مشاهده می‌شود.

تامز Q&A: خواب پریشی یا پاراسومنیا چیست؟

تامز Q&A: خواب پریشی یا پاراسومنیا چیست؟

دکتر حامد امیری فرد استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ اختلالات خواب در مصاحبه با سینا رسانه، به سوالات شما درمورد خواب پریشی یا پاراسومنیا پاسخ می دهد.

تامز Q&A: ورزش در دیابت

تامز Q&A: ورزش در دیابت

دکتر محمدحسین پورغریب شاهی، متخصص پزشکی ورزشی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره ورزش در دیابت توضیح داد. افراد دیابتی باید پیش از شروع ورزش، تحت نظر کلینیک‌های پزشکی ورزشی فعالیت کنند تا قند خون، فشار خون و ریتم قلب آن‌ها پایش شود و در صورت وجود عوارضی مانند نوروپاتی یا رتینوپاتی، ارزیابی‌های دقیق قلبی و عروقی انجام شود. دکتر پور غریب گفت: ورزش‌ ایروبیک و ترکیب آن با تمرینات قدرتی، نتایج موثری برای بیماران دیابتی به همراه دارد. همچنین پایش قند خون قبل، حین و بعد از ورزش، برای ایمنی و سلامت این بیماران ضروری است. دکتر پورغریب تاکید کرد که بیماران دیابتی بهتر است ابتدا اصول صحیح ورزش را تحت نظر متخصصین یاد بگیرند و پس از آن فعالیت‌های ورزشی را به‌صورت مستقل ادامه دهند.

تامز Q&A: تغذیه در دیابت

تامز Q&A: تغذیه در دیابت

دکتر لیلا آزادبخت، استاد دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص تغذیه در دیابت، توضیحاتی ارائه داد. دکتر آزاد بخت گفت: افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می‌توانند با رعایت یک رژیم غذایی مناسب، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش دهند. وی در ادامه گفت: مصرف کربوهیدرات‌های پیچیده (مانند غلات سبوس‌دار)، فیبر، چربی‌های سالم (مانند روغن زیتون و روغن کانولا) و محدود کردن مصرف چربی‌های اشباع و ترانس، به کنترل قند خون و بهبود سلامت قلب کمک می‌کند.

تامز Q&A: بیماری آپنه انسدادی خواب

تامز Q&A: بیماری آپنه انسدادی خواب

دکتر شهرام صمدی، متخصص بیهوشی، فلوشیپ پزشکی خواب و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، در خصوص آپنه انسدادی خواب توضیحاتی ارائه داد. آپنه انسدادی خواب اختلالی است که در آن راه هوایی فرد در هنگام خواب مکرراً مسدود می‌شود و منجر به اختلال در تنفس، خواب‌آلودگی روزانه و مشکلات سلامتی بلندمدت مانند فشار خون بالا، بیماری قلبی و سکته مغزی می‌شود. وی در ادامه گفت: درمان استاندارد این اختلال شامل استفاده از ماسکی است که به دستگاهی متصل می‌شود و فشار هوای مثبت مداوم (CPAP) را برای باز نگه داشتن راه هوایی فراهم می‌کند. علاوه بر این، متخصص خواب ممکن است روش‌های درمانی کمکی دیگری را نیز تجویز کند.

تنظیمات قالب