• تاریخ انتشار : 1400/07/08 - 18:03
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1728
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

دیدار 4 ساعته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران با مدیرکل همکاری های بین الملل وزارت بهداشت

دکتر حسین قناعتی، سرپرست دانشگاه به همراه دکتر سعید ناطقی و دکتر علیرضا اولیایی منش به ترتیب معاونان درمان و بهداشت دانشگاه با دکتر محمدحسین نیکنام، مدیرکل و مسئولان روابط بین‌الملل وزارت بهداشت دیدار و گفت‌وگو کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست روز پنجشنبه هشت مهر ۱۴۰۰ که چهار ساعت به طول انجامید؛ طرفین دیدگاه‌های خود را بیان و درباره همکاری‌های مشترک گفت‌وگو کردند.
دکتر نیکنام ضمن خوشامدگویی و ابراز خرسندی از اینکه تیم مدیریتی جدید دانشگاه و به‌ویژه سرپرست دانشگاه از افرادی جهادی و انقلابی هستند، گفت: حضور این تیم امید را در بدنه دانشگاه علوم پزشکی تهران ایجاد کرده است که امیدواریم دانشگاه جایگاه شایسته خودش را با مدیریت جهادی و انقلابی در کشور پیدا کند و خدمت‌رسانی به مردم عزیز کشورمان به بهترین شکل صورت گیرد.
دکتر قناعتی در این نشست  به مواردی در شکل‌گیری همکاری دو طرف اشاره کرد و گفت: موضوع اول تعامل و کمک به کشورهای همسایه و کمک به کشورهای عضو جبهه مقاومت است این مسئله علاوه بر اعتبار برای کشور می تواند ارز آور باشد.
موضوع دوم بحث توریسم سلامت و گردشگری سلامت است که باید این مسئله را خیلی جدی بگیریم. بایستی اتفاقاتی که در حال حاضر در صنعت گردشگری سلامت می‌افتد را اصلاح کنیم به‌خصوص اینکه گردشگران سلامت از کشورهای همسایه وقتی به ایران می‌آیند خدمت‌دهی به آن‌ها نظم و انسجام درستی را ندارد ضمن اینکه مشکل دلالی در این میان وجود دارد و باعث شده که به آبروی جمهوری اسلامی و نظام سلامت خدشه وارد شود که باید هر چه زودتر اصلاح بشود و مراکز ما با انسجام و نظم درست و سازمان‌دهی کامل به ارائه خدمت به گردشگران سلامت از کشورهای دیگر بپردازند.
سرپرست دانشگاه موضوع سوم را ارائه خدمت در داخل کشورهای همسایه و کمک به آن‌ها مطرح و اعلام آمادگی کرد که دانشگاه علوم پزشکی تهران در داخل کشورهای همسایه خدمات آموزشی، درمانی و سایر خدمات را ارائه دهد. در این جلسه به‌ویژه موضوع دانشگاه‌ نجف مطرح و پیشنهاد شد که در این زمینه نیز دانشگاه ایفای نقش کند و حتی پزشکان و کادر درمان از کشورهای منطقه را به این مراکز دعوت شوند تا در مراکز خارج از کشور کار کنند و برای پزشکان خودمان هم موقعیت‌های کاری فراهم شود.
دکتر قناعتی موضوع بعدی را بحث دانشجویان بین‌الملل عنوان کرد و گفت: در حال حاضر برخی از اشکالات در روند کاری دانشجویان و رفت آمد آن‌ها وجود دارد به‌عنوان‌مثال دادن روادید به آن‌ها مدت‌ها ممکن است طول بکشد که از ریاست محترم روابط بین‌الملل می‌خواهم این موضوعات هرچه بیشتر تسهیل شود.
وی افزود: تسهیل ارتباطات با کشورهای پیشرفته بین دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه‌های مهم و برتر جهان و انتقال تجربیات و روش‌های نوین آموزشی و پژوهشی و درمانی آن‌ها به داخل کشور مهم است و ما باید به نحوی از تجربه و علم آن‌ها استفاده و دانشگاه را در این حوزه‌ها به‌روزرسانی و دسترسی دانشگاه به علوم روز در حوزه‌های آموزش پزشکی و در حوزه‌های ارائه خدمات سلامت و سایر حوزه‌ها را فراهم کنیم.
دکتر قناعتی موضوع تبادلات فرهنگی در حوزه بین‌الملل را بیان کرد و گفت: ما باید بتوانیم از طریق نظام سلامتمان و ارتباطاتمان با پزشکان و دانشگاه‌های جهان و کسانی که به ایران میایند یا کسانی که از ایران به این کشورها سفر می‌کنند ارزش‌های والای فرهنگی نظام جمهوری اسلامی را به‌صورت عملی به کشورها و محیط‌هایی که با آن‌ها تبادل خارجی وجود دارد منتقل کنیم و همچنین در این زمینه مطرح شد که دانشگاه باید بتواند برای دانشجویان بین‌الملل هم شرایطی فراهم کند که آن‌ها با ارزش‌های فرهنگی جمهوری اسلامی آشنا بشوند و در حقیقت آن‌ها را به سفیران فرهنگی جمهوری اسلامی در کشورهای خودشان تبدیل کنیم.
 سپس دکتر اولیایی منش معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه‌های همکاری بین حوزه بهداشت دانشگاه و حوزه بین‌الملل وزارت بهداشت نکاتی را بیان کرد و گفت: طبق روال دیرینه بیشترین ارتباطات در نظام سلامت بین حوزه بهداشت دانشگاه و حوزه بین‌الملل وجود دارد و این فرصتی که ما بتوانیم با حضور آقای دکتر نیکنام در این حوزه تعامل و همکاری را افزایش دهیم به‌خصوص در دوران بیماری کرونا ما زحمت زیادی را برای حوزه بین‌الملل برای تأمین واکسن داریم و امیدواریم که بدون وقفه واردات واکسن‌های مورد تائید جمهوری اسلامی به نحوی ادامه پیدا کند که ما هیچ‌گونه وقفه‌ای در خدمت‌رسانی نداشته باشیم و این دوران را زودتر طی کنیم و بتوانیم ان‌شاءالله همه مردم کشور را به‌سرعت واکسینه کنیم به‌خصوص در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران و موفقیت‌های بزرگی را در این زمینه داشته باشیم.
وی افزود: مشکلی در خصوص واکسن‌های تزریقی در کشور وجود دارد که اجازه ندادن برخی کشورهای اروپایی برای ورود به این کشورها با واکسن‌هایی غیر از آسترازنکاست که درخواست می‌کنم هر چه سریع‌تر این مشکل برای اعضای هیئت‌علمی و دانشجویانی که به خارج از کشور تردد دارند در معاونت بین‌الملل رفع بشود.
 در ادامه دکتر ناطقی معاون درمان دانشگاه گفت: ما در هیئت‌علمی دانشگاه می‌توانیم از طریق توریسم سلامت ایجاد انگیزه کنیم؛ هم انگیزه‌های اقتصادی و هم سایر انگیزه‌ها ازجمله سفر به کشورهای اطراف و ارائه خدمات درمانی در آنجاها که این مسئله باعث می‌شود که جاذبه هیئت‌علمی بودن بیشتر شود و تشویق به ماندن در هیئت‌علمی ارتقا پیدا کند و درخواست‌های خروج از عضویت در هیئت‌علمی کمتر شود و آن‌ها به کارهای بین‌المللی و درآمد مناسب امیدوار شوند. وی افزود: ما باید مجوزهای آی پی دی و مجوزهای درمان بین‌المللی را هرچه سریع‌تر تسهیل کنیم و بتوانیم با قیمت مناسب و با کیفیت مناسب خدمات به کشورهای همسایه بدهیم
دکتر ناطقی پیشنهاد کرد که برای کار فرهنگی کردن برای دانشجویان بین‌المللمان واحد مستقل در حوزه بین‌الملل داشته باشیم که آن‌ها را با ارزش‌های فرهنگی جمهوری اسلامی آشنا کنند و دانشجویان به سفیران جمهوری اسلامی ایران تبدیل و با تاریخ و فرهنگ و جغرافیایی کشور ما آشنا بشوند. همچنین مراکزی راه‌اندازی شود که پوشش خدمت‌رسانی به کل منطقه را بدهد و مرکزیت در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا داشته باشد.
دکتر ناطقی از مجموعه روابط بین‌الملل درخصوص وضعیت موجود گردشگری سلامت در ایران چالش‌ها و مشکلات آن و اهمیت رفع آن‌ها صحبت کرد و قرار شد که کمیته کارشناسی از طرف دانشگاه و روابط بین‌الملل شکل گیرد و در هفته آینده جلساتی را برگزار کنند و پیشنهادهایی را برای رئیس دانشگاه، رئیس روابط بین‌الملل و وزیر محترم بهداشت آماده کنند.
دکتر امیرخانی هم از طرف اداره کل بین‌الملل در خصوص اهداف حوزه بین‌الملل وزارت بهداشت به حوزه توسعه دیپلماسی سلامت بین‌المللی سازی آموزش پزشکی، بین‌المللی سازی تحقیقات و فناوری، بین‌المللی سازی حوزه خدمات درمانی، بین‌المللی سازی دارو و تجهیزات پزشکی اشاره کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌عنوان دانشگاه پیشرو این نقش پیش‌قراولی خودش را نشان دهد تا دانشگاه‌های دیگر هم بتوانند الگوبرداری کنند.
وی افزود: ما چهار کشور را به دانشگاه علوم پزشکی تهران واگذار کردیم که همه کارهای بین‌الملل این چهار کشور باید از طریق دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شود که شامل عراق، آمریکا مجارستان و سوئیس است و همه تعاملات بین‌المللی این چهار کشور باید با فوکال پوینتی و محوریت و با مسئولیت دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شود.
دکتر امیرخانی متولی education iran را سایت هم دانشگاه علوم پزشکی تهران دانست و درخواست کرد اولین شعبه بین‌الملل کشور ما از دانشگاه علوم پزشکی تهران در عراق هر چه سریع‌تر افتتاح شود.
در نهایت دکتر نیکنام مدیرکل روابط بین‌الملل وزارت بهداشت و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران از حضور مسئولان دانشگاه در وزارت بهداشت تشکر و درخواست کرد ارتباطات فعال ادامه پیدا کند.
وی گفت: ما به دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌عنوان یک پشتوانه برای روابط بین‌المللی خودمان حساب و نگاه می‌کنیم و حتماً در حوزه ارتباطات و تحقیقات و آموزش و خدمت‌رسانی از تجربه دانشگاه استفاده خواهیم کرد.
دکتر نیکنام همچنین با پیشنهاد تسهیل مشکلات دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران موافقت و تأکید کرد: کار فرهنگی برای آن‌ها باید به‌صورت منسجم‌تری انجام شود.
وی گفت: همکاران بین‌الملل دانشگاه می‌توانند دوره‌هایی را کوتاه‌مدت در حوزه بین‌الملل بگذرانند و برگردند و با تعاملات بین‌المللی و با سازمان‌های بین‌المللی مانند سازمان جهانی بهداشت آشنا شوند تا در بازگشت به دانشگاه بتوانند کمک کند به‌خصوص که در آینده نزدیک اجلاس منطقه‌ای وزرای بهداشت را خواهیم داشت‌.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد با حضور تیم مدیریتی دانشگاه که مشهور به تیم جهادی و انقلابی هستند بتوانند کمک بیشتری را به پیشرفت روابط بین‌الملل در کشور داشته باشیم..
  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه ,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 197522
مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *