جلسه کمیته طرح و برنامه دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
حجتالاسلاموالمسلمین سیدقریشی گفت: با توجه به شرایط و وضعیت فعلی کشور و حضور نداشتن دانشجویان در دانشگاه ها باید بیشتر فعالیت ها و تلاشمان را بر بستر فضای مجازی معطوف کنیم تا مخاطبان به خصوص دانشجویان بتوانند از مراسم بهره کافی ببرند.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، این جلسه از ساعت ۹ روز سهشنبه ۲۱ دی ۱۴۰۰ با حضور حجتالاسلاموالمسلمین سیدقریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، مدیران و رابطین نهاد در دانشکدههای دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، حجتالاسلاموالمسلمین سیدقریشی، از قربانیان حادثه سقوط هواپیمایی اوکراین یادکرد و اظهار داشت: پرواز اوکراین هیچوقت به زمین ننشست. این پرواز آخرین پروازی بود که مسافران آن را تجربه میکردند. مقصدی که این هواپیمای شوم برای مسافران تدبیر کرده بود اوکراین نبود، سفر ابدی بود. آنها شهید شدند و در پیشگاه الهی مأجورند. ولی در برابر تقدیر حضرت پروردگار چارهای جز تسلیم و رضا نیست. خانوادههایشان و ملت نیز داغدار شدند و چه چیز میتواند این غم بزرگ را جبران کند؟ چه چیز میتواند این داغ بزرگ را برای خانوادههایشان جبران کند؟ من به نوبه خود این ماتم جانگداز را به خانواده ارجمندشان همچنین همکاران دانشگاه علوم پزشکی تهران، به خصوص جناب آقای دکتر محمد جبلی از اساتید فرهیخته و پزشک فاخر دانشگاه که فرزند عزیزشان را در این سانحه ازدستدادهاند تسلیت عرض نموده و برای آنان صبر و اجر و برای عزیزان سفرکردهشان علو درجات طلب میکنم.
وی در ادامه با اشاره به روایتی از امام باقر (ع) «یا خیثمة أبْلغْ منْ تری منْ موالینا السّلام و أوْصهمْ بتقْوی اللّه الْعظیم و أنْ یعود غنیهمْ علی فقیرهمْ و قویهمْ علی ضعیفهمْ و أنْ یشْهد حیهمْ جنازة میتهمْ و أنْ یتلاقوْا فی بیوتهمْ فإنّ لقیا بعْضهمْ بعْضاً حیاةٌ لأمْرنا رحم اللّه عبْداً أحْیا أمْرنا یا خیثمة أبْلغْ موالینا أنّا لا نغْنی عنْهمْ من اللّه شیئاً إلّا بعملٍ و أنّهمْ لنْ ینالوا ولایتنا إلّا بالْورع و أنّ أشدّ النّاس حسْرةً یوْم الْقیامة منْ وصف عدْلًا ثمّ خالفه إلی غیره - ای خیثمه درود ما را به دوستان مکتبی ما برسان و سفارش کن که از خدای بزرگ بپرهیزند و دولتمندان به نیازمندان برسند، نیرومندان به افراد ناتوان یاری دهند، به تشییعجنازه مردگان حاضر شوند، به ملاقات و دیدار هم بشتابند که این دیدوبازدیدها مکتب ما را زنده میکند، هر کس مکتب ما را زنده کند خدایش غریق بخشایش و رحمت سازد. به دوستان مکتبی ما ابلاغ کن که ما نمیتوانیم خشم و عذاب الهی را از آنان بگردانیم، جز با کردار نیک خودشان. ابلاغ کن که جز با پارسائی و ورع در شمار دوستان مکتبی ما وارد نمیشوند. ابلاغ کن که روز قیامت آنکس حسرت و تأسف بیشتری دارد که عدل و داد را تشخیص دهد و ستایش کند ولی برخلاف آن قدم بردارد» گفت: سیرهی معصومین (ع) بهترین الگوی اخلاقی برای ماست. ایشان تبلور فضایل اخلاقی و کرامات بودهاند و نمونههای منسجم انسان کامل، خلفای الهی در عالم خاکی، واسطههای فیض ربوبی، سرچشمههای معرفت و شناخت الهی هستند. امام باقر (ع)، پنجمین ستاره درخشان از سلسله پاک و نورانی امامت؛ تجسمی از ارزشهای والای انسانی و کمالات اخلاقی بودند و همه لحظههای زندگی درخشانشان، درسهای بزرگ انسانی را الهام میبخشید. امام باقر (ع) در این روایت، مسلمانان را به نکات بسیار مهمی سفارش کردهاند. ایشان در این سفارش، راه توجیهات، کمکاریها و ادعاهای بسیاری از ما را میبندند؛ مایی که میخواهیم عملنکرده بهشت برویم، بدون تلاش در کسب رضایت خداوند محبوب او باشیم، مایی که هزار سخن خوب میدانیم و خوبان را ستایش میکنیم، اما پای عملمان سخت میلنگد. امام باقر (ع) به مسلمانان توصیه میکنند که همواره در مسیر تقوا و راستی و حقیقت حرکت کنید و موالیان اهلبیت (ع) در فکر این باشند که بزرگترین وظیفهی آنها، زنده کردن نام و یاد و آیین اهلبیت (ع) است؛ آشنایی با قرآن و عترت و عمل نمودن به فرامین این دو امانت، موجب سعادت دنیا و آخرت و مایهی رستگاری و نجات ماست، و رحمت واسعهی خداوند متعال را شامل حال ما خواهد کرد. همواره این را بدانیم که خاندان عترت و طهارت از ما چیزی جز عمل نمودن به راهنماییهای قرآن و عترت نمیخواهند؛ تنها توقع آن بزرگواران، توجه به ثقلین است که آنهم نهایتاً به سود خود ما خواهد بود. هنگامی ولایت اهلبیت (ع) از ما پذیرفته خواهد شد و به این مقام میرسیم که ورع و پرهیزکاری را اصل و اساس زندگی خود قرار داده و متقی باشیم، تا ان شاءالله به درجه فائزین برسیم.
وی در ادامه با اشاره به قسمتی از نامة امام علی (ع) به مالکاشتر گفت: امام علی (ع) در این نامه، خطاب به مالکاشتر میفرمایند: ای مالک مهمترین چیزی که میخواهی برای خودت نگهداری، فقط و فقط عمل صالح باشد، چراکه خداوند همهی انسانها را در این دنیا فرستاده و هرکدام را در جایگاهی قرار داده تا بتوانند بهاندازهی تلاش خودشان برای دنیای دیگرشان (بهشت) توشهای ذخیره کنند.
وی با اشاره به آیات ۳۹ و ۴۰ و ۴۱ سوره مبارکه النجم «وأنْ لیْس للْإنْسان إلّا ما سعى * وأنّ سعْیه سوْف یرى * ثمّ یجْزاه الْجزاء الْأوْفى - و اینکه برای انسان جز حاصل تلاش او نیست و نتیجه کوشش او بهزودی دیده خواهد شد سپس هرچهتمامتر وی را پاداش دهند» افزود: آنچه در این سه آیه مهم است، سعی و تلاش انسان است نه نتیجه. مطابق فرمایش حضرت امام خمینی (ره) که فرمودند ما مأمور به وظیفه هستیم نه مأمور به نتیجه. در این آیات خداوند میفرماید در قیامت انسانها سعی خود را میبینند، نه نتیجه سعی خود را و درواقع، پاداش همان سعی و تلاش است.
وی همچنین افزود: بهشت هر انسان با عمل صالحش ساخته میشود، باید همواره بهخاطر داشته باشیم که بهشت و قیامت جایی نیست که ما را آنجا ببرند، چراکه ما به بهشت خودساختهی خود خواهیم رفت. در این دنیا ما دائماً در حال ساختوساز و یا تخریب سازههای بهشتی خود هستیم. ازجمله مهمترین کارهایی که ما انسانها باید در این دنیا رعایت کنیم، تداوم عمل صالح است، یعنی اینکه نباید سازهی بهشتی خود را نیمهکاره رها کنیم بلکه باید تا جایی که توانی در بدن داریم مشغول ادامه دادن و تداوم عمل صالح باشیم و سازهی بهشتی خود را به بهترین نحوه ممکن بسازیم.
مسئول نهاد در ادامه و مطابق با دستور جلسه کمیته طرح و برنامه به بررسی، تحلیل و آسیب شناسی برنامه های برگزار شده برای سالگرد سردار شهید سلیمانی پرداخت و هر یک از حضار کمی کاستی ها و مزایا و معایب برنامه ها را برشمرده و مورد تحلیل و ارزیابی قرار دادند. همچنین اعضای کمیته راهکار ها و ایده های خود را برای مراسم ها و برنامه های آتی بخصوص برنامههای عملیاتی و پیشبینیشده برای دهه فجر ارائه و برای هر چه باشکوهتر برگزار شدن این مراسم بزرگ ملی، ملزومات و نیازهای آن را بررسی و مورد تحلیل قرار دادند.
وی در پایان سخنان خود، بر اجرا و عملیاتی شدن مراسم ها بر بستر فضای مجازی تاکید کرد و گفت: بدلیل شرایط موجود فعلی و با توجه به حضور نداشتن دانشجویان در دانشگاه ها، در مراسم آتی باید بیشتر فعالیت ها و تلاشمان را بر بستر فضای مجازی معطوف کنیم تا مخاطبان به خصوص دانشجویان بتوانند بخوبی از مراسم ملی و معنوی بهره کافی ببرند و در فرایند اجرای برنامه ها مشارکت فعال داشته باشند.
نظر دهید