انتشار نسخه فارسی کارتهای بینالمللی ایمنی شیمیایی (ICSC)
ICSC فارسی بر وبسایت "سازمان بین المللی کار (ILO)" قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران پژوهشکده محیط زیست، نسخه فارسی کارتهای بینالمللی ایمنی شیمیایی (ICSC) منتشر شد.
کارت های بین المللی ایمنی شیمیایی(ICSC) ، برگههای اطلاعاتی هستند که با دربرداشتن اطلاعات اساسی سلامت، بهداشت و ایمنی در سطوح مختلف از کارگران در سطح مغازهها تا مسوولین بهداشت و ایمنی در کارخانه ها، کشاورزی، ساخت و ساز و سایر محل های کار، همچنین آژانس هایی که به حوادث شیمیایی پاسخ می دهند، میتوانند مورد استفاده قرار گیرند و بدین ترتیب نقش مهمی در ارتقا استفاده ایمن از مواد شیمیایی ایفا میکنند. هدف از پروژه ICSC، دسترسی به اطلاعات مختصر و شفاف در زمینه ایمنی و بهداشت کار با مواد شیمیایی است که خلاصه مفیدی از تأثیرات منفی مواد شیمیایی و نیز اقدامات کنترلی مورد نیاز را ارائه می دهد. ICSCها یک روش بالقوه برای کمک به اجرای سیستم هماهنگ جهانی طبقه بندی و برچسبگذاری مواد شیمیایی (GHS) نیز هستند.
تاکنون بیش از ۱۷۰۰ کارت بین المللی ایمنی شیمیایی تهیه شده است که این کارت ها به طور منظم با آخرین دستاوردهای علمی به روزرسانی می گردند. اطلاعات در ICSC تا حد ممکن با استفاده از عبارات استاندارد بیان گردیده و در نتیجه به تقویت آموزش و فعالیت های آموزشی، همچنین امکان استفاده به زبان های مختلف کمک می نمایند. در پایگاه داده ICSC، میتوان نام ماده شیمیایی (یا مترادف آن)، شماره ثبت خدمات چکیدههای شیمیایی (CAS)، شماره ثبت سازمان ملل (UN) یا شماره مرجع ICSC را جستجو کرد. بعلاوه، کلیه ICSCها به گونه ای طراحی گردیده اند که در یک ساختار ثابت کلیه اطلاعات در یک برگه کاغذ A4 به صورت پشت و رو قابل دسترسی هستند. این امر به سهولت استفاده به ویژه در محلهای کار کمک می کند.
پروژه ICSC به صورت مشترک میان سازمان جهانی بهداشت(WHO) و سازمان بین المللی کار(ILO) و با همکاری اتحادیه اروپا صورت گرفت که لوگوی این سازمانها در صفحه اول کارتها قابل مشاهده است. نسخه فارسی این کارتها با بهره مندی از عضویت پژوهشکده در "شبکه ارزیابی خطر شیمیایی سازمان جهانی بهداشت" به همت دکتر هما کاشانی، عضو هیات علمی پژوهشکده محیط زیست و دکتر مسعود یونسیان، عضو هیات علمی دانشکده بهداشت و عضو شورای پژوهشی پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران و جمعی از دانشجویان رشته مهندسی بهداشت محیط،دکتر مینا آقایی، دکتر فاطمه یوسفیان،مهندس حسنا جانجانی، مهندس پگاه نخجیرگان و دکتر حمیدرضا شمس الهی به ثمر رسید و لوگوی این پژوهشکده در صفحه دوم کارتهای فارسی قابل رویت است.
به گزارش WHO، طی سالهای اخیر شاهد افزایش در تعداد مخاطبان به ویژه در زبانهای غیر انگلیسی (بر اساس تعداد مشاهدات این کارتها) بوده ایم. امید است که این کارتها بتوانند نقش مفیدی در افزایش آگاهی انسان های فارسی زبان با موارد مربوط به سلامت و ایمنی مواد شیمیایی از یک مرجع معتبر بین المللی داشته باشند.
- برای دریافت بروشور ICSC لطفا اینجا کلیک نمایید.
- برای مشاهده کارت های بین المللی ایمنی شیمیایی می توانید از لینک رو به رو استفاده نمایید: https://www.ilo.org/icsc
نظر دهید