• تاریخ انتشار : 1401/09/15 - 16:54
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 481
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

در شورای مدیران معاونت توسعه دانشگاه علوم پزشکی تهران مطرح شد

آموزش مدیران بیمارستانی و محیطی اثربخش ترین سرمایه گذاری است

در نشست شورای مدیران معاونت توسعه، گزارش اصلاح فرآیندها میان حوزه های ستادی معاونت توسعه و همچنین دستورالعمل شایسته گزینی مدیران بیمارستانی،‌ مطرح و برضرورت برنامه مداری تاکید شد.

شورای مدیران معاونت توسعه دانشگاه علوم پزشکی تهران

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست شورای مدیران معاونت توسعه که روز سه شنبه 15 آذر 1401 برگزار شد، دکتر رامین رحیم نیا، معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه، ضمن تبریک روز پرستار و حسابدار، از همکاران به دلیل طراحی نرم افزار حسابداری بهای تمام شده قدردانی کرد و گفت: امیدوارم قابلیت و توان لازم برای بهره برداری مناسب از این نرم افزار وجود داشته باشد و از همکارانی که برای حسابداری تعهدی خصوصا قسمت معوق مانده تلاش کردند قدردانی می کنم.

وی با بیان اینکه "متاسفانه دانش مدیران محیطی در حوزه مالی کافی نیست" خاطر نشان کرد: آموزش بهترین، اثربخش ترین و کارآمد ترین سرمایه گذاری است. معتقدم مدیران محیطی باید در زمینه دانش بهره وری و عملیاتی کردن بودجه و بودجه ریزی عملیاتی آموزش ببینند. این مسئله می تواند به دانشگاه و مدیران بیمارستانی کمک کند.

دکتر رحیم نیا، بر ضرورت هوشمندی و برنامه مداری تاکید کرد و گفت: مدیریت ها در معاونت توسعه، برنامه خود را اعلام کنند. در هیات رییسه دانشگاه مقرر شده تا بیمارستان ها گزارش های عملکردی خود را مطرح کنند از این رو از شما می خواهم پیشنهادات خود در حوزه مالی، نیروی انسانی و شاخص های بهره وری نیروی انسانی را در چند آیتم برای بیمارستان ها اعلام کنید تا آنها، در کنار گزارش های آموزشی و پژوهشی خود در زمینه عملکرد مالی و اداری نیز اعلام وضعیت کنند. بیمارستان ها باید بدانند در کنار مسایل دیگر در زمینه تحقق اهداف، درآمدهای اختصاصی و یا توسعه فیزیکی در چه شرایطی هستند.

دکتر رامین رحیم نیامعاون توسعه دانشگاه، همچنین از مدیران خواست تا برای کارگروه های مختلف نیز اهداف و برنامه مشخص داشته باشند و خاطر نشان کرد: کارگروه ها نباید در انتظار درخواست واحدها بمانند بلکه باید فعال تر شوند و ستادی تر عمل کنند. با راه اندازی کارگروه، قصد انجام کار تبلیغاتی نداریم بلکه انتظار داریم این کارگروه ها در رفع چالش ها و مشکلات سازمان کمک کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در زمینه اوقاف گفت: تا کنون به اوقاف به عنوان یک منبع، نگاه نشده و لازم است برای این مسئله به دنبال برنامه، پیشنهاد و راهکار باشیم. همچنین مهدی کلینیک و حکیم نیز در مرحله افتتاح قرار دارند لذا توجه ویژه ای به بحث نیروی انسانی و تامین تجهیزات آن داشته باشید.

دکتر رحیم نیا، در ادامه به گزارش اصلاح فرآیندها میان حوزه های ستادی معاونت توسعه اشاره کرد و گفت: در روزهای گذشته چالش های موجود در مدیریت های مختلف معاونت توسعه را بررسی کردیم تا از این طریق عمده چالش ها و مشکلات بین بخشی مشخص شود. قطعا اصلاح این فرآیندها منجر به بهبود عملکرد و سرعت بخشی به کارها می شود.

وی افزود: بر این اساس از واحدهای مختلف خواستیم تا هر کدام 5 چالش با مدیریت متناظر خود را مطرح کنند و در ادامه برای رفع آنها راهکار اعلام نمایند. در نهایت این مسله باید منجر به برون داد بهتر و اصلاح فرآیند شود. این مباحث مطالبه زیادی در دانشگاه دارد لذا سرعت عمل زیادی در اصلاح فرآیندها داشته باشید.

معاون توسعه دانشگاه، اصلاح فرآیندها را به مثابه بدنسازی تیم توسعه دانشگاه دانست و گفت: اگر تیم، قدرت لازم را داشته باشد می تواند به خوبی با چالش ها مواجه شود و برای رفع آنها اقدام نماید.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات قراردادی با شرکت ها برای استخدام همکاران راننده اشاره کرد و گفت: دانشگاه باید به کارکنان خود احترام بگذارد و برای پرداخت حقوق رانندگان تلاش نماید لذا از شما می خواهم راهکارهای لازم برای رفع این مشکلات را مطرح کنید.

دکتر رحیم نیا، سپس محدودیت انجام عملیات پیمانکاران را مطرح کرد و گفت: اگر پیمانکاری در بیش از دو طرح همزمان برنده شود حتما باید در کمیته عمرانی مطرح و مصوب دریافت نماید. اخذ تاییدیه از معاونت توسعه می تواند صلاحیت پیمانکار را احراز نماید و وظیفه ستادی و نظارتی ما ایجاب می کند که در این زمینه نظارت کافی داشته باشیم.

معاون توسعه دانشگاه بر ضرورت طراحی ضابطه مناسب در خصوص پیمانکاران تاکید کرد و افزود: ضابطه کمک می کند تا مدیران کمتر در مظان اتهام قرار بگیرند.  

شایسته گزینی مدیران بیمارستانی

در این نشست، امیری، معاون کارگزینی دانشگاه، به ارائه گزارشی در زمینه توانمند سازی مدیران بیمارستان پرداخت و گفت: در نظر داریم تا افرادی را که از پتانسیل لازم برای مدیریت برخوردار هستند، غربالگری و آموزش دهیم. بر این اساس در ابتدا شرایط احراز عمومی فرد را ارزیابی کرده و سوابق تحصیلی و خدمتی افراد را بررسی می کنیم. در نهایت پس از ارزیابی سوابق و فعالیت های علمی و دریافت تاییدیه صلاحیت اخلاقی، ایشان را برای دریافت آموزش های لازم معرفی می کنیم.

وی به ارزیابی افراد در حین آموزش اشاره کرد و گفت: در صورت کسب امتیاز لازم، افراد در بانک مدیران و اولویت دریافت ابلاغ برای پست های مدیریت بیمارستان قرار می گیرند.

اصلاح فرآیندهای کاری

امیری، معاون کارگزینی دانشگاه، در بخش دیگری از سخنان خود، به ارائه گزارشی از چالش های موجود میان مدیریت های متناظر معاونت توسعه پرداخت و گفت: اغلب مدیریت ها خود به راهکار مناسب برای حل مشکلات رسیده بودند. در برخی از موارد نیز نیازمند برگزاری جلسات مشترک میان مدیریت ها و گاهی برگزاری جلسه با معاونت توسعه هستند.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی
  • کد خبر : 222895
نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *